Home | retail | RTL Ventures investeert in groei Travelbags

RTL Ventures investeert in groei Travelbags

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/06/2018 om 12:15

RTL neemt minderheidsbelang in Travelbags, de online winkel op het gebied van koffers en tassen met ook fysieke winkels, voor verdere internationale uitrol.

RTL Ventures neemt een minderheidsbelang in Travelbags, de online winkel op het gebied van koffers en tassen. In een nichemarkt met veel versnipperd aanbod heeft Travelbags dankzij zijn brede productaanbod en multichannel aanpak met fysieke winkels en online verkoop een krachtige positie geclaimd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste online koffer- en tassenspecialisten van Nederland en België.

Gerjan Horstra, eigenaar van Travelbags over de ambitie van het bedrijf en de samenwerking met RTL: ”Er wordt steeds vaker en door meer mensen gereisd, waardoor er een toenemende vraag is naar koffers, tassen en accessoires. Wij willen onze groei in Nederland en België doorzetten en Travelbags uitrollen in omliggende landen. In 2016 zijn wij in contact gekomen met RTL en hebben direct gemerkt dat TV een krachtig medium form-control is om veel mensen te bereiken. Het heeft bijgedragen aan een significante stijging van onze naamsbekendheid en (in)directe sales.”

Vincent Pieterson, Investment Director RTL: ”Travelbags is in 2016 bij RTL gestart met een billboarding campagne. Begin dit jaar ging de samenwerking nog een stap verder. Samen met onze Creatieve Unit is een succesvolle campagne ontwikkeld rondom Expeditie Robinson. We slaan de handen nu verder ineen om Travelsbags nog bekender te maken onder het grote publiek. Door de verbinding te zoeken met onze merken op het gebied van fashion-, lifestyle en reizen willen we een extra boost geven aan de groei van het bedrijf. Daarnaast zetten we ons netwerk binnen RTL Group in om hen te helpen bij de verdere internationale uitrol.”

De online winkel op het gebied van koffers en tassen heeft ook fysieke winkels in Groningen, Hardenberg en Zwolle met een ruime keuze van koffers en tassen met meer dan 15.000 artikelen van 135 topmerken.

Tags

Expeditie RobinsonExpeditie Robinson TravelbagsTravelbags RTL VenturesRTL Ventures

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!