Home | reclame | Reistracker Polarsteps haalt investering op bij succesvolle internetondernemers

Reistracker Polarsteps haalt investering op bij succesvolle internetondernemers

Geplaatst door Jeroen Veenstra in reclame op 02/08/2017 om 14:11

Reistracker Polarsteps heeft investering opgehaald bij internetondernemers om programmeurs aan te nemen en de app verder te ontwikkelen.

Polarsteps, de populaire Nederlandse app voor het tracken van reizen, heeft  €900.000 in seed funding opgehaald bij een groep succesvolle Nederlandse internetondernemers. In minder dan twee jaar tijd is de app snel populair geworden onder reizigers in binnen- en buitenland. De in Amsterdam gevestigde startup is van plan om de nieuwe middelen te gebruiken voor het aannemen van programmeurs en het verder ontwikkelen van de app.

Het concept van Polarsteps is eenvoudig. Een app houdt zal automatisch de afgelegde route bij. De locatie wordt van tijd tot tijd gecheckt en op een kleurrijke wereldkaart gezet waar vrienden en familie de avonturen live kunnen volgen. De app vult de route met suggesties waar vervolgens foto’s aan toe kunnen worden gevoegd. Daarnaast worden diverse statistieken getoond zoals reisduur, aantal bezochte landen en afgelegde afstand. Zodra de trip afgelopen is, kan er eenvoudig een fotoalbum worden gecreëerd met foto’s maar ook de route en reisdetails.

Polarsteps ontstond toen mede-oprichter Niek Bokkers voor een zeilreis software schreef waarmee hij updates met zijn familie deelde via satelliettelefoon. ”Tijdens die trip werd mijn website al veel gedeeld onder medereizigers, die het een geweldig idee vonden om je reis op een kaart te plotten en deze realtime te delen met vrienden en familie thuis”, zegt Bokkers. “Op basis van die ervaringen besloten we een iPhone app voor het grote publiek te ontwikkelen, waarmee het mogelijk is om je avonturen op een eenvoudige en aantrekkelijke manier vast te leggen en te delen.”

Polarsteps was in beta sinds 2015 en wist dankzij snelle groei in maart 2016 al een investeringsronde van €500.000 op te halen. Daardoor konden de oprichters hun baan opzeggen en fulltime aan het reisplatform gaan werken. “Sinds we afgelopen zomer op Android gelanceerd zijn, groeien we nog veel harder,” zegt mede-oprichter en CEO Koen Droste. ”Onze community bestaat inmiddels uit meer dan 200.000 reizigers, die onze app in 184 landen gebruikt hebben. We vinden het geweldig om te zien hoe bloggers, journalisten en experts uit de hele wereld over Polarsteps schrijven, met als hoogtepunt een vermelding door Apple in de keynote speech van hun jaarlijkse WWDC conferentie.”

Hoewel de huidige app vooral gericht is op het tracken van reizen, wil Polarsteps ook de manier waarop reizigers hun volgende trip ontdekken en plannen veranderen. “De huidige online ervaring voor reizigers is ontzettend gefragmenteerd,”meent Droste. ”Wist je dat de gemiddelde reiziger meer dan 40 sites bezoekt tijdens het boeken van een trip? Wij willen daar iets aan doen door het plannen, tracken en herinneren van je reis samen te brengen in één platform.”

De nieuwe investeerders van Polarsteps zijn grotendeels succesvolle Nederlandse internetondernemers, zoals Nalden (oprichter WeTransfer), Chris Ouwinga (oprichter Unit4), Janneke Niessen (oprichter Improve Digital), Heleen Dura – van Oord (oprichter DQ&A), Patrick Kerssemakers (oprichter FonQ), Laurens Groenendijk en Martijn Rozendaal (oprichters Just-Eat en Treatwell), Robert Gaal (oprichter Wakoopa, Karma) en Herman Kienhuis (River Venture Partners).

“We vinden het fantastisch dat we investeerders hebben gevonden die niet alleen in onze visie en product geloven, maar die ook onze toekomstige potentie zien,” benadrukt Droste. “Ons belangrijkste doel in deze ronde was om investeerders te vinden die op basis van hun netwerk en kennis van meerwaarde zouden kunnen zijn voor onze groeiplannen. De ervaring en expertise die we met deze nieuwe investeerders aan boord krijgen is ontzettend waardevol. We zijn dan ook zeer dankbaar voor hun support en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst”

Tags

PolarstepsPolarsteps NaldenNalden Just EatJust Eat TreatwellTreatwell fonQfonQ wetransferwetransfer

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!