Home | sponsoring | Rabobank blijft hoofdsponsor van het Stedelijk Museum

Rabobank blijft hoofdsponsor van het Stedelijk Museum

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 14/02/2018 om 12:44

Rabobank blijft hoofdsponsor van het Stedelijk Museum

Rabobank Amsterdam, sinds 2011 hoofdsponsor van het Stedelijk Museum, heeft een contract ondertekend dat het hoofdsponsorschap met drie jaar verlengt, t/m 2020. Als het museum 125 jaar bestaat.

Alphons Kurstjens (directievoorzitter Rabobank Amsterdam): ”Wij zijn verheugd ons partnership met het Stedelijk Museum Amsterdam, één van Amsterdams meest toonaangevende culturele instellingen, te verlengen. De aanwezigheid van mooie culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum, dragen bij aan de leefbaarheid van Amsterdam en creëert een gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven en haar medewerkers.”

Jan Willem Sieburgh (interim directeur Stedelijk Museum): ”We zijn enorm trots en dankbaar dat Rabobank Amsterdam het Stedelijk Museum blijft ondersteunen. Mede dankzij Rabobank Amsterdam kan het Stedelijk een museum zijn van en voor iedereen. Bijvoorbeeld door het Rabo Lab, waar kinderen en families terecht kunnen om op speelse wijze verdieping te vinden bij één van de tentoonstellingen. Samen organiseren we ook de jaarlijkse Rabo familiedag, maken we de lerarenpas mogelijk en hebben we, met partners, het uitwisselingsprogramma ‘Samen Kijken’ opgezet.”

Jaarlijks organiseren het Stedelijk en Rabobank Amsterdam de Rabo Familiedag. Een dag waarbij het museum, meer nog dan normaal, in het teken staat van families en kinderen. Op zondag 8 april zijn families en kinderen weer eregast.

Rabobank Amsterdam, Artis, Stadsschouwburg Amsterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam hebben gezamenlijk het uitwisselingsprogramma ‘Samen Kijken’ ontwikkeld. In dit programma worden kinderen, samen met hun ouders, van een verschillende sociaal economische achtergrond met elkaar in contact gebracht om te praten over kunst en cultuur. Elk jaar bezoeken leerlingen van Basisschool Crescendo uit Amsterdam-Zuidoost en De Willemsparkschool uit Amsterdam-Zuid een culturele instelling in Amsterdam; het Stedelijk Museum Amsterdam, de Stadsschouwburg Amsterdam en Artis.

Tags

stedelijk museumstedelijk museum Stedelijk Museum AmsterdamStedelijk Museum Amsterdam ArtisArtis Stadsschouwburg AmsterdamStadsschouwburg Amsterdam RabobankRabobank

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!