Home | Terug- en vooruitblikken | Philips boekt 5,7 miljard omzet eerste kwartaal 2017

Philips boekt 5,7 miljard omzet eerste kwartaal 2017

Geplaatst door Jim Cole in Terug- en vooruitblikken op 24/04/2017 om 14:25

Een woordvoerder van philips die een presentatie geeft

Philips heeft in het eerste kwartaal van 2017 een omzet van 5,7 miljard behaald, met een vergelijkbare omzetgroei van 3% voor het HealthTech-portfolio en 2% op groepsniveau. Het nettoresultaat bedroeg €259 miljoen, vergeleken met €37 miljoen in het eerste kwartaal in 2016. De EBITA steeg naar €437 miljoen, 7,6% van de omzet, tegenover €290 miljoen, 5,3% van de omzet, in het eerste kwartaal van 2016. De gecorrigeerde EBITA nam toe naar €442 miljoen, 7,7% van de omzet, tegenover €374 miljoen, 6,8% van de omzet. Verder was de operationele kasstroom €343 miljoen, tegenover €10 miljoen in het eerste kwartaal van 2016, en een vrije kasstroom van €295 miljoen, vergeleken met een kasuitstroom van €177 miljoen in het eerste kwartaal van 2016

Frans van Houten, CEO, gaat op de cijfers in: ”We zijn het jaar gedegen gestart met een vergelijkbare omzetgroei van 2% op groepsniveau en een verbetering van de gecorrigeerde EBITA-marge met 90 basispunten. Ondanks aanhoudende volatiliteit binnen de markten waarin we actief zijn, groeide ons HealthTech-portfolio met 3% en zijn de operationele resultaten verder verbeterd, hetgeen heeft geleid tot een verbetering van de gecorrigeerde EBITA-marge met 80 basispunten.

Onze activiteiten op het gebied van Diagnosis & Treatment en Personal Health boekten forse margeverbeteringen, terwijl bij Connected Care & Health Informatics sprake is van een schommelend omzetpatroon dat kenmerkend is voor grote contracten op het vlak van ziekenhuisinformatica. De vergelijkbare orderontvangst nam toe met 2%, voornamelijk door een middelhoge eencijferige groei van onze activiteiten op het gebied van Diagnosis & Treatment.

In het bijzonder levendige eerste kwartaal brachten we, in lijn met ons strategisch plan, ons belang in Philips Lighting terug naar 55%. We hebben onze positie als toonaangevende aanbieder van zorgtechnologie verder versterkt doordat we diverse baanbrekende innovaties hebben geïntroduceerd, strategische allianties zijn aangegaan en verschillende contracten voor geïntegreerde oplossingen in de wacht hebben gesleept. Het feit dat het aandeel Philips onlangs in de STOXX Europe 600 Index vanuit de categorie ‘Industrial Goods & Services’ is ingedeeld bij ‘Health Care’, vormt een bevestiging van onze transformatie tot aanbieder van gezondheidstechnologie.

Met de uitvoering van onze strategie blijven we werken aan verdere verbetering van onze onderliggende prestaties en realisatie van de doelstelling van 4-6% groei van de vergelijkbare omzet. Ook willen we de gecorrigeerde EBITA-marge met gemiddeld 100 basispunten per jaar verbeteren. Onze vooruitzichten voor het jaar blijven ongewijzigd, waarbij we verwachten dat verdere groei van de vergelijkbare omzet en verbetering van onze operationele resultaten met name in de tweede helft van het jaar zichtbaar worden.”

Ook rapporteert Philips in de HealthTech industrie een groei van 5% bij persoonlijke gezondheidsbedrijven, vergelijkbaar met de groei van de portefeuille. Hierbij was de gecorrigeerde EBITA-marge verbeterd met 150 basispunten. In de Diagonose en behandelingsbedrijven was er een groei van 2% met een groei van de gecorrigeerde EBITA-marge van 190 basispunten. Ook in de ‘Connected Care & Health informatiebedrijven’ groeide de winst lichtelijk met 1%, de gecorrigeerde EBITA-marge was hier echter 30 basispunten lager dan dezelfde periode vorig jaar.

Tags

HealthTechHealthTech Diagnosis & TreatmentDiagnosis & Treatment Personal HealthPersonal Health Connected CareConnected Care Industrial Goods & ServicesIndustrial Goods & Services jaarcijfersjaarcijfers PhilipsPhilips

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!