Home | retail | Payconiq alvast te proberen door ING en Rabobank klanten

Payconiq alvast te proberen door ING en Rabobank klanten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 23/01/2018 om 13:46

Met Payconiq kunnen 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank nu de betaaldienst proberen waarbij on- en offline aankopen afgerekend worden met QR-code.

Payconiq, de mobiele betaaldienst waarmee gebruikers on-line, onderweg en onderling tussen vrienden kunnen betalen, biedt 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank exclusief de mogelijkheid om het betaalgemak van de app alvast te proberen in Nederland. Payconiq is te downloaden in de Google Play Store en naar verwachting zal de app binnen twee weken ook in de App Store van Apple verschijnen.

De eerste ondernemers in Nederland hebben zich inmiddels aangesloten en nu ook de eerste consumenten Payconiq kunnen gaan gebruiken, wil de betaaldienst het aantal aangesloten winkeliers nog verder uitbreiden en de dienst verder gereed maken voor een landelijke start later dit jaar. Vanaf dan zullen ook diverse andere banken een koppeling met Payconiq aanbieden en zal de betaaldienst via verschillende Payment Service Providers online in te zetten zijn.

Payconiq laat gebruikers on- en offline aankopen eenvoudig afrekenen door het scannen van een QR-code. Dankzij de directe koppeling met de bankrekening worden transacties snel afgehandeld en blijven de kosten voor ondernemers laag. Winkeliers kunnen Payconiq rechtstreeks integreren in hun kassasysteem of via een tussenpartij, zoals de internetkassa Kassa Compleet of CCV.

Door de samenwerking van Payconiq en CCV, marktleider in betaalterminals in Nederland, kunnen winkeliers gemakkelijk mobiele betalingen aanbieden en accepteren. De QR-code verschijnt op de pinterminal waarna de consument deze met Payconiq kan scannen en be-talen. Enny van de Velden, Chairwoman van CCV: “Wij zijn verheugd dat wij als belangrijke Europese speler op het gebied van betalen de grootschalige uitrol van mobiel betalen in Nederland met Payconiq mede mogelijk kunnen maken.”

Guido Vermeent, CEO van Payconiq Nederland, zegt: ”We zijn ontzettend trots dat we in Nederland van start gaan. Nederland loopt graag voorop in innovatie en dat onderstrepen we met de ontwikkeling van Payconiq. We kijken ernaar uit om betalen met de smartphone in Nederland groot te maken.”

Met Payconiq is het invoeren van IBAN-nummers niet meer nodig voor het verrichten van betalingen. Naast het afrekenen van on- en offline aankopen kunnen consumenten onder-ling makkelijk geld overmaken naar vrienden en familie door een mede-gebruiker te selec-teren uit de persoonlijke contactenlijst van de smartphone. Voor consumenten is Payconiq gratis. In België en Luxemburg kan er reeds bij meer dan 45.000 ondernemers met Payco-niq worden afgerekend en ook in Duitsland is Payconiq deze maand van start gegaan.

Tags

PayconiqPayconiq CCVCCV QRQR ING BankING Bank QR-codeQR-code RabobankRabobank

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!