Home | retail | Papieren folder blijkt nog steeds het meest effectief

Papieren folder blijkt nog steeds het meest effectief

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 13/01/2017 om 12:33

Reclamefolders brievenbus

Reclamefolders zijn nog immer geliefd bij Nederlanders. Ruim 87% leest de papieren folder die op hun deurmat valt. Papieren folders worden op dit moment meer gelezen dan digitale folders en daar profiteren fysieke winkels het meeste van. Toch lijkt het een kwestie van tijd tot de digitale folder het stokje overneemt.

Dat blijkt uit een onderzoek van Q&A over foldergebruik. De papieren reclamefolder wordt het meest gelezen. Belangrijker is dat deze folder ook voor de meeste aanloop naar de fysieke winkels zorgt. Ruim 60% geeft namelijk aan dat de folder hen stimuleert om in een fysieke winkel te kopen. Webshops profiteren vele malen minder van de folders die door de brievenbus komen. Slechts 10% geeft aan dat een papieren folder aanzet tot kopen in een webshop.

De digitale folders hebben een ander effect. 38% van de consumenten geeft aan dat een digitale folder stimuleert om in een fysieke winkel te kopen, terwijl 24% wordt geprikkeld om via internet te kopen. Hoewel fysieke winkels in het algemeen het meeste baat lijken te hebben bij zowel digitale als papieren folders, kan het veranderende folderklimaat op den duur wel tot meer online aankopen leiden.

Digitale folders worden gezien als een mooie aanvulling op de papieren folders gezien en de consument vindt het een voordeel dat de digitale folders altijd en overal beschikbaar zijn. De consument verwacht wel dat de papieren folder over vijf jaar minder gelezen wordt en dat het lezen van digitale folders de komende jaren sterk toeneemt.

Q&A voerde het vooronderzoek uit onder ruim 2.000 consumenten in voorbereiding op de Beste Folder Awards. Dit jaar wordt deze verkiezing voor de vijfde keer georganiseerd in opdracht van brancheorganisatie DDMA. Vanaf 15 februari 2017 kan de consument stemmen op de favoriete folder.

Tags

Q and AQ and A FolderFolder Beste Folder AwardsBeste Folder Awards

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!