Home | Logistiek/e-commerce | Onderling betalen met iDEAL op Marktplaats

Onderling betalen met iDEAL op Marktplaats

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 26/06/2017 om 11:27

Marktplaats op telefoon

Online Betaalplatform is een verregaande samenwerking aangegaan met Marktplaats om het onderling betalen met iDEAL tussen consumenten binnen het handelsplatform mogelijk te maken.

Olivier van Duijn, CEO Marktplaats: ”Elke maand handelen miljoenen mensen via Marktplaats met elkaar. Veilig en makkelijk betalen is daarbij erg belangrijk. Consumenten zijn al gewend om bedrijven via iDEAL te betalen. Vanaf nu kunnen zij Marktplaats-aankopen ook direct onderling betalen met de iDEAL-service van OBP. De eerste gebruikers zijn erg enthousiast. Vooral het feit dat ze geen contant geld meer nodig hebben, direct een betaalbevestiging ontvangen en dus hun product gelijk kunnen opsturen, wordt zeer gewaardeerd. De komende tijd gaan we verder met de introductie van kleine en grote technologische ontwikkelingen die het handelen op Marktplaats nog makkelijker, veiliger en leuker maken.”

Van gebruikers die geld willen ontvangen binnen Marktplaats wordt door Online Betaalplatform de bank- en persoonsgegevens gecontroleerd. Daarna worden ook de iDEAL-betalingen afgehandeld door Online Betaalplatform. Maurice Jongmans, directeur OBP: ”Met onze licentie als C2C aanbieder van iDEAL kunnen Marktplaats gebruikers snel en makkelijk betalingen onderling regelen. De controles die wij uitvoeren op naam, bankrekening en mobiel nummer en bij hogere bedragen de extra controles op de identiteit via een paspoort- of IDIN-check, geven meer inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is binnenkort ook op Marktplaats te zien.”

Door het partnership met OBP hebben gebruikers nu de beschikking over een vertrouwde en veilige betaalmethode. Via MijnMarktplaats kunnen geïnteresseerde gebruikers zich aanmelden voor de iDEAL-betalingen.

Marktplaats ontvangt maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en daarmee is het de grootste online handelsplaats van Nederland. Per dag worden circa 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, waarbij particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Tags

iDINiDIN iDEALiDEAL marktplaatsmarktplaats

Comments

Kenmerken

We.trade, het Europese handelsplatform op blockchainbasis, is klaar voor productie. De Rabobank, de enige Nederlandse partner in het we.trade consortium, verwacht het later deze maand bij de eerste klanten te kunnen introduceren. Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen naadloos met elkaar. Zakelijke partners kunnen elkaar vinden op het platform en transacties afsluiten. Ze kunnen elkaar opzoeken en hun handelsgegevens invullen, zoals leveringsdatum, betalingsdatum, enzovoort.

Rabobank gaat handelsplatform op blockchainbasis introduceren

Rabobank gaat handelsplatform op blockchainbasis introduceren0 ?php the_title() ?>435 dagen geleden
Veel verkopers op Marktplaats geven aan dat zij, bij het bepalen van de vraagprijs van een nieuwe advertentie, ter oriëntatie vaak eerst op zoek gaan naar het concurrerend aanbod. Om deze extra stap te voorkomen wordt Prijsinformatie geintroduceerd. Een verkoper ziet direct informatie over de vraagprijs van soortgelijke producten.

Prijs pas bepalen na vergelijking op Marktplaats met het nieuwe Prijsinformatie

Prijs pas bepalen na vergelijking op Marktplaats met het nieuwe Prijsinformatie0 ?php the_title() ?>493 dagen geleden
Klanten van de Rabobank kunnen met de scanner en de iDEAL QR code online betalen, maar bijvoorbeeld ook doneren, bij evenementen, horeca en goede doelen. Zo is KWF Kankerbestrijding een van de goede doelen waar mensen binnenkort op deze manier via hun telefoon een donatie kunnen doen. Op donderdag 29 maart maakt het Leger des Heils bij het evenement The Passion in Amsterdam gebruik van iDEAL QR voor donaties.

Rabo stopt iDEAL QR scanner in de bankieren-app

Rabo stopt iDEAL QR scanner in de bankieren-app0 ?php the_title() ?>513 dagen geleden
Pay.nl heeft als eerste Payment Service Provider in Nederland een Acquirerlicentie verworven voor transacties via iDEAL. Dit stelt Pay.nl in staat om online iDEAL-betalingen aan zijn klanten rechtstreeks te innen en door te betalen, zonder dat daar een partij tussen zit. Het resultaat is een sneller, efficiënter en stabieler betaalproces voor ondernemers die bij de Payment Service Provider zijn aangesloten.

Pay.nl verwerft acquirerlicentie iDEAL

Pay.nl verwerft acquirerlicentie iDEAL0 ?php the_title() ?>544 dagen geleden
Het totale aantal iDEAL-transacties is in 2017 met 33,8 procent gestegen naar 378,2 miljoen betalingen. Ruim helft was een mobiele transactie.

Groei e-commerce stuwt aantal iDEAL-transacties

Groei e-commerce stuwt aantal iDEAL-transacties0 ?php the_title() ?>578 dagen geleden
Verhalen achter Marktplaats-advertenties uitgelicht op televisie in nieuw SBS6-programma, Jeroen van der Boom en Leonie ter Braak presenteren.

Marktplaats gaat televisie maken

Marktplaats gaat televisie maken0 ?php the_title() ?>591 dagen geleden
Tweedehands campers en caravans winnen aan populariteit onder de Nederlanders. Zo blijkt uit het jaaroverzicht van Marktplaats. Dit jaar komen de mobiele woningen ten opzichte van 2016 weer een plaatsje hoger in de ranking, terwijl ze in 2015 niet in de top 10 voorkwamen. Snelle stijgers binnen de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn de Nintendo Switch, Fidget Spinners en Diamond Painting. De term: Gratis blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op de handelssite.

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats0 ?php the_title() ?>607 dagen geleden
Met een native actielink – in de look & feel van Marktplaats – zien kopers op het juiste moment in het beslissingsproces een aanverwant product. Independer is het eerste merk dat gebruik maakt van de inApp Lead generator.

Met de inApp Lead generator breidt Marktplaats mobiele advertising mogelijkheden uit

Met de inApp Lead generator breidt Marktplaats mobiele advertising mogelijkheden uit0 ?php the_title() ?>620 dagen geleden
De Gelijk Oversteken Service is officieel gelanceerd tijdens de viering van de 10-jarige samenwerking tussen de Politie, het Openbaar Ministerie (OM), Marktplaats en andere marktpartijen. Gezamenlijk trekken zij op in de bestrijding van internet oplichting.

Politie en OM steken gelijk over met Marktplaats

Politie en OM steken gelijk over met Marktplaats0 ?php the_title() ?>628 dagen geleden
PayPal maakt het mogelijk om eenvoudig een pot te maken en beheren met PayPal. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig en snel geld inzamelen voor een gezamenlijk doel, zoals een cadeau voor de jarige, een (groeps)vakantie of de terugkerende huishoudelijke kosten. Met de introductie van deze nieuwe functie personaliseert PayPal zijn peer-to-peer-betalingen nog verder en kunnen gebruikers gedeelde kosten nu op een overzichtelijke manier beheren.

PayPal maakt er een potje van

PayPal maakt er een potje van0 ?php the_title() ?>642 dagen geleden
In haar jaarlijkse Global Payments Report heeft Worldpay vastgesteld dat de e-commercemarkt van Nederland naar verwachting met 14 procent per jaar groeit en dat deze in 2021 36 miljard euro (43 miljard dollar) bedraagt.

Nederland is komende vijf jaar de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa

Nederland is komende vijf jaar de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Het aantal aanbiedingen van de speciale Erdem-collectie voor Zweedse modeketen H&M groeit zoals altijd ook rap op Marktplaats.

Erdem X H&M collectie staat al binnen enkele minuten op Marktplaats

Erdem X H&M collectie staat al binnen enkele minuten op Marktplaats0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
De Gelijk Oversteken service houdt de betaling van een koper tijdelijk vast op een derdenrekening van OBP, totdat de aankoop daadwerkelijk is ontvangen. Na melding van ontvangst van de koper maakt OBP de betaling over naar de rekening van de verkoper. Marktplaats biedt deze service aan in combinatie met Betaalverzoeken met iDEAL, een service die eerder dit jaar is gelanceerd. Marktplaats zet hiermee opnieuw een stap om online handelen makkelijker en veiliger te maken voor al haar gebruikers.

Gelijk Oversteken op Marktplaats

Gelijk Oversteken op Marktplaats0 ?php the_title() ?>656 dagen geleden
Bijna helft Nederlanders actief op online peer-to-peer markten. Het gebruik van online peer-to-peer markten zal verder toenemen blijkt uit enquête door de Nederlandsche Bank. Verdienen en besparen meest genoemde redenen.

Bijna helft Nederlanders actief op online peer-to-peer markten

Bijna helft Nederlanders actief op online peer-to-peer markten0 ?php the_title() ?>690 dagen geleden
Online marketingplatform SEMrush onderzocht aantal bezoekers van e-commerce sites in juli. Marktplaats is met 4,5 miljoen bezoekers verreweg de populairste website.

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland0 ?php the_title() ?>704 dagen geleden
Natuurhuisje voldoet als eerste boekingsplatform aan PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten, en laat veilig via iDEAL betalen.

Natuurhuisje troeft Airbnb af met betaaldienst

Natuurhuisje troeft Airbnb af met betaaldienst0 ?php the_title() ?>710 dagen geleden
Het Nederlandse naamgevingsbureau Zigila fuseert met het Zweedse bedrijf Skriptor. Skriptor Zigila wil de Europese markt veroveren.

Naamgevingsbureau Zigila fuseert met het Zweedse Skriptor

Naamgevingsbureau Zigila fuseert met het Zweedse Skriptor0 ?php the_title() ?>719 dagen geleden
Chatfunctie op Help & info pagina’s Marktplaats biedt gebruikers makkelijker antwoord. Indien test succesvol is, wordt functie algeheel beschikbaar gesteld.

Marktplaats helpt helft van de gebruikers via chatfunctie

Marktplaats helpt helft van de gebruikers via chatfunctie0 ?php the_title() ?>744 dagen geleden
Dankzij nieuwe koppeling met CRM-systemen van Wazzup Software, kunnen makelaars makkelijk gratis woningaanbod onder de aandacht brengen op marktplaats.nl.

Marktplaats vergemakkelijkt doorplaatsen van huur- en koopwoningen voor makelaars

Marktplaats vergemakkelijkt doorplaatsen van huur- en koopwoningen voor makelaars0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
Marktplaats automotive autobedrijven

Marktplaats stuurt aan op nieuwe advertentievormen voor autobedrijven

Marktplaats stuurt aan op nieuwe advertentievormen voor autobedrijven0 ?php the_title() ?>787 dagen geleden
E-mail campagne DDMA

Mailcampagnes met dynamische content en kleine omvang meest effectief

Mailcampagnes met dynamische content en kleine omvang meest effectief0 ?php the_title() ?>793 dagen geleden
Landelijk Meldpunt Internetoplichting politie

Politie krijgt meer meldingen en aangiftes over internetoplichting dan het aankan

Politie krijgt meer meldingen en aangiftes over internetoplichting dan het aankan0 ?php the_title() ?>809 dagen geleden
DDMA Coolblue Marktplaats, Sanoma Wehkamp

Coolblue, Marktplaats, Sanoma en Wehkamp genomineerd voor DDMA E-mail Awards

Coolblue, Marktplaats, Sanoma en Wehkamp genomineerd voor DDMA E-mail Awards0 ?php the_title() ?>816 dagen geleden
Marktplaats vacature OTYS

Marktplaats gaat strijd aan met vacaturesites

Marktplaats gaat strijd aan met vacaturesites0 ?php the_title() ?>816 dagen geleden
Influeno wordt marktplaats

Influeno wordt marktplaats voor influencers

Influeno wordt marktplaats voor influencers0 ?php the_title() ?>908 dagen geleden
Pet hond

Eerste iDEAL betalingen tussen consumenten zijn gedaan op Petbnb.nl

Eerste iDEAL betalingen tussen consumenten zijn gedaan op Petbnb.nl0 ?php the_title() ?>942 dagen geleden
Verdium iDEAL geld overboeken

Consumenten kunnen nu ook met iDEAL geld naar elkaar overboeken

Consumenten kunnen nu ook met iDEAL geld naar elkaar overboeken0 ?php the_title() ?>957 dagen geleden
Max Verstappen Zandvoort

Marktplaats, Facebook en Max Verstappen meest gezocht op Startpagina

Marktplaats, Facebook en Max Verstappen meest gezocht op Startpagina0 ?php the_title() ?>962 dagen geleden
iDEAL QR-code

Nieuwe betaalmethode iDEAL QR in steeds meer webshops

Nieuwe betaalmethode iDEAL QR in steeds meer webshops0 ?php the_title() ?>971 dagen geleden
Inlogdienst iDIN

PSP Online Betaalplatform eerste met online identificatie iDIN

PSP Online Betaalplatform eerste met online identificatie iDIN0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!