Home | Logistiek/e-commerce | Nominaties Shopping Awards 2017 bekend

Nominaties Shopping Awards 2017 bekend

Geplaatst door Jim Cole in Logistiek/e-commerce op 16/02/2017 om 10:58

Shopping Awards

De Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) worden op 9 en 23 maart uitgereikt aan de beste webshops van Nederland. De Shopping Awards zijn publieksprijzen, iedereen kan dus op zijn favoriete webwinkel stemmen. De genomineerde webwinkels maken kans in verschillende categorieën: Shopping Awards XS, Shopping Awards Beste Starter, Shopping Awards XL, Shopping Excellence Awards, Shopping Award Cross-border, Shopping Award Game Changer en de E-commerc50.

Enkele van de genomineerde webwinkels zijn: AH.nl, 123inkt.nl, Leen Bakker, G-Star, Bart Smit, Intertoys, Bol.com en HEMA. Alle genomineerde webwinkels zijn terug te vinden via de Shopping Awards website.

De naam is gewijzigd vanwege het veranderende consumentengedrag en de samenwerking tussen ANVR, InRetail en Thuiswinkel.org. De Shopping Awards belonen vanaf 2017 niet alleen de beste online winkels, maar ook de online activiteiten in winkels: retailers die on- en offline succesvol combineren.

Arjen Bonsing, overkoepelend voorzitter van de vakjury’s bij  de Stichting Shopping Awards: ”De afgelopen jaren is e-commerce ingeburgerd geraakt en zijn veel fysieke retailers ook gestart met digitale verkoop. De consument doet steeds meer zaken online en maakt daarbij steeds minder onderscheid tussen pure players en omnichannel spelers. Vandaar dat wij deze belangrijke transitie hebben overgenomen bij onze Awards-uitreiking.”

Met de uitreiking van de Shopping Awards leveren de brancheorganisaties een positieve bijdrage aan de online en omnichannel ontwikkeling van retailers. Bovendien maakt deze branchebrede samenwerking het mogelijk om onafhankelijk de meest toonaangevende online én omnichannel retailprijzen van Nederland uit te geven.

Naast de vertrouwde publieks- en vakprijzen en de Ecommerce50 voor snelst groeiende bedrijven worden tijdens de Shopping Awards nu ook branchegerichte Excellence-prijzen uitgereikt. Deze zijn gebaseerd op de productcategorieën van de deelnemende brancheorganisaties: Fashion & Lifestyle, Home & Garden, Travel, Beste webwinkel, Food & Personal care. De prijzen zijn gebaseerd op case-inzendingen waarbij zowel een deskundige jury als onafhankelijk onderzoek oordeelt over de integratie van de diverse digitale kanalen en de digitale stap voorwaarts die de retailer het afgelopen jaar heeft gezet.

De Shopping Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Nationale Shopping Awards (voorheen Nationale Stichting Thuiswinkel Awards). BBP Media uit Woerden is uitvoerend producent van de Shopping Awards. Brancheverenigingen die zich willen aansluiten bij de Shopping Awards kunnen zich melden bij de Stichting.

Tags

Shopping Awards XLShopping Awards XL Shopping Excellence AwardsShopping Excellence Awards AH.nlAH.nl Shopping Award Cross-borderShopping Award Cross-border Bart Smit IntertoysBart Smit Intertoys Shopping Award Game ChangerShopping Award Game Changer Shopping Awards XSShopping Awards XS E-commerce 50E-commerce 50 Shopping Awards Beste StarterShopping Awards Beste Starter G-StarG-Star Thuiswinkel AwardsThuiswinkel Awards Shopping AwardsShopping Awards Leen BakkerLeen Bakker 123Inkt.nl123Inkt.nl Thuiswinkel.orgThuiswinkel.org bol.combol.com HEMAHEMA

Comments

Kenmerken

De Shopping Awards Publieksprijzen XL gaan naar bedrijven met een digitale propositie en een minimale jaaromzet van 4 miljoen euro. Onafhankelijk onderzoeksbureau SAMR bepaalt de winnaars door beoordelingen van klanten te combineren met aankoopbevindingen van een consumentenpanel. De genomineerden zijn nu bekend. Onder meer Picnic, TUI, Coolblue en De Bijenkorf maken kans in de verschillende categorieën. Tijdens het Shopping Awards Gala, op 29 maart in Huis ter Duin, wordt duidelijk welke bedrijven de felbegeerde onderscheidingen, alsook de Shopping Awards Vakprijzen, in de wacht slepen. Voor het eerst wordt een prestigieuze overall award voor de ‘Beste Winkel van Nederland’ uitgereikt. 

Picnic, TUI, Coolblue en De Bijenkorf maken kans op Shopping Awards

Picnic, TUI, Coolblue en De Bijenkorf maken kans op Shopping Awards0 ?php the_title() ?>714 dagen geleden
Puur Mieke heeft tijdens de Shopping Awards XS 2018 de prijs voor de de beste webwinkel van Nederland uitgereikt gekregen in de categorie eten & drinken.

Puur Mieke wil de gezonde bol van Nederland worden

Puur Mieke wil de gezonde bol van Nederland worden0 ?php the_title() ?>719 dagen geleden
Otrium is uitgeroepen als winnaar van de Beste Starter Award tijdens de Shopping Awards. De online outlet voor modemerken bleef de webwinkels Beerwulf (speciaalbier) en Twickto (duurzaam constructiespeelgoed) voor. Ook de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XS, waaronder Rico Moda, Bebsy en Datona, zijn onderscheiden en bovendien werd de Top 10 van de Lightspeed Ecommerce50 bekend gemaakt.

Otrium, Rico Moda, Bebsy en Datona onderscheiden bij Shopping Awards 2018

Otrium, Rico Moda, Bebsy en Datona onderscheiden bij Shopping Awards 20180 ?php the_title() ?>722 dagen geleden
Beerwulf, Otrium en Twickto zijn de 3 genomineerden die volgende week tijdens het Shopping Awards Event kans maken op de Beste Starter Award.

Beerwulf, Otrium en Twickto genomineerd als beste starter bij Shopping Awards

Beerwulf, Otrium en Twickto genomineerd als beste starter bij Shopping Awards0 ?php the_title() ?>730 dagen geleden
Met een gemiddelde stijging van 12,7% is de omzet in het derde kwartaal geëxplodeerd voor de woonwinkel sector. Keukenverkopers konden zelfs een omzetstijging van 16,6% noteren, terwijl dat in het eerste kwartaal maar 1,5% was. De woonbranche loopt qua omzetontwikkeling tot en met september nu ruim 9% voor op vorig jaar en realiseert nu al 13 kwartalen op rij een omzetplus. De cijfers over woonwinkels zijn afkomstig uit de INretail Woonwinkelmonitor.

De omzetten bij woonwinkels exploderen

De omzetten bij woonwinkels exploderen0 ?php the_title() ?>838 dagen geleden

Uitstekende omzet mode- en schoenenbranche

Uitstekende omzet mode- en schoenenbranche0 ?php the_title() ?>850 dagen geleden
Blokker Holding en Alteri Investors (Alteri) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van speelgoedketen Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker Holding werd aangekondigd. De toonaangevende speelgoedketen past goed bij Alteri, een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailmarkt.

Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors0 ?php the_title() ?>870 dagen geleden
Op 27 september 2017 zullen Food Blog Awards worden uitgereikt. Een initiatief van marketingbureau Advies Voor. Sandra Ysbrandy presenteert de uitreiking.

Wie krijgt de Food Blog Awards 2017 opgediend?

Wie krijgt de Food Blog Awards 2017 opgediend?0 ?php the_title() ?>921 dagen geleden
InRetail voorspelde een omzetgroei woonwinkels (5%), mode en schoenen (2%) en sport (2,5%). Mode- en schoenretailers presteren boven verwachting.

Schoenretailers boeken 5,4% meer omzet in eerste helft 2017

Schoenretailers boeken 5,4% meer omzet in eerste helft 20170 ?php the_title() ?>946 dagen geleden
winkelstraat.nl modeshopper

Vrouw met iPhone is grootste modeshopper

Vrouw met iPhone is grootste modeshopper0 ?php the_title() ?>964 dagen geleden
Blokker

Groei bij webwinkels van Blokker kunnen totale omzetdaling niet compenseren

Groei bij webwinkels van Blokker kunnen totale omzetdaling niet compenseren0 ?php the_title() ?>990 dagen geleden
Wheel of Retail: alle nominaties op een rijtje

Boodje Unox Saus, Almhof Hoekje en nog tientallen nominaties voor Wheel of Retail

Boodje Unox Saus, Almhof Hoekje en nog tientallen nominaties voor Wheel of Retail0 ?php the_title() ?>1023 dagen geleden
Inschrijvingen Best Client Award geopend

Inschrijvingen Best Client Award geopend

Inschrijvingen Best Client Award geopend0 ?php the_title() ?>1026 dagen geleden
Ondanks een ongekende omzetstijging en imagoherstel is de saneringsronde in de retailsector nog lang niet afgelopen. Een flinke groep ketens zal de concurrentiestrijd verliezen door gebrek aan onderscheid.

Retailmerken verliezen concurrentiestrijd door gebrek aan onderscheid

Retailmerken verliezen concurrentiestrijd door gebrek aan onderscheid0 ?php the_title() ?>1055 dagen geleden
Shopping Awards Coolblue Omoda DHL

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online0 ?php the_title() ?>1072 dagen geleden
Een koppel dat de zelf echo van BabyWatcher uitprobeerd

BabyWatcher wint Innovatie Award met zelf echo

BabyWatcher wint Innovatie Award met zelf echo0 ?php the_title() ?>1087 dagen geleden
E-commerce-retail

Online bestedingen passeren de grens van € 20 miljard

Online bestedingen passeren de grens van € 20 miljard0 ?php the_title() ?>1093 dagen geleden
ABN AMRO groei e-commerce

ABN AMRO: groei e-commerce vooral over de grens

ABN AMRO: groei e-commerce vooral over de grens0 ?php the_title() ?>1096 dagen geleden
Fashion Mall

Nederlander meest fanatieke online fashionshopper in Europa

Nederlander meest fanatieke online fashionshopper in Europa0 ?php the_title() ?>1096 dagen geleden
Dutch Marketing Awards

Koopeenkoe.nl, Picnic en Thuisbezorgd.nl onder de finalisten voor Dutch Marketing Awards

Koopeenkoe.nl, Picnic en Thuisbezorgd.nl onder de finalisten voor Dutch Marketing Awards0 ?php the_title() ?>1118 dagen geleden
Grand SpinAward Heineken KLM KRO-NCRV N=5 MediaMonks

Nieuwe SpinAwards beloont vernieuwende winkelconcepten

Nieuwe SpinAwards beloont vernieuwende winkelconcepten0 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Marketing award foodservice

Jacobs Douwe Egberts en FrieslandCampina winnen Foodservice Marketing Awards

Jacobs Douwe Egberts en FrieslandCampina winnen Foodservice Marketing Awards0 ?php the_title() ?>1144 dagen geleden
People's Avenue

Genomineerden Retail Storytelling Awards 2017 bekend

Genomineerden Retail Storytelling Awards 2017 bekend0 ?php the_title() ?>1145 dagen geleden
Thuiswinkel awards 2015

Thuiswinkel Awards verder als Shopping Awards

Thuiswinkel Awards verder als Shopping Awards0 ?php the_title() ?>1180 dagen geleden
Wijnand Jongen

Directeur Thuiswinkel.org voorziet einde van online shoppen

Directeur Thuiswinkel.org voorziet einde van online shoppen0 ?php the_title() ?>1184 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!