Home | B2B | Nieuwe tool beschermt eigen naam op internet

Nieuwe tool beschermt eigen naam op internet

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 12/06/2018 om 15:30

Het platform MijnOnlineIDentiteit.nl heeft de tool: MijnNaamBeschermen.nl. gelanceerd om mensen hun eigen naam te laten beschermen en beheren op internet.

Een eerste indruk vindt tegenwoordig vaak online plaats. Het is namelijk de normaalste zaak om iemand zijn voor- en achternaam te googelen om zo een eerste indruk te krijgen. De combinatie van een voor- en achternaam is meestal niet uniek. Uit onderzoek van MijnOnlineIDentiteit.nl blijkt dat 64% van de Nederlanders een naamgenoot heeft. Hierdoor is het niet altijd duidelijk over wie de online informatie gaat. 

Martijn Barten, oprichter van MijnOnlineIDentiteit.nl: ”Is je eigen naam nog beschikbaar op het internet? Dan is het verstandig om deze te beschermen. Je wordt tenslotte op jouw voor- en achternaam gegoogeld.”

Het platform MijnOnlineIDentiteit.nl heeft een tool gelanceerd om mensen hierbij te helpen: MijnNaamBeschermen.nl. Met deze gebruiksvriendelijke tool kan iedereen eenvoudig en zonder technische kennis zijn of haar eigen voor- en achternaam op het internet beschermen en vervolgens beheren. Zo kan je bijvoorbeeld in één klik je naam koppelen aan jouw social media, zoals LinkedIn pagina, of creëer in 5 minuten een eigen profielpagina waar je laat zien welke informatie op het internet over jou gaat. Wanneer mensen dan informatie over jou zoeken, bepaal je zelf welke informatie zij over jou vinden in plaats van over een naamgenoot. Zo voorkom je misverstanden. Weet je nog niet wat je met jouw naam wilt doen, dan is het verstandig om deze toch alvast te beschermen voordat een naamgenoot het doet.

”Offline zetten we bewust en onbewust ons beste beentje voor om goed voor de dag te komen om zo een goede indruk achter te laten. Maar een eerste indruk vindt tegenwoordig vaak ook online plaats. De zoekresultaten op basis van jouw voor- en achternaam vormen dan jouw eerste indruk,” verklaart Martijn Barten, oprichter van MijnOnlineIDentiteit.nl.

Maar wat als er een naamgenoot is die het niet zo nauw neemt? Helemaal vervelend is het als jouw naamgenoot negatief op het internet staat. Bijvoorbeeld als jouw naamgenoot extreme uitspraken doet op een forum, een openbaar conflict heeft of alleen maar feestende foto’s op zijn of haar Facebook plaatst. Vaak weten mensen die jou online zoeken niet dat het jouw naamgenoot is en niet jijzelf. Veel mensen kijken vaak niet verder dan de eerste zoekresultaten en een verkeerde (eerste) indruk is dus snel gemaakt. Dat is een gemiste kans, want het is eenvoudig om dit te voorkomen.

Tags

identiteitidentiteit MijnOnlineIDentiteit.nlMijnOnlineIDentiteit.nl Martijn BartenMartijn Barten identiteitsdiefstalidentiteitsdiefstal

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!