Home | Logistiek/e-commerce | Nederlandse telecomproviders bieden internationaal beste resultaten

Nederlandse telecomproviders bieden internationaal beste resultaten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 20/04/2017 om 10:32

P3 T-Mobile

Connect, het grootste Europese telecommunicatiemagazine, en P3 internationaal marktleider op het gebied van mobiele benchmarking, hebben de resultaten van de jaarlijkse mobiele netwerktest, de P3 connect Mobile Benchmark 2017, bekend gemaakt. Uit de testresultaten blijkt dat de vier Nederlandse telecomproviders in internationaal opzicht voortreffelijk presteren met een score van meer dan 900 uit 1.000 punten. T-Mobile behaalde de hoogste totaalscore en kreeg voor het tweede opeenvolgende jaar de onderscheiding: Best getest. Vodafone eindigde als tweede en KPN volgt op de derde plaats, met een verschil van slechts een punt. De kleinste telecomprovider, Tele2, eindigde als laatste, maar met nog steeds erg goede resultaten.

Winnaar T-Mobile overschrijdt zelfs de grens van 950 punten en ontvangt met 956 punten en overtuigende resultaten in zowel de categorie Data als Spraak de bijzondere waardering ‘Uitstekend’ en het keurmerk ‘Best getest’. Dankzij aanzienlijke verbeteringen op het gebied van Spraak scoort Vodafone 931 punten en weet zo marktleider KPN te overtreffen die echter met 930 punten nauwelijks achterblijft. KPN behoudt zijn voorsprong op Vodafone in de categorie Data. Tele2 sluit de rij met 919 punten en blijft daarmee achter in de categorie Spraak. De kleinste Nederlandse telecomprovider verbetert zijn resultaten echter wel ten opzichte van 2015 en 2016 in alle testcategorieën.

De uitgebreide test meet nu voor het derde jaar de spraak- en dataprestaties op mobiele netwerken van de vier Nederlandse telecomproviders, die samen meer dan 7900 kilometer, 17 grote steden, 19 kleinere steden en verbindingswegen beslaat. De geteste gebieden dekken meer dan 5,1 miljoen mensen af, wat overeenkomt met ongeveer 30 procent van de Nederlands bevolking.

Voor de eerste keer zijn ook de testresultaten voor conventionele telefonie en Voice-over-LTE opgenomen in de scores van Vodafone en Tele2, de providers die laatstgenoemde techniek ondersteunden ten tijde van de benchmark. Bij de providers die Voice-over-LTE op dat moment nog niet ondersteunden op de Samsung S7 testtoestellen, KPN en T-Mobile, zijn alleen de prestaties voor conventionele telefonie gemeten.

De P3 connect Mobile Benchmark voor Nederland is de nieuwste openbare benchmark in een wereldomvattende reeks benchmarks in de afgelopen 12 maanden, waarvoor metingen werden uitgevoerd in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Australië en Zweden. In vergelijking met de andere recente tests blijken de Nederlandse telecomproviders topprestaties te leveren. Zelfs de score van de telecomprovider op de vierde plaats in het klassement, Tele2, is zodanig dat deze een geschikte kandidaat zou zijn voor een winnende positie in landen met zwakkere mobiele netwerken zoals Spanje of het Verenigd Koninkrijk.

Hakan Ekmen, Managing Director P3 communications, vertelt: ”Nederland is een erg sterke concurrerende en innovatieve markt waar alle Nederlandse telecomproviders blijken te beschikken over voortreffelijke netwerken. Het wordt interessant om te zien hoe ze het zullen gaan doen bij toekomstige uitdagingen zoals IoT en autonome besturing van auto’s.”

”We zien dit jaar opnieuw vier extreem sterke telecomproviders, met opmerkelijk hoge prestatieniveaus en stabiliteit in vergelijking met andere Europese landen,” zegt Bernd Theiss, hoofd van het testlab van connect. ”Samen met P3 zijn we voorbereidingen aan het treffen om voor de toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse markt ook metingen te kunnen doen aan nieuwe technologieën zoals ‘smart cities’ of volledig nieuwe mobiele communicatietechnologieën als de supersnelle 5G-netwerken.”

De bewezen en breed gesteunde onafhankelijke benchmarkmethodiek van P3 en connect garandeert een eerlijke, transparante en neutrale beoordeling van de geteste netwerken. Omdat de testmethodiek met een zeer solide basis van steekproeven zowel spraak- als datadiensten bestrijkt, is het mogelijk om een duidelijke testklassering te maken en een testwinnaar uit te roepen. Tegelijkertijd is het mogelijk om in elk van de categorieën kwantitatief onderscheiden te maken. Alle belangrijke scenario’s worden afgedekt: grote steden, kleine steden en verbindingswegen.

Op dit moment worden wereldwijd meer dan 180 mobiele netwerken beoordeeld met de P3 Score. Voor het testen van de consumentenervaring wordt een door P3 ontwikkeld onafhankelijk raamwerk gebruikt. Hiermee kan een technische analyse worden gemaakt met een onovertroffen gedetailleerdheid en kunnen de prestaties en capaciteiten van netwerken worden vergeleken op een manier die met geen andere methodiek mogelijk is. De P3methodiek houdt rekening met de steeds toenemende verwachtingen van consumenten, grotere gegevensvolumes en hogere gegevenstransportsnelheden door de eisen en grenzen van de tests elk jaar te verhogen. De testalgoritmes worden elk jaar aangepast, zodat ze aan blijven sluiten op de consumenten- en netwerktrends. De mobiele benchmarks focust op de prestatiecapaciteiten van de modernste technologie. In 2016 deed P3 meer dan 60.000 uur metingen in 65 landen over vijf continenten over een afstand van bijna 1.000.000 kilometer.

Tags

P3 connect Mobile BenchmarkP3 connect Mobile Benchmark P3P3 telecomtelecom VodafoneVodafone Tele2Tele2 T-MobileT-Mobile KPNKPN

Comments

Kenmerken

De grootste internetproviders, KPN en Ziggo, hebben net als vorig jaar een forse prijsverhoging van hun internet- en tv-abonnementen aangekondigd per 1 juli. Ook gaan beide providers de kosten voor vast bellen omhoog brengen. Maar ook T-Mobile, Telfort en XS4ALL verhogen hun prijzen voor (sneller) internet. Gemiddeld gaat het om een bedrag van € 2,- tot € 3,- per maand, omgerekend € 20,- tot € 40,- op jaarbasis. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise. Bij stijgingen die hoger liggen dan de huidige inflatie, zoals het geval is bij KPN, Ziggo en XS4ALL, hebben bestaande klanten het recht om hun contract kosteloos op te zeggen.

De providers gooien de prijs van internet- en tv-abonnementen fors omhoog

De providers gooien de prijs van internet- en tv-abonnementen fors omhoog0 ?php the_title() ?>654 dagen geleden
Samen met klanten en technologie-partners start telecom en ICT-dienstverlener KPN in de loop van 2018 vier verschillende (pré) 5G-field labs om daarmee de waarde van 5G toepassingen te ontdekken. Van het testen van slimme antennes in stedelijk gebied tot het onderzoeken van de verbinding van drones voor precisielandbouw, virtual reality in de industrie en zelfrijdende voertuigen. Mede dankzij 5G technologie zullen dit soort toepassingen werkelijkheid worden in Amsterdam Zuidoost, op een boerderij in Drenthe, in de Rotterdamse Haven en op snelwegen nabij Helmond.

KPN gaat samen met klanten 5G ontdekken

KPN gaat samen met klanten 5G ontdekken0 ?php the_title() ?>687 dagen geleden
Alle Nederlandse telecomproviders: KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone hebben meer dan 900 punten ontvangen in P3 connect Mobile Benchmark in Nederland.

T-Mobile wint P3 connect Mobile Benchmark met de hoogste score ooit

T-Mobile wint P3 connect Mobile Benchmark met de hoogste score ooit0 ?php the_title() ?>690 dagen geleden
Sinds de introductie van mobiele abonnementen met unlimited data (door T-Mobile in januari 2017 en Tele2 in mei 2017)  versnelt de groei van het mobiel dataverbruik. Dat blijkt uit de Telecommonitor over het eerste halfjaar van 2017, opgesteld door Autoriteit Consument & Markt. Ook de populariteit vast-mobiele bundels blijft stijgen

Unlimited Data zorgt voor versnelde groei mobiel dataverbruik

Unlimited Data zorgt voor versnelde groei mobiel dataverbruik0 ?php the_title() ?>771 dagen geleden
Tibbaa, een van de grootste spelers in ticketing, koppelt de voordelen uit eventsector aan de kracht van KPN-netwerk en wordt ook aanbieder van telecom.

Tibbaa gaat van ticketing ook naar mobiele telecom

Tibbaa gaat van ticketing ook naar mobiele telecom0 ?php the_title() ?>898 dagen geleden
roamingregels telecom ACM

Telecombedrijven leven nieuwe roamingregels goed na

Telecombedrijven leven nieuwe roamingregels goed na0 ?php the_title() ?>969 dagen geleden
Telecom KPN staat van telecom

Telecomsector investeert 2,2 miljard euro in digitale infrastructuur

Telecomsector investeert 2,2 miljard euro in digitale infrastructuur0 ?php the_title() ?>984 dagen geleden
Simyo KPN Vodafone Bliep PrepaidSimkaart.net

Simyo in 2016 opnieuw verkozen tot Beste Prepaid Provider

Simyo in 2016 opnieuw verkozen tot Beste Prepaid Provider0 ?php the_title() ?>1032 dagen geleden
AFM telecomaanbieders

Telecomaanbieders extra in de gaten gehouden vanwege kredietverstrekking

Telecomaanbieders extra in de gaten gehouden vanwege kredietverstrekking0 ?php the_title() ?>1034 dagen geleden
T-Mobile 4G live streamen P3

T-Mobile streamt live commercials via 4G op televisie

T-Mobile streamt live commercials via 4G op televisie0 ?php the_title() ?>1045 dagen geleden
KPN telecompaper

Mobiele markt krimpt in 2016 bijna 4% tot 4,7 miljard euro

Mobiele markt krimpt in 2016 bijna 4% tot 4,7 miljard euro0 ?php the_title() ?>1076 dagen geleden
één van de modellen van de reclames van T-mobile

T-mobile noteert 18% stijging in klanttevredenheid

T-mobile noteert 18% stijging in klanttevredenheid0 ?php the_title() ?>1093 dagen geleden
Medewerkers van T-Mobile en Huawei die samen een foto nemen na het tekenen van het samenwerkingverband

T-Mobile en Huawei bouwen samen aan het beste unlimited netwerk

T-Mobile en Huawei bouwen samen aan het beste unlimited netwerk0 ?php the_title() ?>1095 dagen geleden
Mobiele telefonie

ACM onderzoekt kansen en risico’s van bundeling op telecommarkt

ACM onderzoekt kansen en risico’s van bundeling op telecommarkt0 ?php the_title() ?>1096 dagen geleden
Zakelijk4crop

KPN neemt ICT dienstverlener Divider over

KPN neemt ICT dienstverlener Divider over0 ?php the_title() ?>1100 dagen geleden
Telecomsector en datacenter

Kabinet wil telecomsector en datacenters in de hand houden

Kabinet wil telecomsector en datacenters in de hand houden0 ?php the_title() ?>1108 dagen geleden
The party squad

KPN zet The Partysquad op Euromast voor Soundcheckers

KPN zet The Partysquad op Euromast voor Soundcheckers0 ?php the_title() ?>1125 dagen geleden
Logo Vodafone en Ziggo

VodafoneZiggo laat jongeren dagelijks verkiezingsprogramma op televisie maken

VodafoneZiggo laat jongeren dagelijks verkiezingsprogramma op televisie maken0 ?php the_title() ?>1130 dagen geleden
DDMA

DDMA bereidt zich in 2017 voor op de nieuwe Europese telecomwet

DDMA bereidt zich in 2017 voor op de nieuwe Europese telecomwet0 ?php the_title() ?>1132 dagen geleden
KPN en Landmacht

KPN en Koninklijke Landmacht intensiveren samenwerking

KPN en Koninklijke Landmacht intensiveren samenwerking0 ?php the_title() ?>1135 dagen geleden
T-Mobile strijd met wifi

T-Mobile gaat strijd aan met wifi met onbeperkt mobiel internet voor 35 euro

T-Mobile gaat strijd aan met wifi met onbeperkt mobiel internet voor 35 euro0 ?php the_title() ?>1145 dagen geleden
Vodafone Ziggo van start

VodafoneZiggo van start

VodafoneZiggo van start0 ?php the_title() ?>1146 dagen geleden
KPN DearBytes

KPN koopt cybersecuritybedrijf DearBytes om klanten beter te beveiligen

KPN koopt cybersecuritybedrijf DearBytes om klanten beter te beveiligen0 ?php the_title() ?>1149 dagen geleden
Mobiele data

Marketingacties leveren telecomaanbieders meer groei op

Marketingacties leveren telecomaanbieders meer groei op0 ?php the_title() ?>1171 dagen geleden
Vodafonewinkel de Lijnbaan

T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen0 ?php the_title() ?>1173 dagen geleden
Jan Smit met Pearl bril

Tele2 en Jan Smit winnen Loden Leeuw

Tele2 en Jan Smit winnen Loden Leeuw0 ?php the_title() ?>1173 dagen geleden
KPN datacenter Eindhoven

KPN onderscheiden voor vermindering energieverbruik datacenter

KPN onderscheiden voor vermindering energieverbruik datacenter0 ?php the_title() ?>1177 dagen geleden
Meisje met telefoon aan het appen

Telecomproviders gaan de strijd aan met WhatsApp

Telecomproviders gaan de strijd aan met WhatsApp0 ?php the_title() ?>1199 dagen geleden
Vodafone winkel

Vodafone verbreekt verbinding met BelCompany

Vodafone verbreekt verbinding met BelCompany0 ?php the_title() ?>1206 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!