Home | Logistiek/e-commerce | Akamai: connectiviteit Nederland scoort hoogst in Europa

Akamai: connectiviteit Nederland scoort hoogst in Europa

Geplaatst door Jim Cole in Logistiek/e-commerce op 31/05/2017 om 17:09

Akamai Technologies, aanbieder van het grootste cloud delivery platform ter wereld, presenteert vandaag zijn State of the Internet Report over het eerste kwartaal van 2017. Het rapport geeft inzicht in wereldwijde, regionale en nationale cijfers over de snelheid van internetverbindingen, breedbandadoptie op zowel vaste als mobiele netwerken en gebruik van het IPv4- en het IPv6-protocol.

Akamai Technologies, aanbieder van het grootste cloud delivery platform ter wereld, presenteert het State of the Internet Report over het eerste kwartaal van 2017. Het rapport geeft inzicht in wereldwijde, regionale en nationale cijfers over de snelheid van internetverbindingen, breedbandadoptie op zowel vaste als mobiele netwerken en gebruik van het IPv4- en het IPv6-protocol.

In totaal werden 31 Europese landen onderzocht. Hiervan hadden 27 landen tijdens het laatste kwartaal van 2017 een gemiddelde snelheid van meer dan 10 Mbps. Noorwegen heeft, ondanks een daling van 0,4 procent, van die landen nog altijd de snelste verbinding (23,5 Mbps) met Zweden op nummer twee (22,5 Mbps). Wel had Zweden de hoogste gemiddelde piekverbindingssnelheid van 95,3 Mbps, Het gemiddelde in 28 Europese landen was minimaal 50 Mbps als piekverbindingssnelheid. De gemiddelde verbindingssnelheid is jaar-op-jaar in zeker 19 Europese landen toegenomen

Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Denemarken en Finland komen voor in de wereldwijde top 10 van landen met een breedbandadoptie van minimaal 25 Mbps. Zweden nam het eerste kwartaal van 2017 de koppositie over van Noorwegen met breedbandoptie van minimaal 15 Mbps. Zwitserland stond met 75 procent ook in het eerste kwartaal van 2017 bovenaan de lijst van Europese landen met een adoptie van minimaal 10 Mbps.

Bijna 814 miljoen IPv4 adressen verbonden in het eerste kwartaal van 2017 met het Akamai Intelligent Platform, een toename van 0,7 procent tegenover het eerste kwartaal van 2016. De adoptie naar IPv6 gaat het snelst bij België.

De snelste mobiele verbindingssnelheid was te ivnden in het Verenigd Koninkrijk met 26 Mbps. Duitsland volgt met 24,1 Mbps. Negentien landen in Europa hadden een gemiddelde mobiele verbindingssnelheid van minimaal 10 Mbps. Dat is evenveel als vorig kwartaal.

De Digital Economy and Society Index 2017 (DESI) van de Europese Commissie schat in dat fixed breedband nu beschikbaar is voor 98 procent van alle Europeanen. Zeker 76 procent van de huishoudens heeft toegang tot breedbandsnelheden van minimaal 30 Mbps. Volgens het DESI-rapport zijn Nederland, Luxemburg en België de landen met de hoogste scores op het gebied van connectiviteit in Europa.

Als grootste en meest betrouwbare cloud delivery-platform ter wereld, maakt Akamai het haar klanten gemakkelijk de beste en veiligste digitale ervaring te bieden – altijd, overal en vanaf ieder apparaat. Met meer dan 200.000 servers in 130 landen is Akamai’s distributed platform ongeëvenaard en biedt het klanten niet alleen hoogwaardige prestaties, maar ook threat protection. Akamai’s portfolio van web- en mobiele prestatie-, cloud security-, enterprise access- en video delivery-oplossingen wordt ondersteund door uitzonderlijke klantenservice en 24/7 monitoring.

Tags

Akamai Intelligent PlatformAkamai Intelligent Platform DESIDESI AkamaiAkamai

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!