Home | retail | Lightspeed maakt beheren van meerdere webshops eenvoudiger

Lightspeed maakt beheren van meerdere webshops eenvoudiger

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 14/02/2018 om 14:07

Lightspeed maakt beheren van meerdere webshops eenvoudiger

 Lightspeed, leverancier van kassa- en webwinkelsoftware, heeft het eCommerce backoffice systeem vernieuwd. Door nieuwe features en een intuïtief systeem wordt webwinkeliers werk uit handen genomen en kunnen zij zich meer focussen op de verkoop. Zo is het beheren en vergelijken van (meerdere) shops in deze versie eenvoudiger en is het systeem twee tot drie keer sneller geworden.

De belangrijkste vernieuwing van het systeem is schaalbaarheid. Hiermee is de time to market zeer kort. Op deze manier kunnen webwinkeliers direct op innovatieve marktontwikkelingen inspelen. Het platform is een sterk fundament om hen de komende jaren snel van nieuwe functionaliteiten te kunnen voorzien. Zo kunnen ondernemers zich van de concurrentie onderscheiden.

Hjalte Niehorster, Senior Product Manager eCommerce bij Lightspeed: ”Het afgelopen jaar heeft ons development team hard gewerkt aan het opleveren van dit nieuwe platform. Sinds de betaversie zijn er enkele honderden updates doorgevoerd. We hebben daarbij goed geluisterd naar de feedback van onze klanten. Een voorbeeld hiervan is dat het nu makkelijker is om met verschillende talen te werken.”

De belangrijkste nieuwe functionaliteiten zijn dat de webshops nu volledig SSL-beveiligd zijn. Dit zorgt er ook voor dat de webshops hoger worden geïndexeerd door Google. Het systeem maakt het voor webwinkeliers mogelijk om meerdere shops naast elkaar open te hebben in de backoffice. Categorieën kunnen beter ingericht worden. Er kan voor elke variant van een product afzonderlijk een afbeelding gekozen worden. Hotkeys zorgen voor een nieuwe, snellere manier om door de backoffice te kunnen navigeren en een Live SEO Preview maakt het mogelijk om te zien hoe de SEO er bij de zoekmachines uitziet.

Het krachtige cloudgebaseerde kassasysteem voor de horeca en retail wordt door meer dan 50.000 winkeliers en restauranthouders gebruikt, die voor meer dan 15 miljard dollar aan transacties per jaar verwerken. Lightspeed wordt gebruikt in meer dan 100 landen. Het hoofdkantoor van het in 2005 opgerichte Lightspeed is gevestigd in Montréal, Canada. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Amsterdam.

Tags

LightspeedLightspeed ecommerceecommerce

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!