Home | retail | Lego stopt met adverteren in Daily Mail na oproep van boze burgers

Lego stopt met adverteren in Daily Mail na oproep van boze burgers

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 16/11/2016 om 09:22

Kinderen spelen met regels

Speelgoedfabrikant Lego doet voortaan geen zaken meer met de Britse krant The Daily Mail. Die beslissing is genomen nadat verontruste lezers daartoe hadden opgeroepen middels de campagne: Stop Funding Hate. De initiatiefnemers verwijten The Daily Mail en vergelijkbare rechts georiënteerde kranten haat te verspreiden en discriminatie aan te moedigen.

Een woordvoerder van Lego liet aan de Britse krant The Independent weten: ”We luisteren veel naar wat kinderen te zeggen hebben. En als ouders en grootouders de tijd nemen om ons te laten weten wat ze denken, luisteren we daar ook goed naar. We zijn vereerd dat mensen wereldwijd hun waardering voor ons uitspreken en ons vertrouwen. We zullen er alles aan doen om dat vol te houden. Onze overeenkomst met Daily Mail is nu beeindigd en er zijn geen plannen om in de nabije toekomst nieuwe promoties in de krant te starten.” Op het moment van de beslissing gaf Lego speelgoed weg in de krant.

De actievoerders hopen dat grote Britse bedrijven als de warenhuizen Marks & Spencer en John Lewis, chipsfabrikant Walkers en supermarktketen Waitrose het voorbeeld van het Deense bedrijf volgt. Vooral nu de drukke kerstperiode begint. Stop Funding Hate is enkele maanden geleden ontstaan als reactie op de opruiende berichtgeving van de rechtse bladen.

De populaire voetbalanalist Gary Lineker schaart zich achter de actie. Hij wordt gesponsord door Walkers en heeft aangegeven de chipsfabrikant op het advertentiebeleid aan te spreken.

John Lewis heeft intussen middels een tweet gereageerd op de consternatie nadat een klant hen er op aanspraak. Het John Lewis Customer Services team postte: ”We stellen de kracht van de actie op prijs, maar we nemen nooit beslissingen gebaseerd op de redactionele keuzes van bepaalde kranten.”

johnlewis

Tags

Gary LinekerGary Lineker Marks & SpencerMarks & Spencer Stop Funding HateStop Funding Hate Daily MailDaily Mail John LewisJohn Lewis WaitroseWaitrose LEGOLEGO

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!