Home | sponsoring | KNHB zet Mixed Reality en Do in voor Rabo EuroHockey Championships 2017

KNHB zet Mixed Reality en Do in voor Rabo EuroHockey Championships 2017

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 17/08/2017 om 13:15

KNHB heeft met Appmanschap voor Rabo EuroHockey Championships 2017 Virtual Reality Experience ontwikkeld. Do heeft een speciaal EK Hockey-lied gemaakt.

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft samen met Appmanschap speciaal voor de Rabo EuroHockey Championships 2017 een Virtual Reality Experience ontwikkeld. In de tot green room ingerichte stand van OranjeHockey kunnen fans zich tijdens het toernooi in de kleedkamer van het Nederlands Elftal Dames en Heren wanen.

De bezoekers van het EK kunnen middels een Virtual Reality-bril een kijkje nemen in de virtuele kleedkamer van het Wagener Stadion, waar Nederlands elftal-spelers Marloes Keetels en Billy Bakker zich voorbereiden op hun wedstrijd. In deze kleedkamer, gebaseerd op de echte kleedkamer van het Wagener Stadion, is het mogelijk om rond te lopen, virtuele attributen op te pakken en te hockeyen met een virtuele bal. Ter afsluiting van het bezoek aan de virtuele kleedkamer gaan de fans op de foto met de virtuele Marloes of Billy.

Eerder ontwikkelde Appmanschap en de KNHB samen de OranjeHockey- en de hockey.nl-app. De KNHB vroeg Appmanschap ter gelegenheid van de Europese Kampioenschappen een speciale fanbeleving te creëren. Om deze nieuwe, virtuele ervaring te maken, gebruikte Appmanschap verschillende nieuwe technieken.

Van beide internationals is in Duitsland een fotorealistisch 3D-model gemaakt. De combinatie van realistisch beeld en geluid, aangevuld met de mogelijkheid ook daadwerkelijk te kunnen hockeyen in de virtuele wereld en een foto te maken met de virtuele Marloes Keetels of Billy Bakker, zorgt voor een ervaring die op een aantal onderdelen verder gaat dan Virtual Reality en daarom Mixed Reality genoemd wordt.  

Eerder werd al bekend dat zangeres Do een speciaal EK Hockey-lied  heeft gemaakt: Sterker dan alleen! Ze schreef het nummer samen met Allan Eshuijs. Het lied gaat over doorzettingsvermogen, vertrouwen en samenwerken. Het nummer is speciaal geschreven voor de Rabo EuroHockey Championships 2017 die op vrijdag 18 augustus van start gaan. Voorafgaand aan de openingswedstrijd van het toernooi, de dameswedstrijd Nederland – Spanje brengt het lied live ten gehore. Dat gebeurt tijdens de officiële opening van de nieuwe hoofdtribune van het Wagener Stadion.

Samen met een aantal internationals nam Do de bijbehorende videoclip op in de Bullet Sound Studio’s in Nederhorst den Berg. ”Topsport is iets bijzonders, je zet alles aan de kant om je doel te behalen en de beste prestatie te leveren. Er komt een heleboel bij kijken op weg naar de top en dat vereist veel doorzettingsvermogen,” zegt Do die vroeger zelf op hoog niveau heeft getennist en ook met de stick goed uit de weg kan, bleek tijdens de opnames van de videoclip.

De Rabo EuroHockey Championships 2017 vinden van 18 tot en met 27 augustus plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam. De speciale OranjeHockey stand bevindt zich direct naast de nieuwe hoofdtribune van het stadion tegenover de adidas-stand.

Tags

Wagener StadionWagener Stadion AppmanschapAppmanschap DoDo KNHBKNHB

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!