Home | reclame | KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in reclame op 15/03/2017 om 10:46

KLM KLM Cargo Ouwehands Dierenpark Panda's

Woensdag 12 april landen reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen vanuit China op Nederlandse bodem. De twee reuzenpanda’s, die in oktober 2015 tijdens het staatsbezoek van ons Koningspaar door China symbolisch zijn geschonken aan Nederland, arriveren na een periode van 16 jaar van overleg en voorbereiding nu in Nederland. Na de inspectie door de Chinese autoriteiten van het reuzenpandaverblijf afgelopen januari heeft Ouwehands Dierenpark groen licht gekregen om het transport in gang te zetten. KLM zal deze speciale vlucht vanuit Chengdu, China, naar Amsterdam verzorgen. De verwachte aankomsttijd in Amsterdam is 19.05 uur.

In een persbericht stelt KLM: ”KLM Cargo is vereerd dat zij de reuzenpanda’s vanuit Chengdu naar hun nieuwe verblijf in Ouwehands Dierenpark mag vervoeren. KLM Cargo is gespecialiseerd in het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van uiteenlopende diersoorten en heeft daar gespecialiseerde medewerkers voor in dienst met de kennis en kunde om de dieren zo goed mogelijk te begeleiden op hun reis. KLM heeft als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen een eigen dierenhotel op Schiphol. Het is helemaal ingericht op het verzorgen van dieren voor, tijdens en na de reis. In een afgeschermde omgeving zorgen speciaal opgeleide dierenstewards dat de dieren zo comfortabel en veilig mogelijk reizen. Reuzenpanda’s vervoeren komt niet zo heel vaak voor. Toch heeft KLM Cargo al een paar keer eerder reuzenpanda’s mogen vervoeren. KLM Cargo zal deze ervaring gebruiken om Xing Ya en Wu Wen veilig naar Nederland te vliegen. De panda’s reizen in speciaal voor hen vervaardigde verblijven.”

De dieren zullen bij aankomst door KLM Cargo uit het ruim van het vliegtuig worden gehaald en vervoerd worden naar het KLM Dierenhotel. Hier worden de dieren ingeklaard en vindt er een gezondheidscheck plaats. Vervolgens ontmoeten de Nederlandse pers, Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders en genodigden voor het eerst de reuzenpanda’s.

De vrachtwagen waarmee de twee reuzenpanda’s worden vervoerd, zal een speciale route afleggen door het centrum van Rhenen. Daar wacht hen een warm onthaal, vanzelfsprekend geheel in panda-stijl. Xing Ya en Wu Wen zullen vervolgens in Ouwehands Dierenpark aankomen en in quarantaine gaan. Vanaf de officiële opening, waarvan de datum nog bekend wordt gemaakt, zullen de reuzenpanda’s te zien zijn voor de bezoekers van het dierenpark.

Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch project: Pandasia! Het biedt onderdak aan verschillende Aziatische diersoorten zoals kleine panda’s en muntjaks. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is gereserveerd voor het reuzenpandaverblijf.

Het verblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag, een veterinaire en een verzorgersruimte. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een Pandashop het project compleet.

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling heeft aangetoond dat er nog ongeveer 1.850 reuzenpanda’s in het wild leven. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met de Chinese Wildlife Conservation Association committeert Ouwehands Dierenpark zich aan een uitgebreid natuurbeschermingsproject met als doel het beschermen van de reuzenpanda in het wild. Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen zal er door Ouwehands Dierenpark jaarlijks een grote financiële bijdrage worden gedaan om de natuurbeschermingsactiviteiten in China te ondersteunen.

Om ervoor te zorgen dat een bezoek aan Ouwehands Dierenpark én de reuzenpanda’s een geweldige beleving is, is het vanaf de officiële opening alléén mogelijk om online tickets te kopen voor het dierenpark.

Tags

ChengduChengdu Xing YaXing Ya Wu WenWu Wen panda'spanda's Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark KLM CargoKLM Cargo RhenenRhenen PandasiaPandasia Chinese Wildlife Conservation AssociationChinese Wildlife Conservation Association SchipholSchiphol KLMKLM

Comments

Kenmerken

Vanaf januari 2018 zijn de smartphones van het Chinese merk Hisense verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met 69.000 werknemers en een omzet van ruim 15 miljard euro in 2016 behoort Hisense tot een van de grootste elektronica- en witgoedfabrikanten ter wereld. Hisense wordt in Nederland vertegenwoordigd door Quantis Electronics.

Hisense start met smartphones in Nederland

Hisense start met smartphones in Nederland0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden
Hoewel cross-border shoppen steeds laagdrempeliger wordt gemaakt, zijn er toch nog een aantal culturele verschillen tussen de shops waar consumenten zich niet altijd van bewust zijn. Shop veilig je kerstcadeaus bij elkaar en kom niet voor verrassingen te staan tijdens het winkelen bij online webgiganten uit Amerika en Azië. Trusted Shops helpt je de vier belangrijkste culturele valkuilen te herkennen en omzeilen.

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten0 ?php the_title() ?>579 dagen geleden
Shipping Blue is een nieuwe wereldwijde pakket bezorgservice van KLM, speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf.

KLM gaat pakketten bezorgen met Shipping Blue

KLM gaat pakketten bezorgen met Shipping Blue0 ?php the_title() ?>586 dagen geleden
Met de proef Personal Security Pass online kunnen reizigers een tijdstip reserveren om door de veiligheidscontrole op Schiphol te gaan.

Op afspraak door de veiligheidscontrole op Schiphol?

Op afspraak door de veiligheidscontrole op Schiphol?0 ?php the_title() ?>601 dagen geleden
Het Nederlandse bedrijf Eurail.com was gisteravond onderdeel van de grote live show die Alibaba organiseerde ter afsluiting van Double 11 (Singles Day). In de laatste tien minuten van dit evenement, vlak voordat de omzet van het koopfestijn bekend werd gemaakt, gaven vijf internationale partners een korte presentatie over hun samenwerking met de Chinese webwinkelgigant. Eurail.com verkoopt via Alibaba Eurail treinpassen in China.

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje0 ?php the_title() ?>615 dagen geleden
KLM en Schiphol hebben toegezegd dat ze geen contact meer met elkaar hebben over de beperking van de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen. Schiphol bepaalt zelf haar plannen voor investeringen, luchthaventarieven en marketingbeleid. KLM en Schiphol zijn open over eventuele onderlinge contacten en leggen deze vast. Zo kan de ACM de contacten en de inhoud daarvan controleren.

KLM en Schiphol praten niet meer over groeimogelijkheden luchtvaartmaatschappijen

KLM en Schiphol praten niet meer over groeimogelijkheden luchtvaartmaatschappijen0 ?php the_title() ?>647 dagen geleden
Dierenartskiezen.nl is live sinds dierendag. Het platform maakt prijzen en beoordelingen dierenartsen inzichtelijk om transparantie in de markt te bieden.

Nieuw vergelijkingsplatform biedt inzicht in prijzen dierenarts

Nieuw vergelijkingsplatform biedt inzicht in prijzen dierenarts0 ?php the_title() ?>655 dagen geleden
KLM is één van de eerste bedrijven en de allereerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die over een officieel zakelijk WhatsApp-account beschikt.

KLM eerste luchtvaartmaatschappij met zakelijk WhatsApp-account

KLM eerste luchtvaartmaatschappij met zakelijk WhatsApp-account0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
Burgers’ Zoo onthult zelfbedachte 360 graden video fotosafari. Het doel is om inhoudelijke bekendheid op interactieve wijze te vergroten onder de jeugd.

Burgers’ Zoo onthult zelfbedachte 360 graden video fotosafari

Burgers’ Zoo onthult zelfbedachte 360 graden video fotosafari0 ?php the_title() ?>701 dagen geleden
Unstuck Hackathon Schiphol

Overstaphulp Unstuck winnaar internationale hackathon luchthavens

Overstaphulp Unstuck winnaar internationale hackathon luchthavens0 ?php the_title() ?>740 dagen geleden
reuzenpanda's N.E.C. Ouwehands Dierenpark panda's

Reuzenpanda’s sponsoren voetballers van N.E.C. Nijmegen

Reuzenpanda’s sponsoren voetballers van N.E.C. Nijmegen0 ?php the_title() ?>746 dagen geleden
China Sinolink Express Nic. Oud

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt0 ?php the_title() ?>753 dagen geleden
CES Tosti Creative

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!0 ?php the_title() ?>762 dagen geleden
Travis Mantianxing

Travis betreedt Chinese markt met joint venture

Travis betreedt Chinese markt met joint venture0 ?php the_title() ?>772 dagen geleden
Airhelp vlucht

Nieuwe Boarding Pass Scanner checkt direct recht op vergoeding bij vertraagde vlucht

Nieuwe Boarding Pass Scanner checkt direct recht op vergoeding bij vertraagde vlucht0 ?php the_title() ?>774 dagen geleden
car2go car2share autodeelconcept

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share0 ?php the_title() ?>807 dagen geleden
PostNL AliExpress Alibaba

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland0 ?php the_title() ?>808 dagen geleden
Schiphol Aviation Awards KLm KLM Cargo Transavia

KLM Cargo, Transavia en Jet Airways winnen Schiphol Aviation Awards 2016

KLM Cargo, Transavia en Jet Airways winnen Schiphol Aviation Awards 20160 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
KLM Boet Customer Experience KLM

Boet Kreiken verantwoordelijk voor Customer Experience KLM

Boet Kreiken verantwoordelijk voor Customer Experience KLM0 ?php the_title() ?>831 dagen geleden
Grand SpinAward Heineken KLM KRO-NCRV N=5 MediaMonks

Heineken, KLM, KRO-NCRV, MediaMonks en N=5 maken kans op Grand SpinAward

Heineken, KLM, KRO-NCRV, MediaMonks en N=5 maken kans op Grand SpinAward0 ?php the_title() ?>835 dagen geleden
KLM Media App

KLM Media App vervangt kranten aan boord

KLM Media App vervangt kranten aan boord0 ?php the_title() ?>846 dagen geleden
Alibaba vestiging

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%0 ?php the_title() ?>853 dagen geleden
KLM en TU Delft testen en optimaliseren producten en processen live

KLM en TU Delft testen en optimaliseren producten en processen live

KLM en TU Delft testen en optimaliseren producten en processen live0 ?php the_title() ?>857 dagen geleden
De nieuwe skyline van de Kop van Zuid, gezien vanaf het water.

Rotterdam beleeft recordjaar met buitenlandse investeringen

Rotterdam beleeft recordjaar met buitenlandse investeringen0 ?php the_title() ?>863 dagen geleden
Een straat zoals die eruit zou zien als de KLM emoji's daadwerkelijk in het echt op de straat staan net zoals deze in de app eruit zien

KLM wijst de weg met emoji’s

KLM wijst de weg met emoji’s0 ?php the_title() ?>871 dagen geleden
100 chauffeurs

Simon Loos, Maersk Line, PostNL Fulfilment en Mammoet Road Cargo genomineerd voor NT Marketing Trofee

Simon Loos, Maersk Line, PostNL Fulfilment en Mammoet Road Cargo genomineerd voor NT Marketing Trofee0 ?php the_title() ?>888 dagen geleden
Olifant

DierenPark Amersfoort geeft een jaar lang olifantenpoep weg

DierenPark Amersfoort geeft een jaar lang olifantenpoep weg0 ?php the_title() ?>890 dagen geleden
Proef biometrisch inchecken

KLM laat passagiers via gezichtsherkenning biometrisch boarden

KLM laat passagiers via gezichtsherkenning biometrisch boarden0 ?php the_title() ?>892 dagen geleden
Aviation Empire KLM

KLM speelt spelletjes

KLM speelt spelletjes0 ?php the_title() ?>905 dagen geleden
Tjalling Smit

Tjalling Smit stapt over van KLM naar NS

Tjalling Smit stapt over van KLM naar NS0 ?php the_title() ?>922 dagen geleden
Attractie wildwaterbaan

ANWB nomineert Walibi, Diergaarde Blijdorp en Artis als Leukste uitje van Nederland

ANWB nomineert Walibi, Diergaarde Blijdorp en Artis als Leukste uitje van Nederland0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Blijdorp metrostation

Beesten uit Diergaarde Blijdorp nemen metrostation over

Beesten uit Diergaarde Blijdorp nemen metrostation over0 ?php the_title() ?>950 dagen geleden
Cic groothandelsgebouw

KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol gaan hacken in Rotterdam

KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol gaan hacken in Rotterdam0 ?php the_title() ?>964 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!