Home | Logistiek/e-commerce | Jonge ondernemende broers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s

Jonge ondernemende broers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 13/03/2018 om 10:24

De broers Maurice en Roel  van der Ende (20 en 22) hebben Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s gelanceerd! Zij spelen met Mountox in op de verwachting dat in 2025 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch is. Consumenten kunnen op het platform alle elektrische auto’s in details bekijken, vergelijken én direct aanschaffen bij de aangesloten autodealers met € 100,- korting. Ook kunnen zij meteen hun besparing – die kan oplopen tot duizenden euro’s – van elektrisch rijden berekenen.

De broers Maurice en Roel  van der Ende (20 en 22) hebben Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s gelanceerd! Zij spelen met Mountox in op de verwachting dat in 2025 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch is. Consumenten kunnen op het platform alle elektrische auto’s in details bekijken, vergelijken én direct aanschaffen bij de aangesloten autodealers met € 100,- korting. Ook kunnen zij meteen hun besparing – die kan oplopen tot duizenden euro’s – van elektrisch rijden berekenen.

”Volledig elektrische auto’s zijn in bijna elk opzicht beter. Waarom rijden er niet meer op de weg?”  vroegen de broers Van der Ende zich al in 2016 af. Na het overtuigen van een van hun ouders om een elektrische auto te kopen, stuitten de heren op een gat in de markt. ”Er was gewoon niemand die het totale plaatje en de besparing van elektrisch rijden liet zien. Het enige dat er was, waren talloze net niet-sites,” zegt medeoprichter Roel.

De nog studerende studenten gingen zelf aan de slag en ontwikkelden een complex rekenmodel om de besparing met elektrisch rijden exact uit te kunnen rekenen. Ze kwamen tot de conclusie dat ze een gouden ei in handen hadden: een rekenmodel waar iedere potentiële autokoper iets aan heeft!

Vervolgens ontwikkelden de ondernemers een platform waar alle informatie over elektrische auto’s en elektrisch rijden te vinden is, inclusief de calculator. ”Het is in Nederland het enige platform waarbij iedereen in 3 stappen eenvoudig zijn of haar besparing met elektrisch rijden kan berekenen,” vertelt Roel.

Volgens de heren kunnen zakelijke rijders in 8 jaar tijd tot wel  70.000 euro besparen ten opzichte van een niet-elektrische auto. Op het platform kunnen alle volledig elektrische auto’s bekeken en met elkaar vergeleken worden. Daarnaast bevat het uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de actieradius van de auto’s in de zomer en in de winter. En wie een proefrit wil maken, kan dit direct aanvragen bij de bij het platform aangesloten autodealers.

De heren Van der Ende richten zich met hun platform vooral op het grote publiek. ”Wij zeggen niet alleen: ‘koop een elektrische auto, want dat is duurzaam. D at werkt alleen voor de milieubewuste consument, niet voor de massa. We willen de mensen vooral overtuigen een elektrische auto te kopen omdat deze simpelweg kwalitatief beter is en omdat het bakken met geld bespaart,” vertelt Maurice, die naast ondernemen ook Commerciële Economie studeert.

De oprichters geloven erin dat in 2025 maar liefst 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch kan zijn. ”Bijna elke grote autofabrikant is volop bezig met het ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s. Elk jaar zakt de prijs van deze auto’s en is de actieradius weer groter. Een actieradius van 350 tot 500 km is nu al standaard; dat was 2 jaar geleden nog 130 km.”

Al 12 dealervestigingen – waaronder een van de grootste Volkswagen-dealers – hebben zich aangesloten. De dealers vertegenwoordigen gezamenlijk 6 verschillende automerken. ”Tot nu toe heeft elke autodealer waar we zijn binnen gestapt enthousiast gereageerd.”

Het platform is nu al de grootste van Nederland maar heeft dus alle potentie om nog groter te worden. De broers willen het aanbod ook verbreden en zijn inmiddels in gesprek met aanbieders van (slimme) laadpalen en installateurs van zonnepanelen.

Tags

Roel  van der EndeRoel  van der Ende Maurice van der EndeMaurice van der Ende elektrische auto'selektrische auto's elektrische autoelektrische auto VolkswagenVolkswagen

Comments

Kenmerken

ING Economisch Bureau deed onderzoek naar abonnementen. Nederlanders hebben minder abonnementen op (duurzame) verbruiksgoederen vergeleken met rest Europa.

Nederlanders hoeven geen abonnementen op fysieke producten

Nederlanders hoeven geen abonnementen op fysieke producten0 ?php the_title() ?>687 dagen geleden
Online supermarkt heeft de eerste boodschappen bezorgd in Amsterdam. De duurzame, elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit in de hoofdstad om de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs aan huis te bezorgen. Picnic start in de wijken Watergraafsmeer, Rivierenbuurt, de Pijp en Bijlmermeer, waarna de bezorging geleidelijk over de gehele stad wordt uitgerold. Sinds de aankondiging enkele weken geleden schreven 7000 Amsterdammers zich in bij de websuper.

Websuper Picnic bezorgt de eerste boodschappen in Amsterdam

Websuper Picnic bezorgt de eerste boodschappen in Amsterdam0 ?php the_title() ?>714 dagen geleden
Noord-Nederland heeft als ambitie de groenste energieregio van Europa te worden en wil graag samenwerken met ondernemingen zoals Tesla.Om de handel aan te prijzen plaatst Top Dutch billboards die Elon Musk oproepen om naar de website TopDutch.com te gaan.

Friesland, Drente en Groningen halen samen Elon Musk naar Nederland

Friesland, Drente en Groningen halen samen Elon Musk naar Nederland0 ?php the_title() ?>738 dagen geleden
Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en een bedrijf te besturen. Deelnemers aan deze vierde editie zijn onder meer minister Kajsa Ollongren en directeuren Roger van Boxtel (NS), Johan van Hall (ABN AMRO) en Hans de Boer (VNO-NCW). Ook de ‘bazen’ van onder meer NN Group, Transavia, Hilton, Rijksmuseum, Artis, ManpowerGroup, Aegon, Algemeen Dagblad, Coca-Cola, BNNVara, De Efteling, Deloitte, TomTom, Etos, gemeente Den Bosch, gemeente Utrecht, ING, Loyens & Loeff, Maasstad Ziekenhuis, Philips, Provincie Noord-Brabant, RET en Tesla doen mee.

Kinderen besturen Tesla, Coca-Cola, Artis en Transavia

Kinderen besturen Tesla, Coca-Cola, Artis en Transavia0 ?php the_title() ?>756 dagen geleden
Mondicon heeft officieel zijn mobiele WiFi hotspot We.Stream gelanceerd in Las Vegas. Prins Constantijn van Oranje heeft het eerste exemplaar van We.Stream ontvangen tijdens de opening van het Holland Paviljoen op de CES. We.Stream is ‘s werelds eerste veilige mobiele WiFi hotspot met embedded Cloud SIM technologie. Hierdoor kunnen gebruikers veilig en onbeperkt internetten in meer dan 100 landen wereldwijd zoals waaronder China, Verenigde Staten, Australië en Europa.

Prins Constantijn van Oranje ontvangt eerste exemplaar van We.Stream tijdens CES

Prins Constantijn van Oranje ontvangt eerste exemplaar van We.Stream tijdens CES0 ?php the_title() ?>772 dagen geleden
Sixt verhoogt dit jaar het aantal elektrische auto’s naar 10% van haar vloot als gevolg van een groeiende vraag naar uitstootvrij vervoer. Bovendien investeert het autoverhuurbedrijf in laadinfrastructuur, door eigen laadpalen te laten plaatsen bij haar vestigingen en door laadpassen aan te bieden aan klanten.

Sixt speelt in op groeiende vraag naar elektrische, milieuvriendelijke auto’s

Sixt speelt in op groeiende vraag naar elektrische, milieuvriendelijke auto’s0 ?php the_title() ?>778 dagen geleden
Fastned heeft 12,3 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Opbrengst wordt gebruikt voor uitbreiding netwerk van snellaadstations in Europa.

Fastned haalt 12,3 miljoen euro op voor uitbreiding Europees snellaadnetwerk

Fastned haalt 12,3 miljoen euro op voor uitbreiding Europees snellaadnetwerk0 ?php the_title() ?>804 dagen geleden
Voys en Devhouse Spindle willen ongelijkheid wegens gebrek aan toegang tot vrije communicatie verhelpen met techniek van Lightyear One.

Voys en Spindle zetten stichting op om 48% van de wereld online te brengen

Voys en Spindle zetten stichting op om 48% van de wereld online te brengen0 ?php the_title() ?>807 dagen geleden
Het Rotterdamse Breytner, Pionier in zero-emissie transport, haalt de eerste Tesla Semi elektrische vrachtwagen naar Nederland.

Breytner rijdt met de eerste Tesla Semi vrachtwagen door Rotterdam

Breytner rijdt met de eerste Tesla Semi vrachtwagen door Rotterdam0 ?php the_title() ?>813 dagen geleden
Komend jaar worden naar schatting 15.000 nieuwe vol elektrische auto’s verkocht, bijna 4 procent van het totaal volgens RAI Vereniging.

RAI Vereniging voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 2018

RAI Vereniging voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 20180 ?php the_title() ?>818 dagen geleden
Richard de Jong is een autofanaat en vertegenwoordiger van www.oponeo.nl. Hij blijft graag up-to-date met alle nieuwe ontwikkelingen en trends in de auto-industrie, met een speciale interesse in autobanden. Deze passie deelt hij graag met andere autoliefhebbers door middel van het schrijven van blogs en artikelen. Via MarketingFuel deelt hij graag zijn visie over car-sharing.

Blog: Alles over Car-Sharing

Blog: Alles over Car-Sharing0 ?php the_title() ?>829 dagen geleden
Polestar is het nieuwe merk van Volvo bestaande uit elektrische supercars. De modellen zijn online te bestellen op basis van een abonnementsvorm.

Volvo introduceert met Polestar een Tesla-killer

Volvo introduceert met Polestar een Tesla-killer0 ?php the_title() ?>855 dagen geleden
Shell neemt het in Amsterdam gevestigde NewMotion, met meer dan 30.000 elektrische laadpunten een van Europa’s grootste aanbieders, over.

Shell is door overname NewMotion ineens aanbieder van elektrische oplaadpunten

Shell is door overname NewMotion ineens aanbieder van elektrische oplaadpunten0 ?php the_title() ?>860 dagen geleden
Centraal Beheer gaat als eerste in Nederland zelfrijdende elektrische deelauto’s verzekeren. Moederbedrijf Achmea heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Eindhovense scale-up Amber. Dit bedrijf levert geen auto’s, maar biedt mobiliteit. Achmea zet actief in op het creëren van innovatieve producten en diensten, die aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s. Daarmee speelt de verzekeraar in op de toekomst, waarin steeds minder behoefte zal zijn aan de traditionele autoverze

Centraal Beheer verzekert als eerste in Nederland de zelfrijdende (deel)auto

Centraal Beheer verzekert als eerste in Nederland de zelfrijdende (deel)auto0 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
Hyundai lanceert een uniek autodeelproject in Amsterdam: IONIQ Car Sharing. Iedereen kan gebruikmaken van een van de honderd beschikbare duurzame auto's.

Hyundai start Car Sharing-project met elektrische IONIQ in Amsterdam

Hyundai start Car Sharing-project met elektrische IONIQ in Amsterdam0 ?php the_title() ?>891 dagen geleden
Nieuwe EQ Ready-app van Mercedes-Benz analyseert gedrag van automobilisten en toont of het zinvol is om over te stappen naar elektroauto of hybrid.

Mercedes helpt bestuurders met app overstappen naar elektroauto of hybrid

Mercedes helpt bestuurders met app overstappen naar elektroauto of hybrid0 ?php the_title() ?>895 dagen geleden
BOVAG biedt Formule 1-fans op weg naar Spa-Francorchamps een pitstop bij verzorgingsplaats Knuvelkes. Red Bull is aanwezig met promoteam en merchandise.

BOVAG biedt Formule 1-fans pitstop op weg naar Spa-Francorchamps

BOVAG biedt Formule 1-fans pitstop op weg naar Spa-Francorchamps0 ?php the_title() ?>910 dagen geleden
Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto. Gebaseerd op een Ford Transit chassis en gebouwd volgens de DHL specificaties.

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto0 ?php the_title() ?>912 dagen geleden
KIJK – hét populairwetenschappelijk tijdschrift van Nederland – zoekt het beste tech-idee! De redactie heeft een longlist samengesteld om op te stemmen.

KIJK bepaalt wie het beste tech-idee van 2017 heeft

KIJK bepaalt wie het beste tech-idee van 2017 heeft0 ?php the_title() ?>918 dagen geleden
In de Randstad is explosieve groei van volledig elektrische auto’s te verwachten. Blijkt uit onderzoek van Stedin, RSM en ElaadNL.

Explosieve groei van elektrische auto’s in de Randstad

Explosieve groei van elektrische auto’s in de Randstad0 ?php the_title() ?>918 dagen geleden
De start-up Lightyear uit Eindhoven in finale Postcode Lottery Green Challenge 2017 met vier andere groene innovaties met hun revolutionaire zonneauto.

Lightyear in de finale voor Postcode Lottery Green Challenge 2017

Lightyear in de finale voor Postcode Lottery Green Challenge 20170 ?php the_title() ?>919 dagen geleden
Postcode Lottery Green Challenge

Zeven Nederlandse start-ups in de race voor Postcode Lottery Green Challenge 2017

Zeven Nederlandse start-ups in de race voor Postcode Lottery Green Challenge 20170 ?php the_title() ?>947 dagen geleden
Jaguar Gorillaz

Jaguar Land Rover en Gorillaz zoeken talent via een code in app

Jaguar Land Rover en Gorillaz zoeken talent via een code in app0 ?php the_title() ?>976 dagen geleden
CES Tosti Creative

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!0 ?php the_title() ?>976 dagen geleden
Albert Heijn Simon Loos Amsterdam Ginaf Amsterdam

Eerste volledig elektrische trucks in Amsterdam voor Albert Heijn

Eerste volledig elektrische trucks in Amsterdam voor Albert Heijn0 ?php the_title() ?>1010 dagen geleden
Volvo

Volvo: auto-industrie moet zich aanpassen aan nieuwe verwachtingen van de klant

Volvo: auto-industrie moet zich aanpassen aan nieuwe verwachtingen van de klant0 ?php the_title() ?>1017 dagen geleden
Bol.com introduceert een auto: De Winkelwagen

Bol.com gaat auto’s verkopen: De Winkelwagen

Bol.com gaat auto’s verkopen: De Winkelwagen0 ?php the_title() ?>1024 dagen geleden
Amber Hannover Messe Steven Nelemans

Eerste commercieel zelfrijdende auto’s in Eindhoven

Eerste commercieel zelfrijdende auto’s in Eindhoven0 ?php the_title() ?>1031 dagen geleden
Hanover Messe, Minister Kamp, Big Data, Internet of things, automotive

Groeikansen voor Nederlandse digitale sector in Duitsland

Groeikansen voor Nederlandse digitale sector in Duitsland0 ?php the_title() ?>1031 dagen geleden
Christian Kromme Spotify, Amazon disruptie Silicon Valley Tesla

Technologische innovaties zijn voorspelbaar

Technologische innovaties zijn voorspelbaar0 ?php the_title() ?>1038 dagen geleden
100 innovators willen innoveren

100 innovators willen 400 bedrijven innoveren

100 innovators willen 400 bedrijven innoveren0 ?php the_title() ?>1046 dagen geleden
Angelo Tsereklas-Zafeirkis, student aan de Rotterdam School of Management (RSM), heeft de jaarlijkse duurzaamheidsprijs van KPMG gewonnen.

Idee voor evenwichtiger belasting elektrische laadpunten wint KPMG-prijs

Idee voor evenwichtiger belasting elektrische laadpunten wint KPMG-prijs0 ?php the_title() ?>1051 dagen geleden
Een van de flexibele oplaadpunten voor elektrische auto's in amsterdam, gemaakt door essent mobility en de gemeente amsterdam

Amsterdam test fexibel laden van elektrische auto’s

Amsterdam test fexibel laden van elektrische auto’s0 ?php the_title() ?>1082 dagen geleden
Een lamp die aanstaat hangend van het plafond

Combinatie van elektriciteitsleveranciers binnenkort mogelijk

Combinatie van elektriciteitsleveranciers binnenkort mogelijk0 ?php the_title() ?>1086 dagen geleden
JEDLIX duurzaamladen

Internationale innovatieprijs voor slim-laden app Jedlix

Internationale innovatieprijs voor slim-laden app Jedlix0 ?php the_title() ?>1105 dagen geleden
Transport

Kabinet investeert 2,5 miljard euro in ondernemersloket Invest-NL

Kabinet investeert 2,5 miljard euro in ondernemersloket Invest-NL0 ?php the_title() ?>1105 dagen geleden
Hyperloop competitie TU Delft

Studenten TU Delft imponeren Elon Musk tijdens Hyperloop Pod Competitie

Studenten TU Delft imponeren Elon Musk tijdens Hyperloop Pod Competitie0 ?php the_title() ?>1116 dagen geleden
Minister Kamp maakt bij G20 afspraken voor sterkere digitale economie

Minister Kamp op missie naar CES, Silicon Valley en Tesla

Minister Kamp op missie naar CES, Silicon Valley en Tesla0 ?php the_title() ?>1154 dagen geleden
Tesla auto inspireert

Tony’s Chocolonely en Tesla inspireren het meest

Tony’s Chocolonely en Tesla inspireren het meest0 ?php the_title() ?>1199 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!