Home | retail | Jeff Bezos is als baas van Amazon goed voor 100 miljard dollar

Jeff Bezos is als baas van Amazon goed voor 100 miljard dollar

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 07/03/2018 om 13:19

Door de enorme waardestijging van Amazon is Jeff Bezos dit jaar voor het eerst de rijkste persoon ter wereld. Hij is goed voor ruim 100 miljard dollar, nog nooit had iemand zoveel geld! Hij neemt de toppositie in de door Forbes opgestelde lijst over van Bill Gates die het met 90 miljard dollar moet doen.

Door de enorme waardestijging van Amazon is Jeff Bezos dit jaar voor het eerst de rijkste persoon ter wereld. Hij is goed voor ruim 100 miljard dollar, nog nooit had iemand zoveel geld! Hij neemt de toppositie in de door Forbes opgestelde lijst over van Bill Gates die het met 90 miljard dollar moet doen. De rest van de top wordt gevormd door Bernauld Arnault (oprichter Louis Vuitton Moët Hennessy), Mark Zuckerberg, Amancio Ortega (Zara), Carlos Slim (Mexicaanse telecomgigant), de gebroeders Koch en Larry Ellison (oprichter van Oracle). Larry Page en Sergey Brin van Alphabet, Ma Huateng (Tencent en WeChat) en Jack Ma (Alibaba), Liu Qiangdong (e-commerce gigant JD.com),  mogen ook niet klagen.

In totaal telde Forbes 2,208 miljardairs in 72 landen of gebieden, een record. Er zijn 259 nieuwe rijkaards. Waaronder Tobi Lütke, de oprichter van Shopify, en de oprichters het Amerikaanse online interieurbedrijf Wayfair. Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple is nieuwkomer en de rijkste man binnen de crypto-industrie, is goed voor 4.6 miljard dollar.

Nederland wordt vertegenwoordigt door onder meer Charlène de Carvalho-Heineken, de eigenaar van Heineken staat met bijna 16 miljard euro op de 863 plaats.  Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, Hans Melchers (Melchemie), Ralph Sonneberg (Luxaflex), John de Mol, Kommer Damen (Damen Shipyards Group), Lesley Bamberger (Kroonenberg Groep), Robert Defares (IMC B.V.) en Wim van der Leegte (VDL Groep).

Tags

rippleripple Louis Vuitton Moët HennessyLouis Vuitton Moët Hennessy Mark ZuckerbergMark Zuckerberg AlphabetAlphabet VDL GroepVDL Groep ShopifyShopify ForbesForbes Jack MaJack Ma WeChatWeChat TencentTencent John de MOlJohn de MOl WayfairWayfair AlibabaAlibaba RandstadRandstad AmazonAmazon facebookfacebook HeinekenHeineken googlegoogle

Comments

Kenmerken

De Barones in Breda, winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum, Catharinasteeg in Leiden, winkelcentrum Koningshoek in Maassluis en winkelcentrum Koedijkslanden in Meppel zijn genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2018. Brigit Gerritse (directeur NRW): ''De NRW Jaarprijs is al bijna 30 jaar de meest prestigieuze prijs voor de beste retailontwikkeling van Nederland. Elk jaar kent een deskundige jury de NRW Jaarprijs toe aan een project dat recent nieuw gebouwd of herontwikkeld is en dat als toekomstbestendig en inspirerend voorbeeld wordt gezien voor de sector.''

Finalisten NRW Jaarprijs 2018 zijn bekend

Finalisten NRW Jaarprijs 2018 zijn bekend0 ?php the_title() ?>467 dagen geleden
De Bitcoin is verreweg de bekendste cryptocurrency, naast onder andere Litecoin, Ripple, Steem, Ethereum en er is zelfs een cryptomunt Gulden. Aan dit rijtje kan binnenkort de In Gold We Trust cryptomunt worden toegevoegd. Het populaire fashionmerk is namelijk bezig met de ontwikkeling van een eigen munt. Dit in samenwerking met professioneel Cryptohandelaar Robert Nass.

In Gold We Trust komt met eigen cryptocurrency

In Gold We Trust komt met eigen cryptocurrency0 ?php the_title() ?>474 dagen geleden
De ondernemingen uit Eindhoven bundelen hun krachten rond de ontwikkeling van een elektrische truck. VDL en DAF zullen later dit jaar aan klanten leveren.

VDL Groep en DAF presenteren elektrische truck

VDL Groep en DAF presenteren elektrische truck0 ?php the_title() ?>486 dagen geleden
Deborah Nas studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft, waarna ze bij Philips en KPN innovatieprojecten opzette in binnen- en buitenland. Als één van de oprichters van het strategisch innovatiebureau Sunidee ondersteunt ze organisaties zoals Philips, Heineken, Unilever, LeasePlan, Ziggo, het Nederlands Forensisch Instituut en gemeentes. Ze specialiseert zich in het bepalen van nieuwe groeirichtingen, het verzinnen van nieuwe producten en diensten en het transformeren van organisaties. Als bestuurder van Cre8, een sociale onderneming in design en ‘urban manufacturing’, experimenteert ze met nieuwe businessmodellen voor een betere wereld. Volgens Nas verandert technologie de winkelbranche in razend tempo. Verregaande digitalisering maakt sneller en effectiever innoveren mogelijk en de gevolgen hiervan zijn duidelijk merkbaar. Tech-giganten en start-ups halen gevestigde partijen links en rechts in. Met innovatieve producten, diensten en businessmodellen zetten zij markten volledig op hun kop. Vooraanstaand trendwatcher, spreker en hoogleraar Deborah Nas signaleert drie disruptieve tech-innovaties die de manier waarop we winkelen ingrijpend veranderen.

Deborah Nas: Deze drie tech-innovaties gaan de retail veranderen

Deborah Nas: Deze drie tech-innovaties gaan de retail veranderen0 ?php the_title() ?>487 dagen geleden
Hogeschool Windesheim heeft tijdens de handelsmissie in China een samenwerkingsovereenkomst getekend met JD.com, een van de grootste e-commercebedrijven van China. De twee partijen gaan samen onderzoek doen op het snijvlak van e-commerce, logistiek en finance. Spil hierin is het lectoraat Supply Chain Finance van hogeschool Windesheim. Lector Michiel Steeman: ''Samen met JD.com gaan we verschillende onderzoekstrajecten en researchconsortia met andere internationale universiteiten opzetten. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: Hoe kan JD.com samen met Nederlandse bedrijven de export van goederen logistiek en financieel optimaal realiseren. Of: Hoe kunnen we de kansen benutten voor de nieuwe spoorverbinding.''

Hogeschool Windesheim werkt samen met een van de grootste e-commercebedrijven van China

Hogeschool Windesheim werkt samen met een van de grootste e-commercebedrijven van China0 ?php the_title() ?>521 dagen geleden
De interesse van zogeheten platformbedrijven als Amazon in de boodschappenmarkt is een waarschuwing voor supermarkten in Nederland. Voor de meeste dagelijkse boodschappen is de kans op een grootschalige verschuiving van verkoop via winkels en webwinkels naar dergelijke platformbedrijven weliswaar klein en ontwricht de branche niet.

Amazon ontwricht supermarkt in Nederland niet

Amazon ontwricht supermarkt in Nederland niet0 ?php the_title() ?>521 dagen geleden

Amazon vaak goedkoper dan gevestigde Nederlandse webshops

Amazon vaak goedkoper dan gevestigde Nederlandse webshops0 ?php the_title() ?>530 dagen geleden
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) krijgt nieuwe eigenaar. Talpa neemt alle aandelen over van Vereniging Veronica, sinds 2010 eigenaar van het ANP.

Talpa Network neemt het ANP over

Talpa Network neemt het ANP over0 ?php the_title() ?>536 dagen geleden
In al het geweld van de gigantische (media)bedrijven zoals Netflix, Google, Facebook, Apple en Amazon heeft de Nederlandse audiovisuele sector het lastig. De Raad voor Cultuur pleit daarom voor een overkoepelend AV Fonds, één ondemand-platform en heffingen op de platforms. De financiering van Nederlandse producties kan gedeeltelijk uit deze heffingen komen. Overigens heeft Netflix met Undercover inmiddels de eerste Nederlandse serie besteld. De serie met onder meer Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap speelt op de grens van Nederland en België en gaat in 2019 in première.

Meer Nederlandse content op Netflix, Google, Facebook, Apple en Amazon

Meer Nederlandse content op Netflix, Google, Facebook, Apple en Amazon0 ?php the_title() ?>570 dagen geleden
Amazon bovenaan de Brand Finance Global 500 Report. Het e-commerce bedrijf stond vorig jaar nog op plek drie en passeert nu Apple en Google.

Amazon nu meer waard dan Apple en Google

Amazon nu meer waard dan Apple en Google0 ?php the_title() ?>590 dagen geleden
Digitale platforms als Amazon, Facebook en Google brengen substantiële voordelen voor consumenten en bedrijven door op te treden als makelaar voor uiteenlopende diensten en producten. Naast vele voordelen, zijn er ook nadelen aan deze verandering: platforms worden stelselmatig gebruikt om misleidende informatie te verspreiden. Omdat veel platforms snel groeien, kan de overheid beter niet te lang wachten met maatregelen die platforms transparanter maken voor hun gebruikers. Dit stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de publicatie: Scientia potentia est: de opkomst van de makelaar voor alles.

Amazon, Facebook, Google en andere digitale platforms verspreiden misleidende informatie

Amazon, Facebook, Google en andere digitale platforms verspreiden misleidende informatie0 ?php the_title() ?>636 dagen geleden
Amazon is de logistieke operatie nu ook echt in Nederland gestart bij Vos Logistics in Oss. Insider Ger Boersma (directeur Vertical Retailing) keek rond.

Amazon zet nu echt voet op Nederlandse bodem in Oss

Amazon zet nu echt voet op Nederlandse bodem in Oss0 ?php the_title() ?>647 dagen geleden
Het Nederlandse bedrijf Eurail.com was gisteravond onderdeel van de grote live show die Alibaba organiseerde ter afsluiting van Double 11 (Singles Day). In de laatste tien minuten van dit evenement, vlak voordat de omzet van het koopfestijn bekend werd gemaakt, gaven vijf internationale partners een korte presentatie over hun samenwerking met de Chinese webwinkelgigant. Eurail.com verkoopt via Alibaba Eurail treinpassen in China.

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje0 ?php the_title() ?>671 dagen geleden
Tien jaar geleden werkte Evian voor het eerst samen met een modeontwerper, toen met Christian Lacroix. Ook Alexander Wang, Paul Smith, Jean-Paul Gaultier, Issey Miyake en Kenzo hebben flessen ontworpen voor het watermerk. De nieuwste collectie heeft een verfrissende look, dankzij de speelse aanpak van Chiara Ferragni.

Chiara Ferragni ontwerpt Limited Edition collectie flessen voor Evian

Chiara Ferragni ontwerpt Limited Edition collectie flessen voor Evian0 ?php the_title() ?>674 dagen geleden
De Amerikaanse e-commercereus lanceert zijn Prime-dienst in Nederland en België. Klanten kunnen voor een vast bedrag, deze eerste introductieperiode 3,99 euro per maand, gratis levering en video on demand krijgen.

Amazon introduceert Prime dan eindelijk in Nederland

Amazon introduceert Prime dan eindelijk in Nederland0 ?php the_title() ?>676 dagen geleden
Het inkomen van Amerikaanse top 10 dj's neemt verder toe terwijl het aandeel van de Nederlandse dj’s stabiliseert. Het totaal inkomen van de Amerikaanse topartiesten steeg recent tot 126 miljoen dollar, zo blijkt uit een analyse van het ING Economisch Bureau op basis van de cijfers van Forbes. De top 10 meest verdienende DJ’s ter wereld zag het gezamenlijke inkomen licht groeien tot 300 miljoen dollar. Opvallend is dat de populairste namen niet altijd de grootste verdieners zijn. Tiësto is de steady grootverdiener onder de Nederlanders. De Nederlandse dance-industrie doet het al vijf jaar op rij goed. De exportwaarde van dance verdrievoudigde in de afgelopen jaren. De totale export voegde in 2016 130 miljoen euro toe aan de Nederlandse Economie. Dit kan in 2020 uitkomen op 150 miljoen.

Inkomen van Nederlandse top dj’s stabiliseert

Inkomen van Nederlandse top dj’s stabiliseert0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
ING Randstad MKB personeel arbeidmarkt

ING en Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

ING en Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers0 ?php the_title() ?>818 dagen geleden
Big Data

Dit zijn de 7 trends binnen Big Data

Dit zijn de 7 trends binnen Big Data0 ?php the_title() ?>935 dagen geleden
Olympic channel interview

IOC en Alibaba Group lanceren langdurig samenwerkingsverband

IOC en Alibaba Group lanceren langdurig samenwerkingsverband0 ?php the_title() ?>968 dagen geleden
Domino CEO

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone0 ?php the_title() ?>968 dagen geleden
Amazon werkruimte

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!0 ?php the_title() ?>970 dagen geleden
Alibaba Benelux

Op excursie naar Alibaba

Op excursie naar Alibaba0 ?php the_title() ?>1004 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!