Home | retail | IKEA introduceert meubels voor honden en katten

IKEA introduceert meubels voor honden en katten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 26/03/2018 om 13:29

IKEA heeft in samenwerking met dierenspecialisten bedjes, manden, halsbanden, voerbakken en speeltjes voor honden en katten ontworpen. De LURVIG-collectie is vanaf april verkrijgbaar. Met de producten kunnen baasjes hun huis en dagelijks leven nog beter aanpassen aan hun vrolijke viervoeters.

IKEA heeft in samenwerking met dierenspecialisten bedjes, manden, halsbanden, voerbakken en speeltjes voor honden en katten ontworpen. De LURVIG-collectie is vanaf april verkrijgbaar. Met de producten kunnen baasjes hun huis en dagelijks leven nog beter aanpassen aan hun vrolijke viervoeters.

Bij het ontwerpen van de collectie is gekeken naar de behoeftes en het gedrag van de dieren, bijvoorbeeld hoe zij slapen, eten en spelen. Vervolgens is onderzocht hoe deze producten konden worden aangepast aan ‘menselijke behoeftes’ door ook te kijken naar design en vorm.

Opvallende items zijn het kattenhuisje dat precies in de KALLAX serie past en een mandje dat op drie verschillende manieren te vouwen is. Ook is er een bijzondere kussenhoes voor de huisdieren: de kussenhoes kan door het baasje worden gevuld met een oud kussen, kleren, dekens of handdoeken. Dieren kunnen zo op een comfortabel kussen liggen dat een bekende geur heeft.

De collectie is gemaakt van veilige, duurzame materialen en heeft vier basiskleuren: zwart, wit, groen en oranje. De producten zijn online verkrijgbaar via IKEA.nl en bij IKEA Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Breda, Eindhoven, Hengelo, Groningen en Barendrecht.

Tags

kattenkatten hondenhonden IKEAIKEA

Comments

Kenmerken

IKEA gaat samenwerken met onder andere adidas, LEGO Group en Saint Heron. Dat is aangekondigd tijdens de Democratic Design Days in Älmhult, Zweden.

IKEA gaat samenwerken met adidas, LEGO en Saint Heron

IKEA gaat samenwerken met adidas, LEGO en Saint Heron0 ?php the_title() ?>549 dagen geleden
Broeinest Amsterdam opent op 28 mei haar deuren op een creatieve hotspot in Amsterdam Noord. Gispen is er trots op partner te zijn van deze nieuwe locatie. Het tijdloze design van de Gispen producten sluit naadloos aan bij de visie van Broeinest. In de Broeinest showroom zullen onder andere de Sett circulaire bank ontworpen door Peter van der Water, de Triennial stoelen van Studio Bernotat & Co en de Mondial stoel van Gerrit Rietveld komen te staan.

Gispen participeert in Broeinest Amsterdam

Gispen participeert in Broeinest Amsterdam0 ?php the_title() ?>565 dagen geleden
IKEA en Chris Stamp (bekend van het merk STAMPD) willen dat mensen hun favoriete sneakers en kledingstukken thuis met trots kunnen presenteren, ook wanneer deze niet worden gedragen. De SPÄNST collectie bestaat uit transparante schoenenboxen, een kledingrek en kledingkast, maar ook uit verrassende items als een skateboard, basketbalnet en kledingstukken als petten, hoodies en t-shirts. De limited edition collectie voor de actieve, urban generatie is deze maand verkrijgbaar.

Chris Stamp ontwerpt designcollectie SPÄNST voor IKEA

Chris Stamp ontwerpt designcollectie SPÄNST voor IKEA0 ?php the_title() ?>586 dagen geleden
Pets Place biedt het gehele assortiment erf- en huisdierproducten voortaan ook aan via bol.com. Bol is hiermee het eerste externe online winkelplatform waar Pets Place mee samenwerkt naast de eigen fysieke winkels en webwinkel. Met deze samenwerking treedt Pets Place ook toe tot de Belgische markt en krijgen Nederlandse en Belgische klanten online toegang tot een nog breder assortiment dierartikelen.

Pets Place gaat samenwerking aan met bol

Pets Place gaat samenwerking aan met bol0 ?php the_title() ?>601 dagen geleden
In april 2018 lanceren IKEA en Piet Hein Eek de designcollectie INDUSTRIELL. Na de succesvolle JASSA collectie is dit een volgende stap in de samenwerking met de Nederlandse topontwerper. In de collectie komt de eigenheid van handgemaakte producten en de toegankelijkheid van productie op grote schaal samen. De collectie bestaat uit stoelen, tafels, zitbanken, lampenkappen, theedoeken, borden, glazen, vazen en een wandkast.

Piet Hein Eek introduceert handgemaakte producten bij IKEA

Piet Hein Eek introduceert handgemaakte producten bij IKEA0 ?php the_title() ?>622 dagen geleden
De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto's gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen zoals de Nederlander Lars van de Goor.

IKEA introduceert bijzondere fotocollectie in samenwerking met Hasselblad

IKEA introduceert bijzondere fotocollectie in samenwerking met Hasselblad0 ?php the_title() ?>665 dagen geleden
In mini-speelfilm PERFECT MATCH van KNGF Geleidehonden wordt de matchmaking tussen een afgestudeerde geleidehond en blind baasje op verrassende wijze belicht

Jennifer Hoffman zoekt nieuwe geleidehond voor een blind baasje

Jennifer Hoffman zoekt nieuwe geleidehond voor een blind baasje0 ?php the_title() ?>670 dagen geleden
Het jaar van de hond is officieel aangebroken! Monki presenteert vanwege het Chinese nieuwjaar een exclusieve hoodie voor honden en de baasjes.

Monki gaat ook honden kleden

Monki gaat ook honden kleden0 ?php the_title() ?>675 dagen geleden
De CEO’s van Unilever, The LEGO Foundation en IKEA Group hebben op het World Economic Forum in Davos de Real Play Coalition aangekondigd. Deze nieuwe beweging wil een halt toeroepen aan de wereldwijde speelcrisis. De oprichters van de coalitie, inclusief mediapartner National Geograhic, roepen opvoeders, onderwijzers, beleidsmakers en politici op mee te werken aan het stimuleren van speelmogelijkheden die bijdragen aan het leervermogen en de creatieve ontwikkeling van kinderen door spelen.

Unilever, The LEGO Foundation en IKEA gaan samen spelen

Unilever, The LEGO Foundation en IKEA gaan samen spelen0 ?php the_title() ?>682 dagen geleden
Max&Luna, de grootste community van honden- en kattenliefhebbers in Nederland, lanceert een online dierencoach. Honden- en katten eigenaren hebben voortaan altijd en overal toegang tot hun eigen dierencoach. Hierdoor hoeven zij niet meer onnodig naar de dierenarts met hoge kosten en een gestrest huisdier als gevolg. Met alle niet urgente vragen over de gezondheid, het gedrag en de verzorging van hun hond of kat kunnen dierenliefhebbers bij de Max&Luna Dierencoach terecht. 

Online dierencoach moet hoge kosten dierenarts en stress voorkomen

Online dierencoach moet hoge kosten dierenarts en stress voorkomen0 ?php the_title() ?>732 dagen geleden
IKEA en Sonos slaan de handen ineen om interieur en home sound technologie toegankelijker te maken. Samen onderzoeken ze hoe geluid kan bijdragen aan het leven thuis. Op basis hiervan ontwikkelen ze slimme producten die een geweldige geluidsbeleving op een bijzondere wijze integreren met woninginrichting. IKEA en Sonos streven er naar het voor meer mensen mogelijk te maken om waar dan ook in huis de juiste sfeer te creëren met geluidservaring en design.

Ikea werkt samen met Sonos aan optimale geluidservaring

Ikea werkt samen met Sonos aan optimale geluidservaring0 ?php the_title() ?>732 dagen geleden
Synergie onderzocht wat 40 meest inspirerende organisaties in Nederland zijn. Winnaars zijn IKEA bij consumenten en TED bij professionals.

IKEA en TED de meest inspirerende organisaties van Nederland

IKEA en TED de meest inspirerende organisaties van Nederland0 ?php the_title() ?>745 dagen geleden
IKEA opent een tijdelijke cadeauwinkel op Vredenburg 4 in Hoog Catharijne in Utrecht; de IKEA Gift Shop. In deze tijdelijke giftshop worden klanten tot en met 31 december verrast met speciaal geselecteerde producten uit het IKEA assortiment. Het is voor het eerst dat IKEA een winkel in de binnenstad opent, toegespitst op de feestdagen. Behalve bij de Gift Shop in Hoog Catharijne, kunnen klanten ook de tijdelijke online Gift Shop* bezoeken.

IKEA opent speciale giftshop in hartje Utrecht

IKEA opent speciale giftshop in hartje Utrecht0 ?php the_title() ?>753 dagen geleden
Kattenzender lanceert nieuwe feature in zijn app CATOPIA. CATINDER koppelt adoptiekatten in dierenasielen gemakkelijker aan een nieuw baasje.

Kattenzender CATOPIA.TV lanceert Tinder voor katten!

Kattenzender CATOPIA.TV lanceert Tinder voor katten!0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
Max & Luna is lifestyle platform voor honden- en kattenliefhebbers. Werelddierendag worden diensten gelanceerd zoals oppasservice en online dierencoach.

Max & Luna wil lifestyle stores openen met volledige focus op hond en kat

Max & Luna wil lifestyle stores openen met volledige focus op hond en kat0 ?php the_title() ?>798 dagen geleden
Gebruik smartphone door voetgangers leidt tot onbewuste, tijdelijke blindheid voor omgeving. Ben en KNGF vragen aandacht voor dit fenomeen met BennieBlind. 

Ben en KNGF Geleidehonden tijdelijk Bennieblind

Ben en KNGF Geleidehonden tijdelijk Bennieblind0 ?php the_title() ?>803 dagen geleden
Coolblue heeft eigen gratis app gelanceerd. Klanten hebben assortiment binnen handbereik, kunnen eenvoudig bestellen en betalen en pakketjes volgen. Een eerste feature waar de app mee uitpakt is de Kattenkijker: een glimlachonderzoek waarin klanten elke maand de beste kattenfoto kunnen kiezen.

Coolblue lanceert een eigen app met kattenkijker

Coolblue lanceert een eigen app met kattenkijker0 ?php the_title() ?>854 dagen geleden
Online bestedingen dierenvoeding- en producten blijft groeien. Beslist.nl en online dierenspeciaalzaak TIMS.nl zetten de ontwikkelingen op een rij.

Online bestedingen aan dierenvoeding- en producten blijft groeien

Online bestedingen aan dierenvoeding- en producten blijft groeien0 ?php the_title() ?>860 dagen geleden
Watchdog Patroldog

Drones gaan hondenpoep opsporen en opruimen

Drones gaan hondenpoep opsporen en opruimen0 ?php the_title() ?>990 dagen geleden
IKEA Afrika

IKEA gaat samenwerken met Zuid-Afrikaans designcollectief Design Indaba

IKEA gaat samenwerken met Zuid-Afrikaans designcollectief Design Indaba0 ?php the_title() ?>1032 dagen geleden
Pet hond

Eerste iDEAL betalingen tussen consumenten zijn gedaan op Petbnb.nl

Eerste iDEAL betalingen tussen consumenten zijn gedaan op Petbnb.nl0 ?php the_title() ?>1056 dagen geleden
Kitten huisdier

Slechts 6% van de huishoudens met een huisdier koopt voeding online

Slechts 6% van de huishoudens met een huisdier koopt voeding online0 ?php the_title() ?>1060 dagen geleden
Ikea duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid in nieuwe tv-commercial IKEA

Aandacht voor duurzaamheid in nieuwe tv-commercial IKEA0 ?php the_title() ?>1071 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!