Home | retail | IKEA introduceert bijzondere fotocollectie in samenwerking met Hasselblad

IKEA introduceert bijzondere fotocollectie in samenwerking met Hasselblad

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 12/02/2018 om 15:40

De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto's gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen zoals de Nederlander Lars van de Goor.

IKEA introduceert in augustus een bijzondere fotocollectie in samenwerking met het Zweedse cameramerk Hasselblad en zeven topfotografen. De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto’s gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen. De collectie maakt kunst van topfotografen toegankelijk voor een breed publiek.

De collectie bestaat uit werken van de prijswinnende fotografen Lars van de Goor (Nederland), Dmitry Ageev (Rusland), Hans Strand (Zweden), Bára Prášilová (Tsjechië), Ali Rajabi (Iran/VS), Tom D. Jones (België) en Joachim Schmeisser (Duitsland). Zeven posters zijn 61×91 cm, de foto van Dmitry Ageev is 91×91 cm.

“We willen onze liefde en passie voor fotografie delen met de wereld en een breder publiek de kans geven om werken van deze topfotografen te ontdekken. Met de NORRHASSEL collectie willen we mensen inspireren en fotografie van wereldklasse in hun dagelijks leven brengen,” zegt Bronius Rudnickas, Marketing Manager van Hasselblad.

Uit het ‘Life at home-onderzoek’ van IKEA blijkt dat mensen de emotionele waarde van objecten steeds meer waarderen. Dit geldt met name voor millennials, die het belangrijk vinden om een uniek huis te hebben. Daar speelt kunst een belangrijke rol in: kunst roept emoties op en maakt een huis persoonlijk.

IKEA’s Head of Design Marcus Engman: “We weten hoe belangrijk het is voor het geluk en welzijn van mensen om toegang te hebben tot kunst. We lanceren deze collectie om creativiteit te prikkelen en om mensen na te laten denken over het type kunst waarmee zij zich thuis willen omringen.”

Tags

Lars van de GoorLars van de Goor HasselbladHasselblad Hasselblad Master AwardHasselblad Master Award IKEAIKEA

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!