Home | retail | IKEA gaat samenwerken met adidas, LEGO en Saint Heron

IKEA gaat samenwerken met adidas, LEGO en Saint Heron

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 08/06/2018 om 14:46

IKEA gaat samenwerken met onder andere adidas, LEGO Group en Saint Heron. Dat is aangekondigd tijdens de Democratic Design Days in Älmhult, Zweden.

IKEA gaat in de komende jaren samenwerken met onder andere adidas, LEGO Group en Saint Heron. Dat heeft het woonwarenhuis aangekondigd tijdens de Democratic Design Days in Älmhult, Zweden.

IKEA en adidas gaan samenwerken om te kijken hoe woonruimte en sport elkaar kunnen versterken en hoe ze samen voor een gezonde leefstijl kunnen zorgen. IKEA en de LEGO Group bundelen hun krachten en willen spelen stimuleren door het deel uit te laten maken van het dagelijks leven. Meer spelen maakt van zowel het huis als de wereld een mooiere plek.

Eigentijdse kunst speelt een grote rol in het leven van veel mensen. Samen met Saint Heron, een culturele hub die in 2013 is opgericht door Solange Knowles, onderzoekt IKEA de creatieve ruimte tussen architectuur, design, kunst en muziek en hoe deze tot leven komt bij mensen thuis.

De behoefte aan traditionele kantoren neemt af, en de individuele voorkeuren voor een werkplek nemen toe. IKEA en prijswinnend industrieel ontwerper Stefan Diez onderzoeken samen de toekomst van werken en gaan op zoek naar een werkplek die bestand is tegen constante verandering.

UNYQ (maker van 3D-geprinte medische hulpmiddelen), Area Academy (educatieve e-sportorganisatie) en IKEA richten zich op de ongeveer twee miljard gamers wereldwijd. Samen onderzoeken zij hoe de combinatie van nieuwe technologieën – zoals 3D-printen – en de inrichting van je huis de game-ervaring kan verbeteren op het vlak van mobiliteit en ergonomie. Het resultaat van deze samenwerking is vanaf 2020 bij IKEA te zien.

Ruim een miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot elektriciteit, schoon water en betrouwbare communicatiemiddelen. Samen met sociale onderneming Little Sun wil IKEA het bewustzijn vergroten en op zoek gaan naar manieren om met off-the-grid oplossingen en hernieuwbare energie het dagelijks leven duurzamer te maken.

Tags

UNYQUNYQ Solange KnowlesSolange Knowles Area AcademyArea Academy Little SunLittle Sun Saint HeronSaint Heron Democratic Design DaysDemocratic Design Days IKEAIKEA AdidasAdidas LEGOLEGO

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!