Home | retail | IKEA bundelt krachten met het Franse warenhuis colette

IKEA bundelt krachten met het Franse warenhuis colette

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 23/03/2017 om 15:37

IKEA werkt samen met Colette parijs

IKEA wil door de samenwerking met het bekende Parijse warenhuis colette de kracht van details verder ontdekken en design bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. Het startpunt van de samenwerking is het samenvoegen van twee iconen: de bekende boodschappentas en colette’s bekende blauwe stippen. De samenwerking, die zal bestaan uit geselecteerde producten, draait om speelsheid en de eigenzinnige benadering van design. De collectie wordt medio 2018 verwacht bij IKEA. De samenwerking is onderdeel van colette’s twintigste verjaardag in Parijs.

”We creëren collecties om te ontdekken en nieuwe dingen te proberen. Door de handen ineen te slaan met designers en creatieven kunnen we dat doen op een spannende en speelse manier. colette deelt onze nieuwsgierigheid naar design en staat bekend om de manier waarop ze kunst en design combineren. Ze weten als geen ander hoe ze ‘objects of desire’ kunnen vinden, daar kunnen we veel van leren. Door dit vervolgens samen te voegen met de aspecten van Democratic Design, maken we design bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen,” vertelt Marcus Engman, Design Manager bij IKEA.

”Design is altijd belangrijk voor ons geweest. We zijn blij dat we de afgelopen 20 jaar hebben gewerkt met grote designmerken en designers. Toen IKEA contact met ons opnam, voelden we ons heel vereerd. Het is een geweldig idee dat deze colette x IKEA collectie een nieuw thuis zal vinden in heel veel huizen,” zegt Sarah Andelman, Creative Director bij colette.

Sinds 1976 ontwerpt IKEA producten volgens het Democratic Design principe: de juiste balans tussen vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een betaalbare prijs. Op deze manier wil het woonwarenhuis goed design toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. IKEA is nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen: een manier om te leren en ontwikkelen hoe het woonwarenhuis het dagelijks leven thuis nog beter kan maken.

Tags

ColetteColette IKEAIKEA

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!