Home | retail | Icecat versterkt positie in supermarktdata met investering in Syndy

Icecat versterkt positie in supermarktdata met investering in Syndy

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/03/2018 om 11:13

Syndy is een online platform waar fabrikanten als Iglo en Heineken productinformatie uitwisselen met retailers. Icecat neemt een meerderheidsbelang van 92%

Icecat neemt een meerderheidsbelang van 92% in Syndy, een online platform voor productinformatie-uitwisseling tussen fabrikanten en retailers, met name supermarkten. Syndy heeft een snelgroeiend netwerk opgebouwd van toonaangevende merken en retailers zoals Iglo, Heineken, Danone, L’Oréal, Friesland Campina, Philips, Mars en AkzoNobel. De samenwerking tussen Syndy en Icecat zorgt ervoor dat bedrijven toegang krijgen tot één geïntegreerde oplossing voor de creatie en uitwisseling van productcontent.

”De synergie op het gebied van onze ambities, gedeelde klanten en marktervaring heeft ons bij elkaar gebracht. Met name het wereldwijde bereik van Icecat maakt het de perfecte partner voor verdere groei,” zegt oprichter Pieter van Herpen. ”Het bundelen van onze krachten gaat nieuwe kansen creëren voor bedrijven die hun E-commerce-activiteiten willen verbeteren.”

”Door het platform van Syndy te koppelen met Icecats contentnetwerk krijgen fabrikanten nog meer mogelijkheden om productinformatie te delen met al hun retailers,” zo laat Icecat CEO Martijn Hoogeveen weten. ”En het vergroot het ecosysteem voor de ICURY, de munt die we aan het uitgeven zijn.”

Syndy zal als zelfstandig bedrijf blijven opereren en oprichters Pieter van Herpen (CEO) en Rogier Pennink (CTO) blijven aan als bestuurders en aandeelhouders.

Icecat zal de financiële resultaten van Syndy pas vanaf 2018 consolideren in haar boeken. Een klein deel van de transactie bestaat uit het leveren van 54.485 certificaten van aandelen in Icecat tegen uitgiftekoers aan verkopende partijen, inclusief een putoptie. Hiervoor worden geen nieuwe certificaten uitgegeven.  iMerge B.V. voert namens Icecat deze transacties uit via het MKB-handelsplatform NPEX.

Syndy (voorheen Syndicate Plus B.V.) is een online platform voor fabrikanten om productinformatie uit te wisselen met retailers. Wegens het groeiende belang van E-commerce zoeken fabrikanten naar mogelijkheden om productinformatie snel aan te leveren bij retailers, die deze nodig hebben om producten online te verkopen. Duizenden bedrijven in Europa en sinds kort Azië maken al gebruik van Syndy, waaronder Friesland Campina en Philips Lighting. Syndy’s doel is het bouwen van de meest populaire data-exchange voor fabrikanten en retailers.

Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017 lanceerde onlangs nog een eigen cryptomunt, de ICURY, gelanceerd, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van met name de E-commercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden webshops zoals Amazon, Wehkamp, BOL en zo’n 300 merken, waaronder Philips, Akzo Nobel, TomTom, HP, DELL, Lego en L’Oréal.

Tags

syndysyndy Friesland CampinaFriesland Campina productcontentproductcontent ICURYICURY AKZO NobelAKZO Nobel BOLBOL DellDell DanoneDanone HPHP IcecatIcecat MarsMars wehkampwehkamp PhilipsPhilips L’OréalL’Oréal TomTomTomTom AmazonAmazon LEGOLEGO HeinekenHeineken IgloIglo

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!