Home | retail | Huub Vermeulen benoemd tot nieuwe algemeen directeur bol.com

Huub Vermeulen benoemd tot nieuwe algemeen directeur bol.com

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 27/06/2017 om 15:16

bol.com huub vermeulen daniel ropers

Daniel Ropers stond in 1998 aan de wieg van de webwinkel. Hij schreef het plan voor een online winkelkanaal voor Bertelsmann online, oftewel Bol.com. Sindsdien is hij verbonden aan het bedrijf. Ropers zal bol.com per 1 oktober 2017 verlaten om aan de slag te gaan als CEO bij Springer Nature. Huub Vermeulen wordt de nieuwe algemeen directeur . Hij is al 16 jaar nauw betrokken bij het bedrijf en is als directielid verantwoordelijk voor Operations & Fulfilment.

Huub Vermeulen: De afgelopen jaren hebben we met elkaar een fantastische reis beleefd. Zo is bol.com van een startende webwinkel voor boeken uitgegroeid tot het leidende online winkelplatform voor 7,5 miljoen klanten en 16.000 verkooppartners in Nederland en België. Ons geloof in samenwerken en faciliteren in een retailnetwerk zijn stevig verankerd in de manier waarop wij bol.com verder ontwikkelen. Ruim 1200 bol.commers werken iedere dag aan ons gezamelijke ultieme doel: onze klanten en verkooppartners het beste winkelplatform bieden. Met onder andere als resultaat een verdere uitbreiding van ons assortiment; 15 miljoen artikelen in meer dan 20 productcategorieën. Ook hebben we voor onze klanten online winkelen nog toegankelijker en makkelijker gemaakt met de introductie van het bezorgabonnement Select, same day delivery aan huis, bezorgen in de avond en op zondag, en continue prijsverlagingen. Deze koers blijven we volgen. Het zal uiteraard wennen zijn om deze reis na 19 jaar zonder Daniel voort te zetten en we gaan hem dan ook zeker missen. We zijn Daniel dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor bol.com. Maar ik kijk met het volste vertrouwen naar de toekomst; we hebben nog talloze kansen en ambities en een enthousiast team dat iedere dag het verschil maakt.”

Daniel Ropers: ”Bol.com verlaten is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest. Ik weet dat ik afscheid neem van een uniek en mooi bedrijf waar we iedere dag volop – vaak ook revolutionaire – verbeteringen realiseren. Ik heb de afgelopen 19 jaar samen mogen werken met geweldige collega’s, die dankzij hun creativiteit, passie, energie én door hun unieke manier van samenwerken het succes bepalen van wat bol.com nu is en gaat worden. Ik denk dat er nooit een goed moment zal zijn om bol.com te verlaten. Het is namelijk nooit af zolang er oneindig veel mogelijkheden blijven om het leven van onze miljoenen klanten makkelijker te maken en om de vele andere winkeliers en partners te ondersteunen succesvol te profiteren van de potentie van e-commerce. Ik heb al vaak gezegd dat we nog maar aan het begin staan en dat gaat wat mij betreft iedere dag opnieuw op. ”

”Op 1 oktober start ik bij Springer Nature, een wereldwijd leidende wetenschappelijke, educatieve en zakelijke uitgeversgroep. Als kind van twee wetenschappers is het voor mij vanaf mijn jonge jaren al duidelijk hoe waardevol wetenschap en kennisdeling in ons leven is. Ik zie het dan ook als unieke kans om als CEO bij Springer Nature bij te dragen aan kenniscreatie en -verspreiding en dit is voor mij dé reden geweest om nu deze overstap te maken.”

”Bol.com kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren. Ik ben blij dat mijn directie-collega Huub de rol van algemeen directeur met enthousiasme overneemt. Hij geniet daarbij ook het volste vertrouwen van de bol.com-collega’s en van Ahold Delhaize. Want Huub weet als geen ander wat bol.com bol.com maakt, hoe we onze visie op de toekomst van winkelen met volle snelheid kunnen blijven realiseren en hoe we de samenwerking met onze verkooppartners het beste vorm kunnen geven. Ik ben alle collega’s en Ahold Delhaize ontzettend dankbaar voor de samenwerking en hun vertrouwen in de afgelopen jaren.”

Naast de algemeen directeur bestaat de directie verder uit: Gert-Jan Janssen (Finance & Support), Jurrie van Rooijen (IT), Margaret Versteden (Marketing & Platform Innovation) en Patrick Wauters (Buying & Merchandising).

Het opvolgingsproces voor de directeur Operations & Fulfilment is inmiddels opgestart.

Tags

Springer NatureSpringer Nature Huub VermeulenHuub Vermeulen Daniel RopersDaniel Ropers bol.combol.com

Comments

Kenmerken

De interesse van zogeheten platformbedrijven als Amazon in de boodschappenmarkt is een waarschuwing voor supermarkten in Nederland. Voor de meeste dagelijkse boodschappen is de kans op een grootschalige verschuiving van verkoop via winkels en webwinkels naar dergelijke platformbedrijven weliswaar klein en ontwricht de branche niet.

Amazon ontwricht supermarkt in Nederland niet

Amazon ontwricht supermarkt in Nederland niet0 ?php the_title() ?>725 dagen geleden
De Top 20 van retailers met de aantrekkelijkste winkelervaring bestaat voor een kwart uit online retailers blijkt uit de  nieuwste Retail Merkenonderzoek 2018 van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1.515 ondervraagden. ''Naast bol.com zijn dit Coolblue, Kamera Express, Bax Music en wehkamp. Hoewel Coolblue, Kamera Express en Bax Music ook fysieke winkels hebben, roept de tweede plaats van bol.com op het winkelaspect de vraag op of fysieke locaties voor internetretailers wel nodig zijn,'' vraagt Merkadviseur Hendrik Beerda zich af. 

Winkelen bij online retailers wordt opvallend hoog gewaardeerd

Winkelen bij online retailers wordt opvallend hoog gewaardeerd0 ?php the_title() ?>727 dagen geleden
De voorzitters van de vakjury’s bij de Shopping Awards hebben, mede op basis van publieksbeoordelingen, bol.com aangewezen als winnaar van de overall titel: Beslist.nl Beste Winkel 2018. De Vakprijzen zijn voor: de Bijenkorf, InShared We All Benefit, wehkamp.nl, Coolblue, Picnic en Corendon Vliegvakanties. De winnaars van Publieksprijzen XL zijn: 123inkt.nl, Coolblue, wijnvoordeel.nl, InShared, zooplus.nl, Steps, De Online Drogist, vanHaren Schoenen, TUI en Bol. JuriDox B.V. is winnaar van de DHL Game Changer Award en SWOOP is aanvoerder van de Lightspeed HQ Ecommerce50. Voor het eerst is een juryprijs voor verkopers op de zakelijke markt uitgereikt. Aan Zamro.

Bol uitgeroepen tot beste winkel van Nederland

Bol uitgeroepen tot beste winkel van Nederland0 ?php the_title() ?>738 dagen geleden
Directe aanleiding voor de naamsverandering van Eci naar BookSpot is reputatieverbetering. Tot nu toe heeft eci te weinig voortgang geboekt met het bereiken van de doelstelling: dé boekenautoriteit van NL en Vlaanderen worden, zowel on- als offline. Overnames van, en samenwerking met andere partijen om dit te realiseren liggen in het verschiet. Auteurs Susan Smit en Arthur Japin zijn per 1 maart ambassadeur voor BookSpot. Zij zullen het gezicht van BookSpot zijn in Nederland.

Eci gaat verder als BookSpot

Eci gaat verder als BookSpot0 ?php the_title() ?>767 dagen geleden
Maar liefst driekwart van 125.000 gebruikers ging na een proefperiode van een maand over op een betaald KOBO-abonnement bij Bol.

Ruim 125.000 boekliefhebbers hebben het KOBO-abonnement bij Bol uitgeprobeerd

Ruim 125.000 boekliefhebbers hebben het KOBO-abonnement bij Bol uitgeprobeerd0 ?php the_title() ?>768 dagen geleden
Select Courier breidt haar innovatieve dienstverlening verder uit. Recent verscheen al een nieuwe ordermodule die ordergegevens omzet naar zendingsgegevens. Naast een groot aanbod aan beschikbare koppelingen is er nu een nieuwe koppeling tussen het boekingsplatform van Select Courier en Bol.com. Hiermee kiezen Bol.com-verkopers de beste verzendservices van alle grote vervoerders, zoals DHL, DPD, GLS, PostNL, TNT en UPS. 

Verkopers bij Bol kunnen via Select Courier beste verzendservice kiezen

Verkopers bij Bol kunnen via Select Courier beste verzendservice kiezen0 ?php the_title() ?>815 dagen geleden
Federica Foroni Lo Faro (46) is bij BrightPensioen aangesteld als directeur Marketing. Ze was als extern adviseur al sinds 2014 betrokken bij deze innovatieve speler die zich richt op Zzp’ers, DGA’s en andere mensen die graag zelf pensioen willen opbouwen. Eerder was ze als e-commerce en online strateeg werkzaam bij Fairphone, Knab en Bol.com.

Federica Foroni Lo Faro aangesteld als directeur Marketing bij BrightPensioen

Federica Foroni Lo Faro aangesteld als directeur Marketing bij BrightPensioen0 ?php the_title() ?>867 dagen geleden
Met Bespaar Continu zet bol.com een nieuwe stap in het optimaliseren van online winkelen vanuit de behoeftes van de consument.  Dagelijkse producten zoals shampoo, luiers, kattenvoer of toiletpapier kunnen met de online persoonlijke herhaalservice altijd met korting worden besteld. De klant kiest uit producten van bekende merken, bepaalt zelf hoe vaak en waar te ontvangen.

Bol introduceert online persoonlijke herhaalservice voor dagelijkse producten

Bol introduceert online persoonlijke herhaalservice voor dagelijkse producten0 ?php the_title() ?>902 dagen geleden
Bol.com heeft nieuw fulfilment center in Waalwijk geopend. Partner PostNL gaat sorteren in center en vanuit locatie bezorgen voor efficiënter proces.

Bol opent eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk met sorteerlocatie PostNL

Bol opent eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk met sorteerlocatie PostNL0 ?php the_title() ?>921 dagen geleden
Erik-Jan Mares is nieuwe CEO en voorzitter Zeeman. Hij begon bij bij Nutricia, daarna C1000, Jumbo en Ahold. Hij leidde integratie Ahold en Delhaize.

Erik-Jan Mares nieuwe algemeen directeur Zeeman textielSupers

Erik-Jan Mares nieuwe algemeen directeur Zeeman textielSupers0 ?php the_title() ?>943 dagen geleden
Joost Bröker, Head of UX Design Bol.com, wordt Director Design bij ABN AMRO Digital Banking. Met nieuwe functie wil bank voldoen aan klantverwachtingen.

Joost Bröker nieuwe Director Design bij ABN AMRO Digital Banking

Joost Bröker nieuwe Director Design bij ABN AMRO Digital Banking0 ?php the_title() ?>950 dagen geleden
Ahold Delhaize heeft het tweede kwartaal van 2017 zo'n 16 miljard euro omgezet. Online aandeel steeg 22%. Dit jaar 3 miljard euro via e-commerce.

Ahold Delhaize verwacht bijna 3 miljard euro aan online inkomsten

Ahold Delhaize verwacht bijna 3 miljard euro aan online inkomsten0 ?php the_title() ?>971 dagen geleden
Bol.com lanceert samen met LEGO het kidsplatform: Speelfilmpjes voor en door kinderen. Met informatie maar kinderen (2 tot 14 jaar) kunnen ook zelf bouwen.

Bol.com en LEGO bouwen nieuw kidsplatform

Bol.com en LEGO bouwen nieuw kidsplatform0 ?php the_title() ?>980 dagen geleden
Retour PostNL

Terugsturen van artikelen niet per se negatief

Terugsturen van artikelen niet per se negatief0 ?php the_title() ?>1015 dagen geleden
bol.com kobo ebook abbonemnet

Ebook-abonnement Kobo Plus zorgt voor groei in lezen

Ebook-abonnement Kobo Plus zorgt voor groei in lezen0 ?php the_title() ?>1018 dagen geleden
email marketing-1829490_1920

Blog: Hoe je anno 2017 email marketing optimaal inzet

Blog: Hoe je anno 2017 email marketing optimaal inzet0 ?php the_title() ?>1026 dagen geleden
OneRetail Zalando, Coolblue, Greetz bol.com Wehkamp

Webshops moeten beter communiceren met klant

Webshops moeten beter communiceren met klant0 ?php the_title() ?>1068 dagen geleden
Bol.com introduceert een auto: De Winkelwagen

Bol.com gaat auto’s verkopen: De Winkelwagen

Bol.com gaat auto’s verkopen: De Winkelwagen0 ?php the_title() ?>1070 dagen geleden
Bol.com introduceert bezorgoptie ‘Select’

Bol.com introduceert bezorgabonnement

Bol.com introduceert bezorgabonnement0 ?php the_title() ?>1081 dagen geleden
Bol.com voor derde jaar op rij sterkste retailmerk van Nederland

Bol.com voor derde jaar op rij sterkste retailmerk van Nederland

Bol.com voor derde jaar op rij sterkste retailmerk van Nederland0 ?php the_title() ?>1095 dagen geleden
Bolbillie

Bol.com opent bèta-website beta.bol.com om ideeën te testen

Bol.com opent bèta-website beta.bol.com om ideeën te testen0 ?php the_title() ?>1116 dagen geleden
Bus

Voor een tientje per maand onbeperkt lezen bij Bol.com

Voor een tientje per maand onbeperkt lezen bij Bol.com0 ?php the_title() ?>1138 dagen geleden
Bol.com cadeautjes

Bol.com verwerkt een half miljoen cadeautjes

Bol.com verwerkt een half miljoen cadeautjes0 ?php the_title() ?>1202 dagen geleden
Bol.com Magazijn pakketjes

Bol.com op weg naar omzet van 1 miljard euro

Bol.com op weg naar omzet van 1 miljard euro0 ?php the_title() ?>1222 dagen geleden
Bol.com magazijn overzicht

Bol.com: Ecommerce gestuurd door geautomatiseerde algoritmes

Bol.com: Ecommerce gestuurd door geautomatiseerde algoritmes0 ?php the_title() ?>1301 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!