Home | sponsoring | Hutspot lanceert eindelijk ook eigen webshop

Hutspot lanceert eindelijk ook eigen webshop

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 23/05/2018 om 13:11

Heel lang opende Hutspot bewust geen webwinkel. Mede-eigenaar Pieter Jongens liet in interview eind 2016 weten dat Hutspot het vooralsnog enkel bij fysieke winkels zou houden. ''Nee, we gaan geen webshop beginnen. Winkelen blijft namelijk nog steeds een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding. Partijen als CoolBlue openen zelfs winkels.'' Maar met de introductie van een eigen kledinglijn is nu ook een eigen webshop geopend. Naast de eigen collectie zullen er de komende tijd ook een aantal lifestyle merken worden toegevoegd aan de webshop, zoals KINTO, The Cool Club en STONED Marble. Voor de lancering van de Hutspot collectie heeft Hutspot dan ook samengewerkt met de drie getalenteerde fotografen Lobke Leijser, Lonneke van der Palen en Passian Smit. De fotografen hebben ieder een Hutspot item uitgekozen en een eigen interpretatie gegeven aan de collectie door een conceptueel beeld te schieten.

Heel lang opende Hutspot bewust geen webwinkel. Mede-eigenaar Pieter Jongens liet in interview eind 2016 weten dat Hutspot het vooralsnog enkel bij fysieke winkels zou houden. ”Nee, we gaan geen webshop beginnen. Winkelen blijft namelijk nog steeds een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding. Partijen als CoolBlue openen zelfs winkels.” Maar met de introductie van een eigen kledinglijn is nu ook een eigen webshop geopend. Naast de eigen collectie zullen er de komende tijd ook een aantal lifestyle merken worden toegevoegd aan de webshop, zoals KINTO, The Cool Club en STONED Marble.

Voor de lancering van de Hutspot collectie heeft Hutspot dan ook samengewerkt met de drie getalenteerde fotografen Lobke Leijser, Lonneke van der Palen en Passian Smit. De fotografen hebben ieder een Hutspot item uitgekozen en een eigen interpretatie gegeven aan de collectie door een conceptueel beeld te schieten.

Fotografe Lobke Leijser omschrijft haar gedachte achter het beeld als volgt: ”Het kledingstuk wordt niet echt gedragen maar zorgt er toch voor dat ze volledig vrij is om zichzelf tentoon te stellen aan de wereld. Hierdoor krijgt een kledingstuk een emotionele waarde. Ondanks dat het item is gereduceerd tot een stuk stof is het toch onderdeel van haar identiteit geworden.”

Eén van de andere fotografen, Lonneke van der Palen, heeft gewerkt vanuit het idee om een alledaags mode item op een niet alledaagse manier vast te leggen. Een blouse voor mannen, verkeerd om gefotografeerd op een naakte vrouw, transformeert van draagbaar stuk bijna in een object van lust.

Fotograaf Passian heeft de drager als uitgangspunt genomen. Terwijl alles continue in beweging is staat de drager stil bij haar t-shirt van Hutspot.

De beelden zijn vanaf nu te zien op de bovenste verdieping in de conceptstore op de Van Woustraat in Amsterdam. De eerste mannen- en vrouwenlijn is vanaf nu te koop in de nieuwe webshop en in de Hutspot conceptstores in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

De Hutspot collectie bestaat uit moderne klassiekers die met oog voor detail en dagelijks gebruik zijn ontworpen. De tijdloze designs zijn gemaakt voor iedereen die van premium quality kleding en producten houdt. Voor een tijdloze benadering van de collectie is er gekozen voor een kleurenpalet met natuurlijke kleuren. Denk aan lichte tinten zoals ivoor en wolkenblauw; koele tinten als houtskool en leisteenblauw, groene tinten als salie en pistache; warme tinten zoals perzik en langoustine.

Hutspot is een platform voor jong, creatief talent en ziet de nieuwe collectie als een manier om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De beelden zijn vanaf nu te zien op de bovenste verdieping in de Hutspot conceptstore op de Van Woustraat.

Tags

KINTOKINTO The Cool ClubThe Cool Club STONED MarbleSTONED Marble Lobke LeijserLobke Leijser Lonneke van der PalenLonneke van der Palen Passian Smit.Passian Smit. HutspotHutspot

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!