Home | Webshop Vakbeurs | Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Geplaatst door Rick Pleijsier in Webshop Vakbeurs op 19/06/2017 om 11:24

CES Tosti Creative

Joost, Roby en Max bezochten namens Tosti Creative onlangs Shanghai. Samen met drie andere marketing/media ondernemers deden ze in een kort weekje de CES aan, de consumenten elektronica beurs van Azië. Vrij paradoxaal eigenlijk dat de digitale/elektronica wereld zich presenteert op een fysieke beurs. Toch zou het moeten werken, ieder jaar wordt enorm uitgekeken naar de onthullingen op de Las Vegas editie van CES. Hoe zou dat in China zijn? Druk en chaotisch, was onze eerste indruk. Max Pater schreef een verslag!

Een mega grote stand van Huawei (spreek uit als wa-wei) verwelkomde ons in beurshal 1. Let op mensen: Huawei is de shit in China en gaat volgens insiders komende jaren groter worden dan Apple en Samsung in Europa. Fun fact: 98,6% van de aandelen van Huawei zijn in handen van de werknemers; niet alleen innovatief op technisch vlak dus. So far voelt het wel nog behoorlijk copycat, de roségoud en black metallic laptops lijken akelig veel op de laatste Macbooks.

De eerste beurshal is verder gevuld met home entertainment, smart home en 3d printing. Onze belangrijkste reden van bezoek was inspiratie, maar de ‘wow’ factor viel aanvankelijk toch een beetje tegen. Hoogtepunt van hal 1: Joost zien haperen op een elektrisch skateboard.

Hier moet meer uit te halen zijn, concluderen we al na deze eerste van vijf hallen. Daarom bedenken we maar een challenge. Alles wordt immers leuker met een spelelement en competitie. In de volgende hal krijgen we 15 minuten om alle drie de allervetste innovatie te vinden waar wij vanuit Tosti Creative eventueel wat voor kunnen betekenen in Europa. START! We sprinten alle drie een andere kant uit in de hal en kijken meteen met een heel andere blik naar het aanbod. Zonder twijfel sla je de crap over en scan je razendsnel naar de juweeltjes.

Precies 15 minuten later rennen we naar ons rendez-vous om vervolgens in 1 minuut de ideeën te pitchen. Joost begint, hij heeft het commercieel bekeken en komt met een super simpele gadget: magnetische oordopjes, wat in massa geïmporteerd zou kunnen worden als fashionable en handige gadget.

Ik ben iets heel anders tegengekomen: een DNA-app platform. Stuur eenmalig je DNA in, en download apps door derden ontwikkeld die analyses en adviezen ontwikkelen op basis van jouw DNA en bestaand onderzoek. De populairste apps gaan bijvoorbeeld over etniciteit en afkomst. Waar komt jouw DNA vandaan? (Zie ook deze briljante campagne over dit onderwerp van Momondo). Andere apps gaan over skin treatment of voedingsadvies op basis van jouw DNA. Een prachtig voorbeeld van de mass-customization trend waarbij aanbod helemaal op jouw aangepast wordt. Ook wel eng ergens, wanneer komt de eerste app die op basis van jouw DNA de kans op borstkanker voorspelt? En hoe gaan verzekeraars daar mee om?

Roby heeft een heel ander product gevonden, vrij praktisch: een digitaal deurslot. Niet super innovatief, maar wel mega relevant en opkomend vanwege Airbnb en andere shared space concepten. Verstuur je Airbnb gast een tijdelijke code waarmee ze zichzelf je huis in laten. Opties met irisscan en vingerafdruk zijn er natuurlijk ook. Ze zijn pas net begonnen in Europa en zoeken nog partners voor launching strategy. Iets voor ons?

Kut. Roby wint. Althans, dat bepaalt de meerderheid van stemmen, 2 tegen 1, alleen ik stem voor mijn eigen pitch. Omdat Roby zijn idee zo concreet is. Ok, zit wat in, dus als prijs gaan we daar nog eens langs om extra informatie en contacten in te winnen. Wordt vervolgd!

Hal 3! Hier komen we terug met speelgoed waarbij kinderen met elektronische sensoren leren om te gaan, inlegzooltjes met sensoren voor gezonder lopen en super custom oordopjes (laat je oren 1x scannen en de oordopjes worden perfect op maat gemaakt). Ook in de volgende hallen lijkt het ‘wel geinig’ gehalte hoog, maar vragen we ons af of de verschillende robots, drones en wearables ons echt verder gaan helpen. Na veel plezier vanwege de challenge, verlaten we de CES toch een beetje teleurgesteld. En met een gelijkspel, we hebben alledrie 1 pitch gewonnen 🙂

Belangrijkste les? Challenges maken alles goed, dus mochten creativiteit en inspiratie even op een laag niveau zijn, formuleer een spel en zie het verschil. Een tijdloos inzicht waar generaties kinderen mee opgevoed zijn, maar ook op een elektronicabeurs in China prima werkt.

Tags

MomondoMomondo DNADNA Max PaterMax Pater elektronica beurselektronica beurs DNA-appDNA-app digitaal deurslotdigitaal deurslot ShanghaiShanghai HuaweiHuawei Tosti CreativeTosti Creative ChinaChina Las VegasLas Vegas CESCES AirbnbAirbnb

Comments

Kenmerken

Na refurbished iPhones en iPads biedt Renewd nu ook premium refurbished MacBooks. Renewd heeft Ingram Micro en Copaco als distributeur.

Renewd breidt assortiment uit met premium refurbished MacBooks

Renewd breidt assortiment uit met premium refurbished MacBooks0 ?php the_title() ?>439 dagen geleden
Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printen, kondigt op  Rapid + TCT in Fort Worth, Texas aan samen te gaan werken met een aantal toonaangevende internationale materiaalbedrijven. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven ook willen gebruiken op Ultimaker 3D-printers. Ultimaker is een samenwerking aangegaan met DSM, BASF, Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant als onderdeel van een allianceprogramma om printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten op Ultimaker-machines mogelijk te maken.

Ultimaker werkt samen DSM, BASF, Dupont en andere toonaangevende materiaalbedrijven

Ultimaker werkt samen DSM, BASF, Dupont en andere toonaangevende materiaalbedrijven0 ?php the_title() ?>453 dagen geleden
RAI Amsterdam wil van Amsterdam de nummer één drone stad ter wereld maken. CEO Paul Riemens heeft daartoe Amsterdam City of Drones aangekondigd.

Wordt Amsterdam City of Drones?

Wordt Amsterdam City of Drones?0 ?php the_title() ?>461 dagen geleden
Custom Decks, onderdeel van B&Vmedia BV, is gestart met verkoop en productie van gepersonaliseerde skateboards. Rapper Bizzey heeft ontwerp gemaakt.

Bizzey, Roq ’n Rolla en Sumibu hebben eigen gepersonaliseerde skateboards

Bizzey, Roq ’n Rolla en Sumibu hebben eigen gepersonaliseerde skateboards0 ?php the_title() ?>477 dagen geleden
24% van de Europeanen verwacht volgens Mastercard wearables smartwatches, armbanden of sleutelringen te gaan gebruiken voor contactloze betalingen.

Europeanen klaar om met wearables te betalen

Europeanen klaar om met wearables te betalen0 ?php the_title() ?>513 dagen geleden
Mondicon heeft officieel zijn mobiele WiFi hotspot We.Stream gelanceerd in Las Vegas. Prins Constantijn van Oranje heeft het eerste exemplaar van We.Stream ontvangen tijdens de opening van het Holland Paviljoen op de CES. We.Stream is ‘s werelds eerste veilige mobiele WiFi hotspot met embedded Cloud SIM technologie. Hierdoor kunnen gebruikers veilig en onbeperkt internetten in meer dan 100 landen wereldwijd zoals waaronder China, Verenigde Staten, Australië en Europa.

Prins Constantijn van Oranje ontvangt eerste exemplaar van We.Stream tijdens CES

Prins Constantijn van Oranje ontvangt eerste exemplaar van We.Stream tijdens CES0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden
Mac-gebruikers maken zich minder zorgen om virussen en malware dan Windows-gebruikers. Daarnaast hebben Mac-gebruikers minder problemen met het invoeren van persoonsgegevens via een WiFi-netwerk. Dat blijkt uit een onderzoek dat Novio Research in samenwerking met BCC heeft uitgevoerd.

Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker

Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden
Vanaf januari 2018 zijn de smartphones van het Chinese merk Hisense verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met 69.000 werknemers en een omzet van ruim 15 miljard euro in 2016 behoort Hisense tot een van de grootste elektronica- en witgoedfabrikanten ter wereld. Hisense wordt in Nederland vertegenwoordigd door Quantis Electronics.

Hisense start met smartphones in Nederland

Hisense start met smartphones in Nederland0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden
ABN AMRO gaat samen met 500 klanten een volgende test doen met betalen met nieuwe wearables. Maar liefst 50 procent van alle betalingen zijn contactloos.

ABN AMRO nodigt klanten uit om betalen met nieuwe wearables te testen

ABN AMRO nodigt klanten uit om betalen met nieuwe wearables te testen0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden
Sanoma, RAI Amsterdam en Validators deden onderzoek op vt wonen&design beurs. Twee op de tien beursbezoekers kochten later product dat ze op beurs zagen.

Tonen van producten beste manier om beursbezoekers te verleiden

Tonen van producten beste manier om beursbezoekers te verleiden0 ?php the_title() ?>562 dagen geleden
Fit For Free heeft Tosti Creative aangesteld als creatief bureau. Eerste campagne: Daar doe ik het voor. Met portretten van influencers en personeelsleden.

Tosti Creative doet het voor Fit For Free

Tosti Creative doet het voor Fit For Free0 ?php the_title() ?>577 dagen geleden
Hoewel cross-border shoppen steeds laagdrempeliger wordt gemaakt, zijn er toch nog een aantal culturele verschillen tussen de shops waar consumenten zich niet altijd van bewust zijn. Shop veilig je kerstcadeaus bij elkaar en kom niet voor verrassingen te staan tijdens het winkelen bij online webgiganten uit Amerika en Azië. Trusted Shops helpt je de vier belangrijkste culturele valkuilen te herkennen en omzeilen.

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten0 ?php the_title() ?>579 dagen geleden
Het Nederlandse bedrijf Eurail.com was gisteravond onderdeel van de grote live show die Alibaba organiseerde ter afsluiting van Double 11 (Singles Day). In de laatste tien minuten van dit evenement, vlak voordat de omzet van het koopfestijn bekend werd gemaakt, gaven vijf internationale partners een korte presentatie over hun samenwerking met de Chinese webwinkelgigant. Eurail.com verkoopt via Alibaba Eurail treinpassen in China.

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje0 ?php the_title() ?>615 dagen geleden
In Azië is Singles Day het grootste winkelfenomeen. Bol.com introduceert in navolging op 11 november (11/11) een extra Nederlandse feestdag.

Bol haalt het fenomeen Singles Day naar Nederland

Bol haalt het fenomeen Singles Day naar Nederland0 ?php the_title() ?>621 dagen geleden
HUBOT is eerste uitzendbureau voor mensen en robots en opent shop-in-shop in MediaMarkt Eindhoven. Bezoekers kunnen zien hoe robots werk makkelijker maken.

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots in Mediamarkt Eindhoven

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots in Mediamarkt Eindhoven0 ?php the_title() ?>642 dagen geleden

Robo sapiens onderzoekt hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden

Robo sapiens onderzoekt hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden0 ?php the_title() ?>690 dagen geleden
wolken Gepke Poortinga (Eisma Content Marketing) krijgt kippenvel als prachtige dronevideo voorbijkomt. In een blog beschrijft ze de mogelijkheden.

Blog: In de wolken met dronevideo’s

Blog: In de wolken met dronevideo’s0 ?php the_title() ?>705 dagen geleden
a.s.r. drone Vlieg Veilig app

Verzekeraar a.s.r. brengt de vlieg veilig app voor drones in de lucht

Verzekeraar a.s.r. brengt de vlieg veilig app voor drones in de lucht0 ?php the_title() ?>747 dagen geleden
drone masters

SBS6 stort zich op drones

SBS6 stort zich op drones0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
China Sinolink Express Nic. Oud

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt0 ?php the_title() ?>753 dagen geleden
Tosti Creative Optimel Yoga

Tosti Creative kijkt terug op geslaagde Optimels Flying Yogi

Tosti Creative kijkt terug op geslaagde Optimels Flying Yogi0 ?php the_title() ?>755 dagen geleden
Travis Mantianxing

Travis betreedt Chinese markt met joint venture

Travis betreedt Chinese markt met joint venture0 ?php the_title() ?>772 dagen geleden
KLM WeChat Twitter Messenger

KLM verspreidt vluchtinformatie ook via Twitter en WeChat

KLM verspreidt vluchtinformatie ook via Twitter en WeChat0 ?php the_title() ?>775 dagen geleden
car2go car2share autodeelconcept

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share0 ?php the_title() ?>807 dagen geleden
PostNL AliExpress Alibaba

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland0 ?php the_title() ?>808 dagen geleden
Christian Kromme Spotify, Amazon disruptie Silicon Valley Tesla

Technologische innovaties zijn voorspelbaar

Technologische innovaties zijn voorspelbaar0 ?php the_title() ?>823 dagen geleden
Het restaurant Tosti Creative met de werknemers van creatief bureau Tosti Creative

Creatief bureau Tosti Creative opent gelijknamige tosti bar

Creatief bureau Tosti Creative opent gelijknamige tosti bar0 ?php the_title() ?>843 dagen geleden
Alibaba vestiging

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%0 ?php the_title() ?>853 dagen geleden
KLM KLM Cargo Ouwehands Dierenpark Panda's

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen0 ?php the_title() ?>858 dagen geleden
Eerste stem-vertaalapparaat

‘s Werelds eerste stem-vertaalapparaat komt uit Rotterdam

‘s Werelds eerste stem-vertaalapparaat komt uit Rotterdam0 ?php the_title() ?>873 dagen geleden
bar broker

Bar Broker blijft nog even serveren

Bar Broker blijft nog even serveren0 ?php the_title() ?>878 dagen geleden
Olympic channel interview

IOC en Alibaba Group lanceren langdurig samenwerkingsverband

IOC en Alibaba Group lanceren langdurig samenwerkingsverband0 ?php the_title() ?>911 dagen geleden
Amazon werkruimte

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!0 ?php the_title() ?>913 dagen geleden
WeChat

Hoe zet je de Chinese lifestyle-app WeChat in?

Hoe zet je de Chinese lifestyle-app WeChat in?0 ?php the_title() ?>922 dagen geleden
CES Las Vegas

Online tv-zender Startup Holland TV gelanceerd tijdens CES in Las Vegas

Online tv-zender Startup Holland TV gelanceerd tijdens CES in Las Vegas0 ?php the_title() ?>925 dagen geleden
Prijsvechter

Driedelige serie De prijsvechter onderzoekt goedkooplust

Driedelige serie De prijsvechter onderzoekt goedkooplust0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
Minister Kamp maakt bij G20 afspraken voor sterkere digitale economie

Minister Kamp op missie naar CES, Silicon Valley en Tesla

Minister Kamp op missie naar CES, Silicon Valley en Tesla0 ?php the_title() ?>940 dagen geleden
Alibaba Benelux

Op excursie naar Alibaba

Op excursie naar Alibaba0 ?php the_title() ?>947 dagen geleden
Chinees fenomeen Single's day

Webshops spelen in op Chinees fenomeen Singles’ Day

Webshops spelen in op Chinees fenomeen Singles’ Day0 ?php the_title() ?>982 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!