Home | retail | H&M gaat voor voice app en Hololens bij Monki

H&M gaat voor voice app en Hololens bij Monki

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/06/2018 om 10:26

H&M lanceert samen met Google een voice app. Daarnaast wordt bij Monki samen met HoLoMe een menselijke hologram met behulp van Augmented Reality ingezet. 

H&M lanceert twee nieuwe technologische toepassingen. Samen met Google heeft het Zweedse merk een voice app ontwikkeld, een van de eerste in de kleding- en interieurmarkt. Daarnaast wordt bij Monki samen met HoLoMe een menselijk hologram met behulp van Augmented Reality ingezet.

De H&M Home Stylist is een voice application, gebaseerd op Google Assistant, die persoonlijke suggesties doet, moodboards creëert en verdere inspiratie biedt voor elke kamer. De app wordt geactiveerd door gewoon tegen de telefoon te praten. Bovendien heeft de app een menselijke stem. De H&M Home Stylist wordt nog verder getest met behulp van opmerkingen van gebruikers.

Monki en HoloMe hebben een vooruitstrevende high-definition hologram in Augmented Reality ontwikkeld. Te gebruiken via een smartphone of tablet, zonder dat er al te veel data nodig is en weinig verwerkingstijd. Afbeeldingen van negen verschillende outfits worden verrijkt met digitale effecten zodat de klant de kleding gedetailleerd kan bekijken alsof het in de kamer is.

”De beide ontwikkelingen zijn voorbeelden van de toonaangevende technologie. We zijn heel erg blij en trots om binnenkort de applicatie ste gaan gebruiken,” zegt Elin Frendberg, verantwoordelijk voor Business Development.

Ze vervolgt: ”Bij H&M group werken we constant aan innovaties die uitzonderlijke customer experiences kunnen opleveren. De mode-industrie verandert snel en technologie wordt steeds belangrijker om daar mee om te gaan.”

Tags

Google AssistantGoogle Assistant holomeholome hologramhologram H&M HomeH&M Home MonkiMonki Augmented realityAugmented reality H&MH&M

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!