Home | sponsoring | Hertog Jan en chefkok Luc Kusters lanceren speciaal bier voor bij het eten

Hertog Jan en chefkok Luc Kusters lanceren speciaal bier voor bij het eten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 20/02/2018 om 12:16

80% van de bierdrinkers ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Novio Research. Een goed advies in de horeca (44%), van de brouwer (26%) of in de bierwinkel (20%) zou volgens de bierdrinker uitkomst bieden om ook bier bij het eten te drinken. Hertog Jan brengt daarom in samenwerking met Michelin chefkok Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam een vatgerijpte bierserie op de markt geïnfuseerd met VOC-specerijen, Jeneverbes en Vanille. 

80% van de bierdrinkers ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Novio Research. Een goed advies in de horeca (44%), van de brouwer (26%) of in de bierwinkel (20%) zou volgens de bierdrinker uitkomst bieden om ook bier bij het eten te drinken. Hertog Jan brengt daarom in samenwerking met Michelin chefkok Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam een vatgerijpte bierserie op de markt geïnfuseerd met VOC-specerijen, Jeneverbes en Vanille.

Bier past volgens de bierdrinker vooral bij de BBQ (65%), Chinees (58%), Pizza (44%) en bitterballen (51%) maar ziet het minder zitten in combinatie met vis (15%) of stoofpot (18%). Tijdens een culinair hoogstaand diner ziet zelfs maar 12% bier zitten om erbij te drinken.

Sterrenchef Luc Kusters van Restaurant Bolenius: ”De veelzijdigheid aan smaken in bier geeft fantastisch veel mogelijkheden. Ik kook al jaren met bier en maak bier & food combinaties die voor een smaaksensatie zorgen. De consument ervaart in de horeca nog veel te weinig de mooie bier&food combinaties. Reden voor mij als liefhebber van bier om daarom in samenwerking met Hertog Jan een vatgerijpte bierserie te ontwikkelen die perfect past bij aperitief, voor-, hoofd- en nagerechten.”

De Hertog Jan Vatgerijpt-serie telt vier varianten; Bourbon, Bourbon Jeneverbes, Bourbon Vanille en Bourbon VOC-kruiden. Samen met Meesterkok Luc Kusters heeft Hertog Jan een aantal vaten tijdens het rijpingsproces geïnfuseerd met specerijen.

Jeneverbes is een interessante toevoeging door het frisse en vrij zure karakter wat deze bes met zich meebrengt. Door het hout van de Bourbon-vaten heeft het bier al vanilletonen aangenomen, maar met verse vanille wordt deze smaak versterkt. De infusie van een melange van historische VOC-specerijen; nootmuskaat, gember, kruidnagel, zwarte peper, steranijs, kardemom en kaneel geeft een complex bier met een bijzondere twist en maakt deze Grand Prestige Vatgerijpt tot een echt Hollands cultuurproduct.

Gerard van den Broek, Meesterbrouwer bij Hertog Jan: ”Naast een kwalitatief goed vat om het bier op te laten rijpen, ontdekten wij ook dat het infuseren van het bier met specerijen tot waanzinnige smaakexplosies kan leiden. De meerdere smaaklagen in het bier maken het echt bijzonder. Het is een bier om voor te gaan zitten en samen met anderen van te genieten.”

Tags

BoleniusBolenius Luc KustensLuc Kustens MichelinMichelin hertog Janhertog Jan

Comments

Kenmerken

De brouwers van Nederland lanceren in samenwerking met onder meer Albert Heijn en Mitra de Bier Butler app: die meteen bier adviseert bij gerechten.

De nieuwe Bier Butler app adviseert bij gerechten

De nieuwe Bier Butler app adviseert bij gerechten0 ?php the_title() ?>537 dagen geleden
Het Bredase Brewfinder is online shop voor unieke bieren. Het bier wordt in vernieuwend distributiemodel pas na bestelling afgevuld op fust en is dus vers

Start-up Brewfinder lanceert one-stop-shop voor uniek en vers bier

Start-up Brewfinder lanceert one-stop-shop voor uniek en vers bier0 ?php the_title() ?>566 dagen geleden
Kruiden- en specerijenproducent Euroma en driesterrenchef Jonnie Boer lanceren een nieuwe productlijn met drie natuurlijke smaakmakers, Euroma Essentials. Piramidevormige zeezoutkristallen, een kruidige peper melange en een intense chili melange. De Essentials zijn in stijlvolle keramische potjes verpakt, om te presenteren op tafel of in de keuken. De drie smaakmakers zijn exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar. 

Euroma en Jonnie Boer introduceren smaakmakers op tafel

Euroma en Jonnie Boer introduceren smaakmakers op tafel0 ?php the_title() ?>566 dagen geleden
Rogier Wilmink en Jean-Jacques Sliepen produceren Baron Vermouth. Deze handcrafted low alcohol drink is een ode aan de Rotterdamse havenbaronnen.

Vermouth als ode aan Rotterdamse havenbaronnen

Vermouth als ode aan Rotterdamse havenbaronnen0 ?php the_title() ?>568 dagen geleden
Bierista.nl, de grootste online biercommunity van Nederland,  begint een online bieropleiding dat na het eindexamen bekroond wordt met een heus bierdiploma.

Eerste online bieropleiding in Nederland van start

Eerste online bieropleiding in Nederland van start0 ?php the_title() ?>614 dagen geleden
Ducos Productions en hebben samenwerkingsovereenkomst tussen Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval Rotterdam en de bierbrouwer getekend.

RuhrGold nieuwe partner voor Zomercarnaval Rotterdam

RuhrGold nieuwe partner voor Zomercarnaval Rotterdam0 ?php the_title() ?>637 dagen geleden
De Rotterdamse horecazaak Sijf op de Oude Binnenweg lanceert als eerste restaurant in Nederland een applicatie waarij gasten vooraf al een tafel reserveren en direct een bestelling plaatsen. De gastvrouw zorgt dat de tafel keurig gedekt klaar staat inclusief gerechten, zodat de lunch of het diner meteen verorberd kan worden.

Door deze app staat de lunch al klaar

Door deze app staat de lunch al klaar0 ?php the_title() ?>642 dagen geleden
Ruim 170.000 carnavalliefhebbers hebben petitie #carnavalvrij van Bavaria ondertekend. Tussenstand is door carnavalsstoet overhandigd aan politici.

Bavaria trekt met carnavalsstoet naar Den Haag

Bavaria trekt met carnavalsstoet naar Den Haag0 ?php the_title() ?>643 dagen geleden
Biermerk Leffe de nieuwe hoofdsponsor van Record Store Day Nederland! Leffe is ’s werelds bekendste Belgische abdijbier en volgens Sjors van Drie, Brand Manager van Leffe, is de samenwerking een hele goeie match: ''Leffe bier staat voor genieten en de tijd nemen voor mooie momenten. Niet voor niets hebben we daar in onze meest recente campagne (van FCB Amsterdam, red.) al een parallel getrokken met het luisteren naar vinyl. De samenwerking met Record Store Day is daarin een logisch vervolg.''

Leffe nieuwe hoofdsponsor Record Store Day Nederland

Leffe nieuwe hoofdsponsor Record Store Day Nederland0 ?php the_title() ?>644 dagen geleden
In 2017 kwamen er per saldo ruim 73000 bedrijven bij volgens CBS. Door sterke stijging van het aantal nieuwe webwinkels staat detailhandel hoog in notering.

Sterke stijging van het aantal nieuwe webwinkels

Sterke stijging van het aantal nieuwe webwinkels0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Volgens HEERLIJK.nl neemt de populairiteit van all-inclusiveconcepten toe. Uit kwantitatief onderzoek onder de gebruikers van de website blijkt dat 69,7% de voorkeur geeft aan een all-in prijs bij bezoek aan een sterrenrestaurant. De culinaire website introduceert daarom de HEERLIJK Star-edition. Consumenten kunnen de hele maand februari voor een prijs (100 euro) genieten van een all-in vijfgangenmenu bij diverse sterrenrestaurants.

Ook sterrenrestaurants bieden steeds vaker all-inclusive

Ook sterrenrestaurants bieden steeds vaker all-inclusive0 ?php the_title() ?>663 dagen geleden
Bavaria, familiebrouwer uit Lieshout, wil onder het motto #carnavalvrij ervoor zorgen dat alle carnavalsliefhebbers de kans krijgen carnaval te vieren.

Bavaria wilt dat iedereen vrij heeft tijdens carnaval en start #carnavalvrij

Bavaria wilt dat iedereen vrij heeft tijdens carnaval en start #carnavalvrij0 ?php the_title() ?>666 dagen geleden
Blade, de nieuwe innovatieve tap van Heineken is bedoeld voor ondernemers, van bareigenaren en kleine restaurants tot foodtrucks en hotelbars, die behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke, kleine installatie tegen lage kosten met weinig onderhoud.

Heineken maakt tappen makkelijker met Blade

Heineken maakt tappen makkelijker met Blade0 ?php the_title() ?>673 dagen geleden
Opgericht in 1671 te Rotterdam, is Oranjeboom één van de oudste bieren van ons land. Nieuwe campagne wordt dan ook gekenmerkt door molens, tulpen en fietsen

Oranjeboom is roots niet vergeten

Oranjeboom is roots niet vergeten0 ?php the_title() ?>693 dagen geleden
Na De Librije van Jonnie Boer in Zwolle en De Leest in Vaasen behoort Inter Scaldes in Kruiningen nu ook tot de culinaire wereldtop na sterrenregen Michelin

Michelin zorgt weer voor een nieuwe sterrenregen

Michelin zorgt weer voor een nieuwe sterrenregen0 ?php the_title() ?>701 dagen geleden
Hoofdsponsor Heineken heeft drie special edition bierflesjes ontworpen voor Hermitage Amsterdam. Op de flesjes staan historische afbeeldingen van gebouw.

Hermitage krijgt drie special edition Heineken flesjes

Hermitage krijgt drie special edition Heineken flesjes0 ?php the_title() ?>725 dagen geleden
Vijf jonge ontwerpers zijn genomineerd voor de BNO Packaging Talent Award. Tijdens de Dutch Design Week worden de winnaars op 27 oktober bekend gemaakt bij het Natlab Eindhoven. De casus - ontwerp een verpakkingsontwerp voor een biertje - kwam na eerdere opdrachten van Marqt, Hooghoudt, Koopeenkoe.nl, Philips en De Vegetarische Slager dit jaar van Brouwers Albert Heijn.

Lennaert van ’t Loo ontwerpt beste bierverpakking voor Brouwers Albert Heijn

Lennaert van ’t Loo ontwerpt beste bierverpakking voor Brouwers Albert Heijn0 ?php the_title() ?>745 dagen geleden
Ruim 60 deelnemers ontvangen een ticket naar de Olympische Winterspelen in Zuid Korea en zijn daarmee officieel geselecteerd als crew in het Holland Heineken House in Zuid Korea. De bierbrouwer heeft in samenwerking met HR-partner Adecco een zorgvuldig selectieproces doorlopen om het allerbeste team samen te stellen voor de veertiende editie van dé hotspot tijdens de Spelen. Zowel voor als achter de schermen gaat dit team aan de slag voor de sporters van TeamNL, hun familie en vrienden, NOC*NSF, sportbonden, media en natuurlijk ook de vele Oranjefans.

Ruim 60 Tapmodels in Holland Heineken House bij Olympische Winterspelen in Zuid Korea

Ruim 60 Tapmodels in Holland Heineken House bij Olympische Winterspelen in Zuid Korea0 ?php the_title() ?>749 dagen geleden
Boxxxed is een webshop voor Amsterdams speciaalbier. Op dit moment heeft Boxxxed al rond de 150 verschillende speciaalbieren op voorraad.

Nieuwe webshop Boxxxed biedt verschillende Amsterdamse biertjes

Nieuwe webshop Boxxxed biedt verschillende Amsterdamse biertjes0 ?php the_title() ?>767 dagen geleden
Lindeboom Bierbrouwerij en De Prael gaan duurzamer samenwerken

Lindeboom Bierbrouwerij en De Prael gaan duurzamer samenwerken

Lindeboom Bierbrouwerij en De Prael gaan duurzamer samenwerken0 ?php the_title() ?>771 dagen geleden
Grolsch introduceerde afgelopen mei: Weizen-IPA. De combinatie van twee populaire bierstijlen is een succes en het bier komt dan ook gebotteld in de retail.

Grolsch Weizen-IPA ook verkrijgbaar in retail

Grolsch Weizen-IPA ook verkrijgbaar in retail0 ?php the_title() ?>792 dagen geleden
Bavaria Palm

Palm maakt met tv-campagne Tijd voor iets ambers bekend

Palm maakt met tv-campagne Tijd voor iets ambers bekend0 ?php the_title() ?>806 dagen geleden
De legendarische voetballer Maradonna heeft als coach van Al Fujairah een trainingskamp belegd in Mierlo. Bavaria en Energiedirect scoren met het fenomeen.

Maradonna slaat toe in Nederland

Maradonna slaat toe in Nederland0 ?php the_title() ?>816 dagen geleden
Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% was beperkt te koop bij verschillende festivals en evenementen, maar is nu verkrijgbaar in meeste supermarkten in Nederland.

Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% ook verkrijgbaar in de supermarkt

Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% ook verkrijgbaar in de supermarkt0 ?php the_title() ?>817 dagen geleden
Het aantal brouwerijen in Nederland is met 500 weer terug op het niveau van de middeleeuwen, Dat stelt de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur (SENB).

Nederland passeert grens van 500 bierbrouwerijen

Nederland passeert grens van 500 bierbrouwerijen0 ?php the_title() ?>818 dagen geleden
Nederlander Eric van den Boom ontwerpt tulpglas voor Warsteiner

Nederlander Eric van den Boom ontwerpt tulpglas voor Warsteiner

Nederlander Eric van den Boom ontwerpt tulpglas voor Warsteiner0 ?php the_title() ?>834 dagen geleden
Bavaria Moritz Barcelona

Bavaria gaat samenwerken met het Spaanse Moritz

Bavaria gaat samenwerken met het Spaanse Moritz0 ?php the_title() ?>854 dagen geleden
Bavaria Radler ijsje

Bavaria propt Radler Lemon op een ijsstokje

Bavaria propt Radler Lemon op een ijsstokje0 ?php the_title() ?>866 dagen geleden
Ard Bossema Grolsch

Nieuwe directeur Marketing & Strategie bij Koninklijke Grolsch

Nieuwe directeur Marketing & Strategie bij Koninklijke Grolsch0 ?php the_title() ?>876 dagen geleden
Hoogvliet Winestein wijn

Hoogvliet heeft wereldprimeur met het interactieve wijnschap van WineStein

Hoogvliet heeft wereldprimeur met het interactieve wijnschap van WineStein0 ?php the_title() ?>883 dagen geleden
Hopt.nl bier tinder

Tinderen met 1300 speciale biertjes

Tinderen met 1300 speciale biertjes0 ?php the_title() ?>887 dagen geleden
Grolsch proefbrouwerij open tijdens Week van het Bier

Grolsch proefbrouwerij open tijdens Week van het Bier

Grolsch proefbrouwerij open tijdens Week van het Bier0 ?php the_title() ?>917 dagen geleden
Albert Heijn laat studenten en jonge ontwerpers bierverpakking ontwerpen

Albert Heijn laat jonge ontwerpers bierverpakking ontwerpen

Albert Heijn laat jonge ontwerpers bierverpakking ontwerpen0 ?php the_title() ?>921 dagen geleden
Hopt.nl Shavings for Savings bier webshop

Webshop HOPT.nl start campagne: Shavings for Savings tegen bierverspilling

Webshop HOPT.nl start campagne: Shavings for Savings tegen bierverspilling0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Heineken scoort met sociale campagne

Heineken scoort met grensverleggend sociaal experiment

Heineken scoort met grensverleggend sociaal experiment0 ?php the_title() ?>928 dagen geleden
Lindeboom Radler

Lindeboom Bierbrouwerij introduceert alcoholarme en alcoholvrije dorstlessers

Lindeboom Bierbrouwerij introduceert alcoholarme en alcoholvrije dorstlessers0 ?php the_title() ?>930 dagen geleden
Bavaria N.V. heeft in 2016 wederom een recordomzet gehaald. De omzet steeg met 14,8 procent ten opzichte van 2015, van € 531,3 miljoen naar € 610,1 miljoen. Het nettoresultaat groeide van €30,2 miljoen naar €32,9 miljoen.

Groeistrategie brouwt Bavaria naar recordomzet

Groeistrategie brouwt Bavaria naar recordomzet0 ?php the_title() ?>942 dagen geleden
Beerwulf 3 pack bottles

Nieuwe webshop Beerwulf maakt speciaalbier voor iedereen toegankelijk

Nieuwe webshop Beerwulf maakt speciaalbier voor iedereen toegankelijk0 ?php the_title() ?>966 dagen geleden
Heineken Bakery, Heineken brouwerij in samenwerking Meester Boulanger Mark Plaating

The Heineken Bakery bakt brood met geheim ingrediënt

The Heineken Bakery bakt brood met geheim ingrediënt0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden
Een nieuwe doos met flesjes van Swinckels

Morgan Freeman schenkt zijn stem aan Swinckels’ superior pilsener

Morgan Freeman schenkt zijn stem aan Swinckels’ superior pilsener0 ?php the_title() ?>979 dagen geleden
Éen van de vrachtwagens van Bavaria die het bier vervoerd.

Bavaria zet in op laag alcoholisch bier met Bavaria 3.3

Bavaria zet in op laag alcoholisch bier met Bavaria 3.30 ?php the_title() ?>984 dagen geleden
Overheerlijk Grolsch bier waarvan wordt genoten in een bar in Enschede

Grolsch lanceert drie gloednieuwe alcoholvrije biertjes

Grolsch lanceert drie gloednieuwe alcoholvrije biertjes0 ?php the_title() ?>985 dagen geleden
Bier tap

Bier als lokmiddel

Bier als lokmiddel0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Bier Iris van den Broek

Speciaalbier en alcoholvrije bieren stuwen consumptie gerstennat

Speciaalbier en alcoholvrije bieren stuwen consumptie gerstennat0 ?php the_title() ?>1007 dagen geleden
Eiffel toren

Heineken terug naar Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs

Heineken terug naar Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs0 ?php the_title() ?>1013 dagen geleden
Patrick Stoof en Kasper van Kooten

Patrick Stoof en Kasper van Kooten langs Nederlandse bierbrouwers

Patrick Stoof en Kasper van Kooten langs Nederlandse bierbrouwers0 ?php the_title() ?>1016 dagen geleden
Warsteiner limited edition bier

Warsteiner schenkt IFFR weer nieuwe Limited Edition bierfles

Warsteiner schenkt IFFR weer nieuwe Limited Edition bierfles0 ?php the_title() ?>1026 dagen geleden
Bier strijd

Nederlandse bierbrouwers gaan strijd met elkaar aan

Nederlandse bierbrouwers gaan strijd met elkaar aan0 ?php the_title() ?>1026 dagen geleden
Hemelswater

Na bier van HemelsWater volgt nu de Gin-Tonic

Na bier van HemelsWater volgt nu de Gin-Tonic0 ?php the_title() ?>1033 dagen geleden
FG Food Labs

Topchef François Geurds wint Marketing Award Rotterdam 2016

Topchef François Geurds wint Marketing Award Rotterdam 20160 ?php the_title() ?>1035 dagen geleden
Chaud Devant schoen

Kokskledingbedrijf Chaud Devant en Michelin stappen samen in keuken

Kokskledingbedrijf Chaud Devant en Michelin stappen samen in keuken0 ?php the_title() ?>1037 dagen geleden
Librije

Bandenfabrikant Michelin gidst weer naar sterrenrestaurants

Bandenfabrikant Michelin gidst weer naar sterrenrestaurants0 ?php the_title() ?>1065 dagen geleden
When you drive, Never drink

Heineken’s televisiereclame When You Drive, Never Drink wint STIVA Award

Heineken’s televisiereclame When You Drive, Never Drink wint STIVA Award0 ?php the_title() ?>1088 dagen geleden
Michelin eten

Michelin op weg naar de presentatie van befaamde restaurantgids

Michelin op weg naar de presentatie van befaamde restaurantgids0 ?php the_title() ?>1093 dagen geleden
Bavaria wand van kratten

Zo, nu eerst een nieuwe campagne van Bavaria

Zo, nu eerst een nieuwe campagne van Bavaria0 ?php the_title() ?>1093 dagen geleden
Hertog Jan vergelijkt bier

Hertog Jan en Albert Heijn onderscheiden met Gouden, en dus meest effectieve, Effies

Hertog Jan en Albert Heijn onderscheiden met Gouden, en dus meest effectieve, Effies0 ?php the_title() ?>1105 dagen geleden
Samen Gulpener bier drinken

Gulpener meest duurzame bierfabrikant volgens Rank a Brand

Gulpener meest duurzame bierfabrikant volgens Rank a Brand0 ?php the_title() ?>1117 dagen geleden
SABmiller Grolsch brouwerij in Enschede

Beugelflessen van Grolsch voortaan in Japanse handen

Beugelflessen van Grolsch voortaan in Japanse handen0 ?php the_title() ?>1126 dagen geleden
Heineken advertentie kreeftenschaar

Eurobest schenkt Heineken titel Adverteerder van het Jaar 2016

Eurobest schenkt Heineken titel Adverteerder van het Jaar 20160 ?php the_title() ?>1128 dagen geleden
Heineken biertegoed app

Biertje uit de supermarkt levert biertje in café op

Biertje uit de supermarkt levert biertje in café op0 ?php the_title() ?>1145 dagen geleden
Fabriek door de bosjes

Hertog Jan, Crystal Clear en Iglo genomineerd voor GfK Shopper Marketing Award

Hertog Jan, Crystal Clear en Iglo genomineerd voor GfK Shopper Marketing Award0 ?php the_title() ?>1157 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!