Home | sponsoring | Heineken stapt in de Amsterdam ArenA

Heineken stapt in de Amsterdam ArenA

Geplaatst door Jim Cole in sponsoring op 17/07/2017 om 13:22

Na 21 jaar Grolsch nu Heineken in de Amsterdam Arena

Jaarlijks worden er zo’n anderhalf miljoen biertjes geschonken in de Amsterdam ArenA. Na 20 jaar Grolsch zal er voortaan Heineken getapt worden. De bierbrouwerij verbindt zich t/m 2026 als partner. Naast Heineken, zullen in de ArenA onder meer Heineken 0.0%, Apple Bandit, Desperados en de speciaalbieren van Brand verkrijgbaar zijn.

Het leveringscontract met Grolsch eindigt binnenkort. Vanwege dit aflopende contract heeft de ArenA verschillende brouwers gevraagd een voorstel te doen. Heineken kwam met een voorstel dat het best past bij de ambities van de ArenA.

CEO Henk Markerink van de Amsterdam ArenA: ”De plannen die Heineken heeft voor het stadion komen overeen met onze prioriteiten en toekomstvisie. De beleving van de bezoekers en zakelijke gasten tijdens wedstrijden en evenementen is voor ons heel belangrijk. We hebben hier samen met Grolsch een stevig fundament voor gelegd. Nu is het de beurt aan Heineken hieraan een nieuwe impuls te geven.”

De ArenA en Heineken hebben afgesproken om gezamenlijk te investeren in de beleving van de bezoekers in het stadion. Ook gaat Heineken participeren in de Amsterdam Innovation Arena – het innovatienetwerk waarin bedrijven samenwerken aan stadioninnovaties.

Grolsch heeft de afgelopen jaren haar portfolio significant uitgebreid en slaat definitief een andere weg in met de beschikbare sponsormiddelen. Naast het Grolsch-merk wil de bierbrouwer onder andere de pilsmerken Kornuit, Peroni en Asahi Super Dry meer ondersteunen.

”We bedanken de Amsterdam ArenA voor de prettige en professionele samenwerking waarbij we als partners, schouder aan schouder, succesvol zijn gegroeid,” zegt verkoopdirecteur Jacco Potkamp van Grolsch. ”Grolsch heeft de afgelopen jaren haar portfolio significant uitgebreid en wij geloven dat andersoortige investeringen ons nog beter in staat stellen onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.”

Verbouwingen in de ArenA zijn al in volle gang, dat gebeurd om de kwaliteit van het stadion te verbeter in aanloop naar het EK 2020. Dan zullen in de ArenA vier EK-wedstrijden plaatsvinden, de omlopen van de eerste en tweede worden daarom verbreed.

Tags

EK 2020EK 2020 KornuitKornuit DesperadosDesperados Jacco PotkampJacco Potkamp PeroniPeroni Asahi Super DryAsahi Super Dry Henk MarkerinkHenk Markerink Amsterdam ArenAAmsterdam ArenA Apple BanditApple Bandit BrandBrand GrolschGrolsch HeinekenHeineken

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!