Home | reclame | Google gaat spelletjes spelen

Google gaat spelletjes spelen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in reclame op 10/11/2017 om 10:30

Google opent samen met Sherlocked een fysieke game bij TQ in Amsterdam, tijdens Google Backstage wordt uitgelegd hoe Google met privacy gegevens omgaat.

Google opent op 14 november een fysieke game in Amsterdam. Met Google Backstage wordt  in een leuke en speelse setting aandacht gevestigd op privacy. Aan deelnemers wordt uitgelegd hoe Google met gegevens omgaat.
Bij Google Backstage kruipen deelnemers voor één dag in de huid van Google om vier fictieve gebruikers in hun dagelijks leven  te helpen op YouTube, Google Maps en antwoorden via Google Zoeken.

De drie teams die de challenges in Google Backstage het beste doorstaan, maken kans op Google-producten als prijzen.

De officiële lancering van Google Backstage is op 14 november. Een dag later, op de 15e, gaat Backstage open voor het publiek. Google Backstage zit in dé tech-hub van Nederland, TQ, aan de Singel in Amsterdam. Iedereen kan zich gratis inschrijven via de website, waar ook meer te vinden is over onder andere de openingstijden. Google Backstage is nog tot het eind van het jaar elke dag geopend.
Google Backstage is gemaakt in samenwerking met Sherlocked, dat wereldwijd bekendstaat als één van de beste bouwers van interactieve games en ervaringen.

Pim van der Feltz, Directeur, Google Nederland: “Bij Google kun je als gebruiker eenvoudig je privacyvoorkeuren opgeven door middel van de Privacycheck. Om die onder de aandacht te brengen hebben we in de eerste helft van het jaar een grote Privacy Tour gedaan, die we nu voortzetten door middel van Google Backstage: een locatie waar iedereen in een game kan ervaren hoe Google met gegevens omgaat en hoe makkelijk de Privacycheck werkt.”

Rachid Finge, Communications Manager, Google Nederland: ”We merken dat er nog altijd veel vragen en soms ook misverstanden zijn over hoe Google omgaat met gegevens. Dat onderwerp staat daarom centraal in de spellen van Google Backstage, waar iedereen zelf op een leuke manier kan ervaren hoe dat in zijn werk gaat. We blijven bij Google praten over privacy en gaan door met aandacht vragen voor het onderwerp.”

Tags

Pim van der FeltzPim van der Feltz Rachid FingeRachid Finge Google BackstageGoogle Backstage SherlockedSherlocked TQTQ YouTubeYouTube googlegoogle privacyprivacy

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!