Home | Terug- en vooruitblikken | Financiële sector niet succesvol in rekruteren vrouwen

Financiële sector niet succesvol in rekruteren vrouwen

Geplaatst door Jim Cole in Terug- en vooruitblikken op 28/03/2017 om 16:04

Een zakelijke vrouw uit de financiële sector.

Meer dan driekwart van de bedrijven uit de financiële sector probeert actief vrouwelijk talent te rekruteren. Slechts 36 procent van hen ziet echter een toenamen aan vrouwelijke sollicitanten. Een kwart van de bedrijven uit de FS-sector slaagt er wel in ervaren vrouwen aan te trekken. Dit bleek uit het onderzoek ‘Gaining an edge in the competition for talent’ van accountants- en advieskantoor PwC.

Ondanks grote inspanningen, boekt de financiële sector weinig vooruitgang in het aannemen van vrouwelijk talent, ziet ook PwC-partner en HR-adviseur Robert Charlier. ‘De resultaten van ons onderzoek geven nog weinig reden tot optimisme. We hebben gesproken met 276 werknemers uit de financiële sector en 55 verschillende werkgeversvertegenwoordigers. Als je dan constateert dat het aantal vrouwelijke sollicitanten slechts bij 36 procent van de bedrijven toeneemt, ondanks de inzet van specifieke wervingscampagnes, is dat nog niet voldoende.’

Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijke voorwaarden bij vrouwen als het gaat om een baan in de FS-sector. ‘Vrouwelijke sollicitanten vragen nadrukkelijk naar die kernwaarden. Zo’n 70 procent kijkt bijvoorbeeld naar de diversiteit van het managementteam voordat ze een beslissing neemt.’ Aldus Robert Charlier.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de vrouwen die wel voor de FS-sector kiezen zeer ambitieus zijn. Een passende vergoeding en carrièrekansen liggen hoger dan in andere sectoren. ‘Verder zijn vrouwen in de FS-sector meer bereid dan mannen om te onderhandelen over hun salaris (60% om 52%) en maken vaker afspraken over een eventuele salarisverhoging (36% om 32%)’, zegt Charlier.

Tags

FS-sectorFS-sector Robert CharlierRobert Charlier sollicitantensollicitanten financiële sectorfinanciële sector PwCPwC

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!