Home | retail | Finalisten NRW Jaarprijs 2018 zijn bekend

Finalisten NRW Jaarprijs 2018 zijn bekend

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/06/2018 om 17:12

De Barones in Breda, winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum, Catharinasteeg in Leiden, winkelcentrum Koningshoek in Maassluis en winkelcentrum Koedijkslanden in Meppel zijn genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2018. Brigit Gerritse (directeur NRW): ''De NRW Jaarprijs is al bijna 30 jaar de meest prestigieuze prijs voor de beste retailontwikkeling van Nederland. Elk jaar kent een deskundige jury de NRW Jaarprijs toe aan een project dat recent nieuw gebouwd of herontwikkeld is en dat als toekomstbestendig en inspirerend voorbeeld wordt gezien voor de sector.''

De Barones in Breda, winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum, Catharinasteeg in Leiden, winkelcentrum Koningshoek in Maassluis en winkelcentrum Koedijkslanden in Meppel zijn genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2018.

Brigit Gerritse (directeur NRW): ”De NRW Jaarprijs is al bijna 30 jaar de meest prestigieuze prijs voor de beste retailontwikkeling van Nederland. Elk jaar kent een deskundige jury de NRW Jaarprijs toe aan een project dat recent nieuw gebouwd of herontwikkeld is en dat als toekomstbestendig en inspirerend voorbeeld wordt gezien voor de sector.”

De opvolger van Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum wordt bekend gemaakt tijdens het NRW Jaarcongres op 20 september.

De Barones in Breda is ontwikkeld door Kroonenberg Groep/3W real estate, eigenaar is Kroonenberg Groep en architect is Rijnboutt. Met de herontwikkeling van De Barones is het gesloten winkelcentrum omgebouwd tot een integraal, levendig onderdeel van de binnenstad van Breda. De Barones heeft een enorme kwaliteitsimpuls aan Breda gegeven waar ook de winkelstraten in de omgeving van geprofiteerd hebben.

Hilvertshof in Hilversum is ontwikkeld door Kroonenberg Groep/Centrum Projecten, eigenaar is Kroonenberg Groep en architect is Rijnboutt. Het nieuwe Hilvertshof heeft zijn voormalige positie als belangrijkste winkel- en vrijetijdsbestemming in Hilversum weer terug. Hilversthof biedt een unieke combinatie van lokale ondernemers en grote internationale ketens. Er is nu een totaalconcept gedurende de gehele klantreis van de bezoeker.

Catharinasteeg in Leiden is ontwikkeld door MRP Development, eigenaar is GRES Factory S.C.S./UBS Asset Management en architect is Rijnboutt.
Catherinasteeg is een unieke binnenstedelijke retailontwikkeling in het oude centrum van Leiden. Een geheel nieuw winkelcircuit is gerealiseerd. Door de herontwikkeling zijn er ‘up to date’ nieuwe retailunits en horecaconcepten toegevoegd. De Catharinasteeg is een sterk voorbeeld van een binnenstedelijke
ontwikkeling met waardecreatie voor zowel de bewoners, de retailers als de bezoekers.

Koningshoek in Maassluis is ontwikkeld door Wereldhave en architect DOK Architecten.
De Koningshoek was een sterk verouderd winkelcentrum in Maassluis. Na een complex en ingrijpend ontwikkeltraject is het naar binnen gekeerde oude centrum nu volledig getransformeerd. Hier staat een uitnodigend open winkelgebied waar de Maassluizer zich thuis voelt en trots op kan zijn.

Koedijkslanden in Meppel is ontwikkeld door FAME Planontwikkeling, eigenaar is De Hoge Dennen en architect FAME Architecten.
Koedijkslanden in Meppel was een naar binnen gekeerd, sterk verouderd en economisch zwak winkelcentrum. De herontwikkeling was haalbaar door een bijzondere aanpak met als motto: van monofunctioneel winkelcentrum naar een totaalconcept als woon-servicegebied. Koedijkslanden is nu weer vitaal en toekomstbestendig, met het winkelgebied als economisch en sociaal hart van de wijk.

Tags

DOK ArchitectenDOK Architecten Kroonenberg groepKroonenberg groep NRW JaarprijsNRW Jaarprijs WereldhaveWereldhave

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!