Home | Blog | Essent stuurt een van deze tien startups naar South by Southwest

Essent stuurt een van deze tien startups naar South by Southwest

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Blog op 12/01/2018 om 10:13

New Dutch Wave Startup Competitie van innogy Mobility & Energy Track biedt startups de kans hun innovatieve idee te pitchen aan investeerders op SXSW

innogy, het moederbedrijf van Essent, heeft de tien genomineerden in de Mobility & Energy Track van de New Dutch Wave Startup Competitie bekend gemaakt. Deze tien Nederlandse startups, die actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, Smart&Connected en elektrisch rijden, mogen hun innovatieve ideeën presenteren aan een vakjury in de energie- en mobiliteitsvoorronde. De winnaar wint een reis naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin in Texas.

Op 9 februari pitchen ChargetripBlue Current, FlexSol SolutionsOnze StroomfabriekSupersola, NRG Business, Hero BalancerChangeMyCarEfficiator en Synext hun idee aan een jury bestaande uit experts uit de energie- en mobiliteitsbranche op het Nederlandse hoofdkantoor van innogy in Den Bosch.

De gekozen top drie wordt vervolgens uitgenodigd deel te nemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij Essent startups helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury als dé beste Energy of Mobility startup wordt gezien, mag mee naar Austin om het innovatieve idee op 12 maart tijdens de Startup Competitie in het New Dutch Wave House te presenteren aan internationale investeerders. Tevens mag de winnaar zijn of haar product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.

Chargetrip is een intelligent routing platform voor de elektrische mobiliteitsindustrie dat met behulp van rij- en laadgegevens leermodellen ontwikkeld voor energie- en wagenparkbeheerders wereldwijd.

Blue Current zorgt met slimme laadoplossingen voor een flexibele en kosteneffectieve overgang naar eMobility.

FlexSol Solutions ontwikkelt hightech innovaties op het gebied van zonne-energie zoals straatverlichting en dakpannen.

Onze Stroomfabriek is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie die het mogelijk maakt zonnestroom te verdelen naar individuele woningen binnen een wooncomplex.

Supersola ontwikkelt mobiele zonnepanelen die in vijftien minuten geïnstalleerd kunnen worden.

NRG Business is een slim stadsplatform waarin elektrisch vervoer, energieverbruik en productie worden geïntegreerd. Door innovatieve visualisatie wordt daarmee stedelijke ontwikkeling gestimuleerd.

Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtelevering in kantoren, scholen en appartementencomplexen, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen.

ChangeMyCar biedt een flexibel en betaalbaar B2B (elektrisch) autoproduct waarbij een werkgever niet vast zit aan een leasecontract van vier jaar.

Efficiator geeft inzicht in budget en planning bij het energie-efficiënt maken van woningen. Duurzaam wonen in één klik.

Synext is een startup van Yes!Delft en ESA-BIC, opgericht om nieuwe oplossingen te vinden om afvalwarmte terug te winnen en de energie-efficiëntie van de procesindustrieën te verhogen.

Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Essent: ”We zijn enorm trots op deze selectie van tien Nederlandse startups waarbij ieder idee op een andere manier helpt om de leefwereld van mensen en organisaties te verbeteren. Met deze competitie stimuleren we nieuw talent en bieden we duurzame Nederlandse initiatieven een plek op het wereldtoneel tijdens de New Dutch Wave Startup Competitie op SXSW. We verheugen ons enorm op de pitches op 9 februari en kijken ernaar uit om de winnende startups te helpen hun product daadwerkelijk op de markt te brengen.”

Tags

NRG BusinessNRG Business SupersolaSupersola ChargetripChargetrip Hero BalancerHero Balancer FlexSol SolutionsFlexSol Solutions Blue CurrentBlue Current EfficiatorEfficiator ChangeMyCarChangeMyCar Onze StroomfabriekOnze Stroomfabriek SynextSynext innogyinnogy New Dutch WaveNew Dutch Wave Stella BrenninkmeijerStella Brenninkmeijer EssentEssent

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!