Home | reclame | Escher op je beeldscherm

Escher op je beeldscherm

Geplaatst door Jeroen Veenstra in reclame op 20/04/2018 om 16:18

NTR lanceert samen met Fabrique en Q42 de interactieve documentaire De metamorfose Van Escher. Nederlands meest beroemde graficus M.C. Escher, maakte met Metamorphose II één van zijn beroemdste werken. De interactieve documentaire stelt de websitebezoeker in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven.

NTR lanceert samen met Fabrique en Q42 de interactieve documentaire De metamorfose Van Escher. Nederlands meest beroemde graficus M.C. Escher, maakte met Metamorphose II één van zijn beroemdste werken. De interactieve documentaire stelt de websitebezoeker in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. De gebruiker kan door het werk heen en weer bewegen en inzoomen op bijzondere details. Audiotours bieden meer informatie over het persoonlijke leven van Escher, de techniek die hij gebruikte en zijn werk in kunsthistorisch perspectief. Niet alleen Metamorphose II, maar ook een tiental andere werken zoals Relativiteit, Reptielen en Verbum zijn op die manier te beleven.

Op de site kan iedereen aan de slag met een eigen stukje metamorfose. Technieken die Escher over de jaren met de hand ontwikkelde zitten nu ingebouwd in de zogenaamde Metamorfose Machine. Zelfgemaakte afbeeldingen kunnen worden geroteerd, gespiegeld, verschoven en vervolgens laten morfen naar een tweede afbeelding. Het gecreëerde werk kan vervolgens toegevoegd worden aan het digitale Gesamtkunstwerk; een oneindige online metamorfose. Het eigen werk kan worden gedownload, geprint en gedeeld. Bijvoorbeeld via social media met #mijnEscher.

Tags

#mijnEscher#mijnEscher Q42Q42 NTRNTR EscherEscher FabriqueFabrique

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!