Home | B2B | Cryptobelegger heeft gemiddeld 165% rendement

Cryptobelegger heeft gemiddeld 165% rendement

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 22/03/2018 om 14:16

Uit grootschalig onderzoek van GfK blijkt dat cryptobelegger een rendement van 165% heeft. 4% van de volwassen Nederlanders belegt in cryptomunten.

Slechts een derde van de Nederlandse cryptobelegger heeft een negatief rendement op zijn investering. Eén op de vijf geeft zelfs aan dat het oorspronkelijk ingelegde bedrag meer dan verdubbeld is en gemiddeld heeft de cryptobelegger een rendement van 165%. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van GfK onder meer dan 50.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Dit terwijl begin 2018 de waarde van de cryptomunten zoals de bitcoin sterk daalde.

Inmiddels belegt 4% van de volwassen Nederlanders in cryptomunten, dit komt neer op 540.000 mensen. Negatieve nieuwsberichten over onder andere het reguleren van de cryptomarkt en gehackte handelsplatformen schrikken vooralsnog niet af om in te stappen. 1,2 miljoen Nederlanders geven aan te willen beleggen in cryptomunten.

Ruim 40% van de cryptobeleggers heeft minder dan 250 euro geïnvesteerd, terwijl maar 6% meer dan 5000 euro heeft ingelegd. Het totaal geïnvesteerd bedrag in cryptomunten in Nederland valt in het niet vergeleken met bijvoorbeeld het totale uitstaande spaarsaldo of aandelenkapitaal.

Ruim 90% van de cryptobeleggers belegt zelfstandig, zonder hulp van een financieel adviseur. Naarmate het ingelegde bedrag stijgt, wordt er vaker gebruik gemaakt van financieel advies. Zo blijkt dat beleggers die minimaal 5000 euro hebben geïnvesteerd, in ruim een kwart van de gevallen gebruikmaken van een financieel adviseur. Cryptobeleggers die gebruik maken van een financieel adviseur hebben minder vaak een negatief rendement op hun investering (18% vs. 35%), maar verdubbelen het ingelegde bedrag minder vaak (10% vs. 20%) vergeleken met mensen die zelfstandig beleggen.

Onder de groep mensen die overwegen in te stappen is meer behoefte aan advies. Ruim een kwart van hen geeft aan gebruik te gaan maken van de kennis van een financieel adviseur. Binnen deze groep ‘adviesgebruikers’ wil een kwart ook de aan- en verkoop door de financieel adviseur laten uitvoeren.

Cryptocurrencies zijn oorspronkelijk ontwikkeld om geldzaken te decentraliseren. Dit beeld zie je ook terug wanneer we kijken naar het aantal banken waar cryptobeleggers hun financiële producten onderbrengen. Nederlanders die niet in cryptomunten beleggen hebben in 43% van de gevallen hun bankzaken bij één bank ondergebracht. Bij cryptobeleggers ligt dit aandeel op slechts 33%. Ook het gemiddeld aantal banken waar cryptobeleggers klant zijn ligt hoger (1,9 vs. 2,3). Daarnaast valt op dat ze in vergelijking met de gemiddelde Nederlander dubbel zo vaak klant zijn bij Binck, Knab en Moneyou. Dit zijn, niet toevallig, relatief nieuwe banken met een onderscheidende propositie ten aanzien van de traditionele grootbanken.

Tags

BinckBinck cryptocurrencycryptocurrency cryptomuntcryptomunt MoneyouMoneyou bitcoinbitcoin KnabKnab GfKGfK

Comments

Kenmerken

We.trade, het Europese handelsplatform op blockchainbasis, is klaar voor productie. De Rabobank, de enige Nederlandse partner in het we.trade consortium, verwacht het later deze maand bij de eerste klanten te kunnen introduceren. Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen naadloos met elkaar. Zakelijke partners kunnen elkaar vinden op het platform en transacties afsluiten. Ze kunnen elkaar opzoeken en hun handelsgegevens invullen, zoals leveringsdatum, betalingsdatum, enzovoort.

Rabobank gaat handelsplatform op blockchainbasis introduceren

Rabobank gaat handelsplatform op blockchainbasis introduceren0 ?php the_title() ?>435 dagen geleden
Met een slag op de gong voor de opening van de handel op Euronext Amsterdam viert Imprea de lancering van haar social trading app. Imprea fungeert als interne start-up binnen onlinebroker TradersOnly. Imprea is een app waarmee beleggers elkaar kunnen volgen en real-time notificaties kunnen ontvangen op hun smartphone wanneer andere beleggers een transactie voor eigen rekening uitvoeren. Vervolgens kan zelf worden bepaald om de transactie ook te doen of toch niet. Zo is er controle over beleggingen.

Social trading app biedt real-time notificaties van ander beleggers

Social trading app biedt real-time notificaties van ander beleggers0 ?php the_title() ?>437 dagen geleden
De Bitcoin is verreweg de bekendste cryptocurrency, naast onder andere Litecoin, Ripple, Steem, Ethereum en er is zelfs een cryptomunt Gulden. Aan dit rijtje kan binnenkort de In Gold We Trust cryptomunt worden toegevoegd. Het populaire fashionmerk is namelijk bezig met de ontwikkeling van een eigen munt. Dit in samenwerking met professioneel Cryptohandelaar Robert Nass.

In Gold We Trust komt met eigen cryptocurrency

In Gold We Trust komt met eigen cryptocurrency0 ?php the_title() ?>445 dagen geleden
De Nederlandse startup Trustier introduceert Trustcoins: universele vertrouwenseenheden die gebruikers kunnen geven aan vrienden, collega’s, partners, klanten en organisaties. Die partijen kunnen deze Trustcoins weer doorgeven aan personen en partijen die zij vertrouwen. Zodoende ontstaat er voor al die gebruikers een betrouwbaarheidsgraadmeter, de Trust Tier. Deze maakt de (veranderingen in) reputatie zichtbaar en kan daarnaast ook gebruikt worden voor het belonen of werven van personeel of klanten. 

Trustcoins maken vertrouwen overdraagbaar en meetbaar

Trustcoins maken vertrouwen overdraagbaar en meetbaar0 ?php the_title() ?>495 dagen geleden

Moneyou organiseert Future Festival Bootcamp met DGTL, ACE en Info Support

Moneyou organiseert Future Festival Bootcamp met DGTL, ACE en Info Support0 ?php the_title() ?>513 dagen geleden
Door de enorme waardestijging van Amazon is Jeff Bezos dit jaar voor het eerst de rijkste persoon ter wereld. Hij is goed voor ruim 100 miljard dollar, nog nooit had iemand zoveel geld! Hij neemt de toppositie in de door Forbes opgestelde lijst over van Bill Gates die het met 90 miljard dollar moet doen.

Jeff Bezos is als baas van Amazon goed voor 100 miljard dollar

Jeff Bezos is als baas van Amazon goed voor 100 miljard dollar0 ?php the_title() ?>528 dagen geleden
Syndy is een online platform waar fabrikanten als Iglo en Heineken productinformatie uitwisselen met retailers. Icecat neemt een meerderheidsbelang van 92%

Icecat versterkt positie in supermarktdata met investering in Syndy

Icecat versterkt positie in supermarktdata met investering in Syndy0 ?php the_title() ?>530 dagen geleden
865.000 Nederlanders (6,7%) bezitten één of meerdere cryptomunten. Blijkt uit Cryptovaluta Monitor, een marktonderzoek van Multiscope naar cryptobeleggers.

Cryptobeleggers houden vertrouwen ondanks crash

Cryptobeleggers houden vertrouwen ondanks crash0 ?php the_title() ?>541 dagen geleden
In 2017 is het aanbod van banen in de cryptocurrency-industrie verviervoudigd. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed. Daarnaast is ook het aantal zoekopdrachten naar banen in deze relatief nieuwe industrie vorig jaar flink gestegen

Aantal banen in de cryptocurrency-industrie verviervoudigd

Aantal banen in de cryptocurrency-industrie verviervoudigd0 ?php the_title() ?>542 dagen geleden
Fifa18 Het tweede seizoen van de edivisie gaat morgen officieel van start in samenwerking met een vijftal nieuwe partners. Naast een uitbreiding van de samenwerking met FOX Sports heeft de Eredivisie CV ook KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan de Nederlandse FIFA 18 eSports-competitie verbonden. Met deze partners wil de edivisie eSports nog steviger op de kaart zetten.

FIFA 18 en Bitcoin meest misbruikt voor spam en phishing

FIFA 18 en Bitcoin meest misbruikt voor spam en phishing0 ?php the_title() ?>547 dagen geleden
Uitgifteprijs van Icecat Crypto Currency is tijdens voorverkoop 2,5 eurocent en de cryptomunt zal geaccepteerd worden als vooruitbetaalde service-cheque.

Icecat start onderhandse voorverkoop cryptomunt ICURY

Icecat start onderhandse voorverkoop cryptomunt ICURY0 ?php the_title() ?>551 dagen geleden
De ICURY, Icecat CryptocURrencY, zal een door Icecat geaccepteerde cryptotoken zijn en rol spelen bij betalingen en contentcreatie.

Icecat werkt aan uitgifte van cryptomunt ICURY voor contentsyndicatie

Icecat werkt aan uitgifte van cryptomunt ICURY voor contentsyndicatie0 ?php the_title() ?>591 dagen geleden
De AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings (ICO’s). Deze uitgifte van digitale tokens om vooral start ups te financieren is momenteel kwetsbaar voor misleiding, oplichting en manipulatie. De huidige hype rondom cryptocurrencies en ICO’s kan investeerders verblinden voor deze risico’s.

AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings

AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings0 ?php the_title() ?>642 dagen geleden
vermogens RTL Z zendt serie uit over vermogende (bekende en minder bekende) Nederlanders en besteedt aandacht aan onder meer Balr, Elske Doets en modetweeling Julie en Marie Reinders.

RTL Z toont Vermogens in Nederland

RTL Z toont Vermogens in Nederland0 ?php the_title() ?>656 dagen geleden
GUTS elimineert fraude en woekerprijzen bij doorverkoop tickets door blockchain. De Amsterdamse start-up heeft eigen cryptovaluta, de GET, gelanceerd.

GUTS wil met eigen cryptovaluta zwarthandel in toegangskaarten uitbannen

GUTS wil met eigen cryptovaluta zwarthandel in toegangskaarten uitbannen0 ?php the_title() ?>659 dagen geleden
BUX, de app die handelen op de beurs voor iedereen mogelijk maakt, heeft bij een investeringsronde €10,6 miljoen opgehaald.

Bux haalt 10,6 miljoen op voor verdere expansie en lancering nieuwe apps

Bux haalt 10,6 miljoen op voor verdere expansie en lancering nieuwe apps0 ?php the_title() ?>663 dagen geleden
Bij DeOnlineDrogist.nl kunnen klanten hun bestelling betalen met de cryptomunt Gulden, het Nederlandse alternatief op Bitcoin.

DeOnlineDrogist accepteert gulden

DeOnlineDrogist accepteert gulden0 ?php the_title() ?>702 dagen geleden
Amsterdam krijgt een speurtocht naar bitcoins. BTC.com wil aan tonen hoe gemakkelijk het is om bitcoins te kopen en te betalen, bijvoorbeeld via iDEAL.

Schatzoeken naar gratis bitcoins in Amsterdam

Schatzoeken naar gratis bitcoins in Amsterdam0 ?php the_title() ?>765 dagen geleden
Legable iMerge blockchain

Blockchain cloud provider Ledgable trekt iMerge als investeerder aan

Blockchain cloud provider Ledgable trekt iMerge als investeerder aan0 ?php the_title() ?>780 dagen geleden
Onvermeld privacy online e-commerce privacy

Online anoniem winkelen met Onvermeld.nl

Online anoniem winkelen met Onvermeld.nl0 ?php the_title() ?>864 dagen geleden
hacking

Slechts 6% van websites in de bankensector goed beveiligd

Slechts 6% van websites in de bankensector goed beveiligd0 ?php the_title() ?>907 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!