Home | retail | Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/05/2017 om 09:36

car2go car2share autodeelconcept

Sinds een jaar is car2go actief in Azië. De pionier op het gebied van autodelen opende in april 2016 een locatie in Chongqing, in Zuidwest-China. Dankzij de enorme toename van de vraag naar car2go en het aantal gebruikers is Chongqing binnen een jaar tijd uitgegroeid tot de grootste locatie van car2go wereldwijd. Om de service nog beter aan te sluiten bij de lokale mobiliteitsbehoefte, wordt car2go nu samengevoegd met Car2Share, het Chinese autodeelconcept dat beschikbaar is bij verhuurlocaties in zes grote Chinese steden.

Het werkgebied van car2go in Chongqing omvat 86 vierkante kilometer. Een jaar geleden startte car2go met 400 smart fortwo’s, dat aantal is inmiddels uitgebreid naar 600 auto’s.

Klaus Entenmann, voorzitter van de managementboard van Daimler Financial Services AG, is tevreden met deze cijfers: ”Deze succesvolle introductie van car2go in China is zeer belangrijk voor ons. Het bewijst dat ons autodeelconcept opkomend is in een van de grootste groeimarkten ter wereld. Met deze stap versterken we zowel onze regionale als wereldwijde rol als marktleider in innovatieve mobiliteitsservices.”

Olivier Reppert, CEO van car2go Group GmbH, ziet groeipotentie voor car2go in China: ”Flexibel autodelen vermindert verkeer in steden, maakt kostbare parkeerplaatsen vrij en verbetert de luchtkwaliteit. Daarmee draagt car2go bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit in Chongqing en voorzien we tegelijkertijd in de mobiliteitsbehoefte van inwoners. We zijn ervan overtuigd dat onze services ook goed worden ontvangen in andere Aziatische metropolen.”

Om de service te verbeteren in de toekomst, wordt car2go samengevoegd met Car2Share, onder de vleugels van Mercedes-Benz Auto Finance Ltd. Samen vormen zij car2go China Co. Ltd. Met deze zet kan car2go China de juiste mobiliteitsoplossingen aanbieden voor verschillende situaties. Chen Bing, CEO van car2go China, licht toe: ”Dankzij de gebundelde kracht en kennis van car2go en Car2Share kunnen we leden van car2go China gezamenlijke passende mobiliteitsoplossingen aanbieden.”

Met de portfolio’s van car2go en Car2Share, heeft car2go China zeven Chinese locaties: ”Car2Share heeft momenteel bijna 70 vaste verhuurlocaties in Beijing, Shanghai, Shenzhen, Chengdu, Hangzhou en Guangzhou; car2go opereert daarnaast als free-floating concept in Chongqing. Samengevoegd hebben de bedrijven 250.000 leden die samen al meer dan vijf miljoen kilometer hebben gereden in de deelauto’s: voldoende om 121 keer de aarde rond te rijden.”

Tags

car2gocar2go Car2ShareCar2Share Mercedes-BenzMercedes-Benz

Comments

Kenmerken

ParkBee maakt onbenutte parkeerplaatsen van kantoorgebouwen, appartementencomplexen en andere vastgoedlocaties toegankelijk voor het grote publiek. Van de 397.000 private parkeerplekken in de vier grote steden worden er 170.000 (bijna 43 procent) een groot deel van de tijd namelijk niet gebruikt.Het Nederlandse techbedrijf krijgt vijf miljoen euro groeigeld van het Duitse investeringsmaatschappij Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Investeerders parkeren vijf miljoen euro groeigeld bij het Nederlandse techbedrijf ParkBee

Investeerders parkeren vijf miljoen euro groeigeld bij het Nederlandse techbedrijf ParkBee0 ?php the_title() ?>541 dagen geleden

Rotterdam heeft primeur met eigen betaalapp voor parkeren

Rotterdam heeft primeur met eigen betaalapp voor parkeren0 ?php the_title() ?>543 dagen geleden
De productie van nieuwe campers groeit met 7% per jaar. Maar in Europa staan er maar liefst 2 miljoen campers gemiddeld 11 maanden per jaar stil. Reden voor steeds meer vakantiegangers om hun camper te delen. Daarom slaan het oudste auto-deelplatform van Nederland MyWheels en camper-deelplatform Goboony de handen ineen. MyWheels draagt al haar campers over aan Goboony, dat momenteel met een een crowdfundingscampagne op Symbid al een half miljoen toegezegd heeft gekregen om Europa’s snelst groeiende camper-deelplatform te worden.

Oudste deelplatform van Nederland MyWheels draagt campers over aan Goboony

Oudste deelplatform van Nederland MyWheels draagt campers over aan Goboony0 ?php the_title() ?>547 dagen geleden
Als auto onderdeel is van identiteit (psychologisch eigenaarschap) moet deelauto als alternatief worden geboden, zeker niet als vervanging.

Hoe gaan autoliefhebbers in een deelauto?

Hoe gaan autoliefhebbers in een deelauto?0 ?php the_title() ?>564 dagen geleden
Vanaf januari 2018 zijn de smartphones van het Chinese merk Hisense verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met 69.000 werknemers en een omzet van ruim 15 miljard euro in 2016 behoort Hisense tot een van de grootste elektronica- en witgoedfabrikanten ter wereld. Hisense wordt in Nederland vertegenwoordigd door Quantis Electronics.

Hisense start met smartphones in Nederland

Hisense start met smartphones in Nederland0 ?php the_title() ?>586 dagen geleden
Hoewel cross-border shoppen steeds laagdrempeliger wordt gemaakt, zijn er toch nog een aantal culturele verschillen tussen de shops waar consumenten zich niet altijd van bewust zijn. Shop veilig je kerstcadeaus bij elkaar en kom niet voor verrassingen te staan tijdens het winkelen bij online webgiganten uit Amerika en Azië. Trusted Shops helpt je de vier belangrijkste culturele valkuilen te herkennen en omzeilen.

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten0 ?php the_title() ?>607 dagen geleden
Het Nederlandse bedrijf Eurail.com was gisteravond onderdeel van de grote live show die Alibaba organiseerde ter afsluiting van Double 11 (Singles Day). In de laatste tien minuten van dit evenement, vlak voordat de omzet van het koopfestijn bekend werd gemaakt, gaven vijf internationale partners een korte presentatie over hun samenwerking met de Chinese webwinkelgigant. Eurail.com verkoopt via Alibaba Eurail treinpassen in China.

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje0 ?php the_title() ?>643 dagen geleden
Richard de Jong is een autofanaat en vertegenwoordiger van www.oponeo.nl. Hij blijft graag up-to-date met alle nieuwe ontwikkelingen en trends in de auto-industrie, met een speciale interesse in autobanden. Deze passie deelt hij graag met andere autoliefhebbers door middel van het schrijven van blogs en artikelen. Via MarketingFuel deelt hij graag zijn visie over car-sharing.

Blog: Alles over Car-Sharing

Blog: Alles over Car-Sharing0 ?php the_title() ?>642 dagen geleden
In Azië is Singles Day het grootste winkelfenomeen. Bol.com introduceert in navolging op 11 november (11/11) een extra Nederlandse feestdag.

Bol haalt het fenomeen Singles Day naar Nederland

Bol haalt het fenomeen Singles Day naar Nederland0 ?php the_title() ?>649 dagen geleden
Uit internationaal onderzoek van Leasemaatschappij ALD Automotive blijkt dat Nederlanders het bezit van een auto helemaal niet zo noodzakelijk vinden.

Nederlanders vinden autobezit geen must

Nederlanders vinden autobezit geen must0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
In het voorjaar van 2017 waren er 30.697 deelauto’s in Nederland. Een groei van 23% ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit onderzoek van CROW-KpVV.

Aantal deelauto’s fors gestegen

Aantal deelauto’s fors gestegen0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Hyundai lanceert een uniek autodeelproject in Amsterdam: IONIQ Car Sharing. Iedereen kan gebruikmaken van een van de honderd beschikbare duurzame auto's.

Hyundai start Car Sharing-project met elektrische IONIQ in Amsterdam

Hyundai start Car Sharing-project met elektrische IONIQ in Amsterdam0 ?php the_title() ?>704 dagen geleden
SnappCar, NS en Uber gaan Amsterdammers alternatief bieden voor eigen auto. De drie partijen creëren daartoe de #DitchYourKeys-campagne.

Uber, SnappCar en NS dagen Amsterdammers uit om de auto te laten staan

Uber, SnappCar en NS dagen Amsterdammers uit om de auto te laten staan0 ?php the_title() ?>709 dagen geleden
Detailhandel Nederland vindt de stijging van de parkeertarieven onverantwoord. ‘Goed parkeerbeleid is het visitekaartje van de stad.

Detailhandel Nederland wil dat winkelsteden parkeerbeleid aanpassen

Detailhandel Nederland wil dat winkelsteden parkeerbeleid aanpassen0 ?php the_title() ?>727 dagen geleden
BMW Deelauto Vastgoedontwikkelaars Vesteda BPD Heijmans

BMW parkeert deelauto’s steeds vaker bij vastgoedontwikkelaars

BMW parkeert deelauto’s steeds vaker bij vastgoedontwikkelaars0 ?php the_title() ?>775 dagen geleden
China Sinolink Express Nic. Oud

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt0 ?php the_title() ?>780 dagen geleden
CES Tosti Creative

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!0 ?php the_title() ?>789 dagen geleden
SnappCar Europcar

Europcar investeert in autodeelplatform SnappCar

Europcar investeert in autodeelplatform SnappCar0 ?php the_title() ?>795 dagen geleden
Travis Mantianxing

Travis betreedt Chinese markt met joint venture

Travis betreedt Chinese markt met joint venture0 ?php the_title() ?>800 dagen geleden
Mercedes Hoog Catharijne

Mercedes-Benz rijdt winkelcentrum Hoog Catharijne binnen

Mercedes-Benz rijdt winkelcentrum Hoog Catharijne binnen0 ?php the_title() ?>801 dagen geleden
Finnik auto miskoop

Eén op de twee autokopers doet een miskoop

Eén op de twee autokopers doet een miskoop0 ?php the_title() ?>821 dagen geleden
hoyhoy.nl fiat volvo

Fiat 500 is populairste auto voor vrouwen

Fiat 500 is populairste auto voor vrouwen0 ?php the_title() ?>821 dagen geleden
Volvo

Volvo: auto-industrie moet zich aanpassen aan nieuwe verwachtingen van de klant

Volvo: auto-industrie moet zich aanpassen aan nieuwe verwachtingen van de klant0 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
EDM Jan Lammers KPMG

Jan Lammers bij Smart Data Automotive seminar van EDM

Jan Lammers bij Smart Data Automotive seminar van EDM0 ?php the_title() ?>835 dagen geleden
PostNL AliExpress Alibaba

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland0 ?php the_title() ?>835 dagen geleden
ABN AMRO Eindhoven vergroent met elektrische deelauto

ABN AMRO Eindhoven vergroent met elektrische deelauto

ABN AMRO Eindhoven vergroent met elektrische deelauto0 ?php the_title() ?>837 dagen geleden
Rick Moorman Retail Retail Event Of The Year 2017 Coolblue Paagman

Jumbo, Coolblue en Suitsupply genomineerd voor Retail Awards 2017

Jumbo, Coolblue en Suitsupply genomineerd voor Retail Awards 20170 ?php the_title() ?>841 dagen geleden
Amber Hannover Messe Steven Nelemans

Eerste commercieel zelfrijdende auto’s in Eindhoven

Eerste commercieel zelfrijdende auto’s in Eindhoven0 ?php the_title() ?>844 dagen geleden
De grootste global players Facebook, Apple en Google/YouTube besteden € 1,7 miljard in offline media. Dit blijkt uit een analyse die Nielsen in opdracht van Screenforce heeft uitgevoerd in de 11 landen waar Nielsen de bruto mediabestedingen in kaart brengt. Het grootste deel van het offline mediabudget gaat naar TV, namelijk 84% ofwel € 1,5 miljard.

Facebook, Apple en Google besteden € 1,7 miljard in offline media

Facebook, Apple en Google besteden € 1,7 miljard in offline media0 ?php the_title() ?>856 dagen geleden
Private financiers hebben in de eerste drie maanden van 2017 meer geld geïnvesteerd in startups dan in het laatste kwartaal van 2016.

Wereldwijde investeringen in startups nemen licht toe

Wereldwijde investeringen in startups nemen licht toe0 ?php the_title() ?>856 dagen geleden
Manus VR Gamechangers

Documentaire over revolutionaire gamehandschoen

Documentaire over revolutionaire gamehandschoen0 ?php the_title() ?>878 dagen geleden
Alibaba vestiging

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%0 ?php the_title() ?>880 dagen geleden
KLM KLM Cargo Ouwehands Dierenpark Panda's

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen0 ?php the_title() ?>885 dagen geleden
De nieuwe skyline van de Kop van Zuid, gezien vanaf het water.

Rotterdam beleeft recordjaar met buitenlandse investeringen

Rotterdam beleeft recordjaar met buitenlandse investeringen0 ?php the_title() ?>891 dagen geleden
Een straat zoals die eruit zou zien als de KLM emoji's daadwerkelijk in het echt op de straat staan net zoals deze in de app eruit zien

KLM wijst de weg met emoji’s

KLM wijst de weg met emoji’s0 ?php the_title() ?>899 dagen geleden
LT Foods

Sterke banengroei in Nederland dankzij buitenlandse investeringen

Sterke banengroei in Nederland dankzij buitenlandse investeringen0 ?php the_title() ?>929 dagen geleden
WeChat

Hoe zet je de Chinese lifestyle-app WeChat in?

Hoe zet je de Chinese lifestyle-app WeChat in?0 ?php the_title() ?>950 dagen geleden
Prijsvechter

Driedelige serie De prijsvechter onderzoekt goedkooplust

Driedelige serie De prijsvechter onderzoekt goedkooplust0 ?php the_title() ?>954 dagen geleden
BMW Duitsland

Fabrikanten verwachten nauwelijks nog winst door verkoop van auto alleen

Fabrikanten verwachten nauwelijks nog winst door verkoop van auto alleen0 ?php the_title() ?>955 dagen geleden
Alibaba Benelux

Op excursie naar Alibaba

Op excursie naar Alibaba0 ?php the_title() ?>975 dagen geleden
Chinees fenomeen Single's day

Webshops spelen in op Chinees fenomeen Singles’ Day

Webshops spelen in op Chinees fenomeen Singles’ Day0 ?php the_title() ?>1010 dagen geleden
Share a ride and save the world

Grote, zwarte, dikke pijl wijst passerende auto’s op carpoolapp Toogethr

Grote, zwarte, dikke pijl wijst passerende auto’s op carpoolapp Toogethr0 ?php the_title() ?>1020 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!