Home | retail | Bol opent eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk met sorteerlocatie PostNL

Bol opent eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk met sorteerlocatie PostNL

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 27/09/2017 om 17:08

Bol.com heeft nieuw fulfilment center in Waalwijk geopend. Partner PostNL gaat sorteren in center en vanuit locatie bezorgen voor efficiënter proces.

Na anderhalf jaar bouwen is het acht voetbalvelden grote fulfilment center van Bol.com geopend. Het is een van de grootste projecten uit de geschiedenis van bol.com. Met een druk op de blauwe knop door algemeen directeur Huub Vermeulen samen met de dertienjarige Romy, die als klant van de toekomst de ruim 8 miljoen klanten van bol.com vertegenwoordigde, kreeg het fulfilment center een vliegende start. Het fulfilment center is een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en zal een grote bijdrage leveren aan de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België.

Huub Vermeulen, algemeen directeur bol.com: ”Per dag worden er bij ons tienduizenden artikelen besteld en op het drukste moment zelfs honderdduizenden. We vinden het daarbij heel belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen uit een breed assortiment van miljoenen artikelen en dat het pakketje al binnen een paar uur in huis kan zijn. Dankzij dit nieuwe fulfilment center kunnen we ook in de toekomst blijven groeien en innoveren en zo onze klanten en partners maximale service bieden. Denk daarbij aan de ontwikkeling van onze diensten ‘Vandaag Bezorgd’ en ‘Logistiek via bol.com’, waarbij we de logistiek verzorgen voor de duizenden winkeliers in Nederland en België die hun artikelen via ons verkopen.”

Het nieuwe bol.com fulfilment center onderscheidt zich onder andere doordat bol.com en partner PostNL de fulfilment en sortering onder één dak hebben georganiseerd. PostNL gaat vanaf nu zijn sorteerwerkzaamheden in het fulfilment center van bol.com uitvoeren en vanuit deze locatie bezorgen. Dit heeft als voordeel dat het proces van online winkelen aan de achterkant nog efficiënter is ingericht, waardoor de tijd tussen bestellen en bezorgen zo kort mogelijk is en klanten hun bestellingen nog sneller in huis hebben. Het levert daarnaast een verlaging van CO2-uitstoot op omdat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Het nieuwe fulfilment center heeft een positief effect op de werkgelegenheid en de lokale economie. Zo worden er in de toekomst honderden banen gecreëerd voor Waalwijk en omgeving, waarbij ook banen voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt. De verwachting is dat het aantal arbeidsplaatsen in het bol.com fulfilment center de komende jaren in fases zal groeien tot 2.000 medewerkers op een dag.

Deze banen worden verzorgd door bol.com-partner Ingram Micro (voorheen Docdata), want ook in het bol.com fulfilment center draagt Ingram Micro zorg voor het personeel en de dagelijkse leiding in de operatie. Michiel Alting von Geusau, Executive Vice President Ingram Micro: ”Al ruim 18 jaar, sinds de start van bol.com in 1999, zijn wij de fulfilment partner voor bol.com. Wij zijn enorm trots ook in dit nieuwe pand bol.com dagelijks te ondersteunen en onze expertise in te zetten om maximale service te verlenen voor klanten en partners van bol.com.”

Tags

e-fulfilmente-fulfilment bol.combol.com PostNLPostNL

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!