Home | retail | Bol.com verwacht 50% meer bestellingen richting kerst

Bol.com verwacht 50% meer bestellingen richting kerst

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 16/12/2016 om 12:00

Bol pakketten magazijn

De kerstperiode is voor bol.com letterlijk het piekmoment van het jaar, met naar verwachting de drukste dag aanstaande maandag 19 december. Ook dit jaar zal het aantal bestelde artikelen groeien ten opzichte van vorig jaar. De verwachting is dat bol.com tijdens de feestmaanden (november en december) in totaal zo’n 9 miljoen bestelde producten verwerkt, waarvan ongeveer de helft voor kerst. Dit zijn er 3 miljoen meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Onlangs maakte de enorme webshop bekend dat in 2016 1 miljard omgezet gaat worden.

De cadeaukaart van bol.com blijkt ook dit jaar weer een ideaal geschenk en dat merkt bol.com in de verkoop, de cadeaukaart is met name populair als kerstcadeau bij de zakelijke kopers. Ten opzichte van 2015 stijgt de vraag naar cadeaukaarten met 50%. De cadeaubonnen van 25 en 50 euro zijn het populairst.

Onder de meest verkochte producten zijn vooral Houten accessoires, kaarsenhouders met teksten gecombineerd met matwitte en matgrijze kerstballen. Wat de kerstboom betreft kiest men voor gemak. De populariteit van kunstkerstbomen blijft onverminderd groot. Met name de kunstkerstboom waar al lampjes in zijn verwerkt. Bol.com ziet ook dat er steeds meer buitenkeukens worden verkocht. De verwachting is dan ook dat we deze trend terugzien tijdens kerst.

Tags

cadeaukaartencadeaukaarten kerstkerst bol.combol.com

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!