Home | reclame | Bol.com opent bèta-website beta.bol.com om ideeën te testen

Bol.com opent bèta-website beta.bol.com om ideeën te testen

Geplaatst door Jim Cole in reclame op 17/03/2017 om 11:12

Bolbillie

Bol.com gaat klanten de nieuwe functionaliteiten van de website laten beleven met een bèta-website. Dankzij de testomgeving kan Bol.com de functionaliteiten testen voor deze op de hoofdwebsite te integreren.

De website geeft al aan dat het om een testgebied gaat, ook wordt het volgende gemeld: ”Opgepast! Je betreedt nu het testgebied van bol.com. Geen zorgen, je loopt geen gevaar: je kan hier alles doen wat je ook op bol.com doet. Maar je zal wel coole dingen zien. Hier testen we namelijk onze nieuwste ideeën. Deze werken het beste als je bent ingelogd. We zijn blij met je feedback en ideeën. Spaar ons niet! We kunnen tegen een complimentje. En ook tegen een stootje. Uiteraard loopt de pc geen gevaar bij het betreden van de website, en kun je er alles doen wat ook op het normale platform kan, plus hier en daar wat extra’s.”

Klanten die eerder hebben aangegeven graag met bol.com mee te willen denken, zijn gevraagd om hun bevindingen over de beta-omgeving te delen. Op een later moment wordt de testomgeving beschikbaar gesteld voor een grotere groep klanten. Deze omgeving is te herkennen aan een afwijkend design van de homepage en een grijze header bovenaan elke pagina. Klanten kunnen eenvoudig hun mening geven via een feedbackknop die zichtbaar is bij elke nieuwe functionaliteit. En wanneer gewenst, kunnen ze op eenvoudige wijze terugkeren naar de standaardpagina van bol.com.

In de testomgeving is onder andere een nieuw design van de winkel te zien. Bol.com experimenteert met een winkelomgeving die nog meer inspiratie biedt. Zo wordt op dit moment de 360-gradenview van de fysieke winkel Riviera Maison getest. Op deze manier wordt off- en online winkelen op een bijzondere manier samengebracht.

Wanneer de innovaties in de testomgeving positief worden beoordeeld door klanten, kan bol.com snel tot implementatie overgaan zodat alle 7 miljoen klanten toegang krijgen tot de nieuwe functionaliteiten.

Tags

betabeta beta-websitebeta-website Riviera MaisonRiviera Maison bol.combol.com websitewebsite

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!