Home | B2B | Blog: Zes tips om de zomer optimaal te benutten!

Blog: Zes tips om de zomer optimaal te benutten!

Geplaatst door Rick Pleijsier in B2B op 02/06/2017 om 13:20

zomer ad hoc data

“De zaken liggen stil in de zomer.” Dit wordt veel gedacht, maar is niet helemaal reëel. Niet iedereen is ten slotte (de hele zomer) op vakantie! Er kunnen genoeg zaken worden voorgesteld, besproken of besloten zonder dat iedereen op kantoor hoeft te zijn. Daarnaast leent de zomer zich goed om eens (extra) te investeren in je eigen bedrijf. Ad Hoc Data geeft een aantal tips voor een commercieel interessante en leerzame zomerperiode!

1. Slim plannen

Bekijk wanneer de vakantie valt in de verschillende delen van het land en speel hierop in. Start bijvoorbeeld een ‘Welkom terug campagne’ voor alle terugkerende vakantiegangers, zij zijn waarschijnlijk weer volledig opgeladen en klaar voor nieuwe stappen en ontwikkelingen!

2. Cold calling

Over het algemeen hebben mensen het wat minder druk in de zomerperiode, dus zijn ze meer ontvankelijk voor een praatje. Gebruik dit moment om een cold calling campagne te starten. Typisch een geval van kwaliteit boven kwantiteit kiezen.

3. Zomeractie

Deze periode leent zich perfect voor een zomeractie! Zo benut je het positieve gevoel van de zomer optimaal. Denk aan een leuke weggeef- of een kortingsactie. Niets zo leuk als in de zomer een extraatje krijgen.

4. Investeer in je contacten

Neem je beste klant eens mee uit lunchen, of ga koffie drinken met de klant die je nog niet zo goed kent. Het is altijd goed om elkaar beter te leren kennen en je kunt deze kennis wellicht later nog eens toepassen in het verkoopproces.

5. Steek extra tijd in je eigen business

Investeer ook in je eigen bedrijf. Evalueer je strategie en neem de tijd om nieuwe ideeën te bedenken. Juist deze rustigere periode geeft mogelijkheden om met je eigen bedrijf een volgende stap te zetten (of voor te bereiden).

6. Update je database

Heeft je database een opschoning en/of verrijking nodig? Een correcte en volledige database resulteert uiteraard in een hogere effectiviteit én minder verspilling bij je marketing- en salesacties. Wanneer je dit in de zomer op orde maakt, kun je daarna direct productief aan de slag!

Eerder plaatsten we een blog van Ad Hoc data over klantenservice!

Tags

zomerzomer cold callingcold calling zomeractiezomeractie customer relationshipcustomer relationship update je databaseupdate je database Ad Hoc DataAd Hoc Data innovatieinnovatie

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!