Home | retail | Bijna een kwart meer omzet webwinkels in mei

Bijna een kwart meer omzet webwinkels in mei

Geplaatst door Jim Cole in retail op 14/07/2017 om 11:48

Bijna een kwart meer online omzet in mei

De online omzet lag in mei bijna 24 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, dat meldt het CBS. Webwinkels zetten ruim 22 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is groeide met ruim 25 procent.

Verder groeide de omzet in non-food winkels met 3 procent. De verkopen lagen bijna 4 procent hoger dan een jaar eerder. Wel zagen winkels in recreatieartikelen na twee maanden met omzetstijging een omzetdaling in mei. Ook de winkels in consumentenelektronica verkochten meer producten, maar realiseerden toch een lichte omzetdaling.

De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in mei een omzetstijging van bijna 2 procent. Dat was te danken aan hogere prijzen, want de winkels verkochten evenveel als in mei 2016. De omzet van de supermarkten groeide met ruim 2 procent, die van de speciaalzaken kromp met 1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Tags

online omzetonline omzet supermarktensupermarkten webwinkelswebwinkels CBSCBS

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!