Home | sponsoring | De Bijenkorf in Rotterdam krijgt een lavendeltuin

De Bijenkorf in Rotterdam krijgt een lavendeltuin

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 31/05/2018 om 14:41

Rotterdamse Dakendagen en de Bijenkorf slaan de handen ineen: samen planten ze een lavendeltuin op het dak van dit iconische warenhuis aan de Coolsingel. Ruim 3.000 planten komen er te staan, om een zee van paarse, geurige bloemen te creëren. De tuin moet niet alleen een toevluchtsoord voor mensen worden, maar ook voor bijen. Gedurende de maand juni, de Rotterdam Architectuur Maand, zal de tuin ieder weekend te bezoeken zijn binnen de openingstijden van de Bijenkorf. Het premièreweekend vindt plaats tijdens de Rotterdamse Dakendagen op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Dan mogen de bezoekers van het festival als eerste het dak op.

Rotterdamse Dakendagen en de Bijenkorf slaan de handen ineen: samen planten ze een lavendeltuin op het dak van dit iconische warenhuis aan de Coolsingel. Ruim 3.000 planten komen er te staan, om een zee van paarse, geurige bloemen te creëren. De tuin moet niet alleen een toevluchtsoord voor mensen worden, maar ook voor bijen.

Gedurende de maand juni, de Rotterdam Architectuur Maand, zal de tuin ieder weekend te bezoeken zijn binnen de openingstijden van de Bijenkorf. Het premièreweekend vindt plaats tijdens de Rotterdamse Dakendagen op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Dan mogen de bezoekers van het festival als eerste het dak op.

Daken en bijen zijn geen onbekende combinatie: veel imkers houden bijenkolonies op het dak. Hoog boven de drukte van de stad kunnen de bijen zich in alle rust nestelen. De Bijenkorf trekt zich het lot van de bij al langer aan. Het warenhuis heeft daarom samen met partners het initiatief The Pollinators gelanceerd, een platform dat zich in Nederland inzet voor de bij en haar leefomgeving.

Tags

Rotterdamse DakendagenRotterdamse Dakendagen Rotterdam Architectuur MaandRotterdam Architectuur Maand The Pollinators.The Pollinators. bijenbijen BijenkorfBijenkorf

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!