Home | retail | AutoScout24 en Finnik bundelen krachten om nog beter te helpen bij (ver)koop auto

AutoScout24 en Finnik bundelen krachten om nog beter te helpen bij (ver)koop auto

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 20/07/2017 om 10:46

AutoScout24 en Finnik bundelen krachten om nog beter te helpen bij (ver)koop auto door koppeling in de kenteken-app en op de website van Finnik.

Ook voor grote uitgaven zoals een auto, is de mobiel steeds vaker het startpunt. Acht op de tien consumenten geeft de voorkeur aan een mobiel device voor de aan- en verkoop van een auto, zo blijkt uit cijfers van AutoScout24.nl en Finnik. Om de consument nog beter van dienst te zijn, bundelen de twee organisaties hun krachten. AutoScout24.nl is, met ruim 265.000 auto’s online, het grootste platform voor het (ver)kopen van gebruikte en nieuwe auto’s en Finnik, onderdeel van VWE, is de autoriteit op het gebied van auto-informatie. Maandelijks worden ruim drie miljoen autorapporten via Finnik gedownload, waarvan 95% via de app.

Door de samenwerking kunnen autobezitters en potentiële kopers vanaf nu eenvoudig online auto-informatie opvragen bij Finnik en hun auto direct kopen of verkopen via het platform van AutoScout24. Dit gebeurt middels een koppeling in de kenteken-app en op de website van Finnik. Wanneer consumenten een autorapport opvragen, worden ze middels een button gelinkt met het platform van AutoScout24 waar de auto meteen verkocht of gekocht kan worden.

Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24, is verheugd over de samenwerking: ”Wij zien dat consumenten de voorkeur geven aan mobiele devices wanneer ze op zoek zijn naar een andere auto. Maar liefst 80 procent van alle traffic naar ons platform komt namelijk via een smartphone. We hebben dan ook al 2,2 miljoen app downloads. Met Finnik hebben autokopers en -verkopers een schat aan data tot hun beschikking die ze helpt bij het maken van de juiste keuze. De samenwerking draagt bij aan onze ambitie om consumenten, snel, efficiënt en stressvrij de auto van hun dromen te laten vinden.”

Met 2 miljoen app downloads, 850.000 actieve gebruikers en meer dan 38 miljoen autorapporten per jaar, is Finnik een autoriteit op het gebied van auto-informatie. Thomas Edens, Directeur van Finnik, stelt: ”Uit onze data blijkt dat meer dan de helft van onze bezoekers onze app raadpleegt omdat ze bezig zijn met de aankoop of verkoop van een auto. Een samenwerking met AutoScout24 is voor ons om die reden belangrijk en een logische stap. Naast betrouwbare informatie, is het kiezen uit een zo groot mogelijk aanbod belangrijk bij het maken van de juiste keuze. Niemand zou onzeker moeten zijn over de beslissing rondom zijn of haar toekomstige auto.”

AutoScout24 werkt al langer samen met het VWE waar Finnik onderdeel van is. Dat beide partijen nu de krachten bundelen is een logische stap. Ze delen dezelfde missie en geloven beiden dat mobiele devices in de toekomst nog meer het startpunt worden voor oriëntatie en aankoop van een auto.

Tags

autoscout24autoscout24 FinnikFinnik autoauto

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!