Home | Logistiek/e-commerce | Ahold Delhaize verwacht bijna 3 miljard euro aan online inkomsten

Ahold Delhaize verwacht bijna 3 miljard euro aan online inkomsten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 09/08/2017 om 11:06

Ahold Delhaize heeft het tweede kwartaal van 2017 zo'n 16 miljard euro omgezet. Online aandeel steeg 22%. Dit jaar 3 miljard euro via e-commerce.

Ahold Delhaize, het moederbedrijf van onder meer Bol.com en Albert Heijn heeft in het tweede kwartaal van 2017 zo’n 16 miljard euro omgezet. Het aandeel dat uit online verkoop kwam steeg met 22%. De verwachting is dat over heel dit jaar bijna 3 miljard euro via e-commerce binnenkomt. Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize: ”We hebben een succesvolle omni-channel strategie bestaande uit een combinatie van bloeiende stenen winkels en leidende online ondernemingen. We voeren de investeringen in de e-commerce op om de groeiende potentie te ontsluiten. We verwachten bijna 3 miljard euro uit online verkoop, dat wijst op bijna 5 miljard aan online inkomsten in 2020.”

De Boer vervolgt: ”In Nederland zijn de verdiensten wederom sterk met stevige groei bij de supermarkten en e-commerce. Albert Heijn gaat door met het innoveren van het assortiment, bestaande uit verse en gezonde oplossingen voor klanten. We zijn er trots op dat Bol.com voor het derde jaar op rij is uitverkoren tot sterkste retail merk van het land!”

Albert Heijn gaat de 500 eigen producten verbeteren valt verder te lezen. En Scan&Go zal in alle vestigingen met self-scan worden ingevoerd.

ah.nl krijgt steeds meer klanten, op dit moment bijna een kwart miljoen. Die zullen ook worden bediend met twee homeshop centra in De Meern en Eindhoven. In totaal wordt zo’n 160 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van opslag en logistiek. Ook Bol.com krijgt een nieuw distributiecentrum van 130.000 m2 in Waalwijk.

 

Tags

Dick BoerDick Boer Ahold DelhaizeAhold Delhaize Albert HeijnAlbert Heijn bol.combol.com

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!