Home | retail | adidas verlengt KNHB partnership tot en met 2020

adidas verlengt KNHB partnership tot en met 2020

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/05/2017 om 11:11

adidas hockey KNHB

De nationale hockeyteams blijven tot 31 december 2020 gekleed in adidas. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en het Duitse sportmerk hebben hun partnership verlengd. Samen hebben ze het thuis- en uitshirt waar de teams de komende vier jaar in gaan spelen gepresenteerd.

Frank Basters, Senior Director Brand Activation adidas Benelux: ”Hockey is een sport met een zeer positieve, frisse en dynamische uitstraling, waar veel van onze consumenten elke week weer heel veel plezier aan beleven. Het is ook een sport waarin Nederland veel successen kent, die professioneel is georganiseerd en waarin veel geïnnoveerd wordt, iets dat nauw aansluit bij onze merkwaarden. Wij zijn dan ook trots dat wij de mooie relatie met de KNHB kunnen verlengen. Het is een wezenlijke bouwsteen in onze positionering als hockeymerk maar ook als sportmerk.”

Erik Gerritsen, directeur KNHB: ”Wij zijn er trots op dat een wereldmerk als adidas de Nederlandse hockeysport sinds 1999 omarmt. adidas is in Nederland inmiddels hockeymerk nummer 1 terwijl het merk pas in 2006 is begonnen met het fabriceren van het totale hockeyaanbod zoals sticks en schoenen. Het is knap dat adidas dit in zo korte tijd bereikt heeft. Het is mooi dat het partnership met de KNHB daar ook een belangrijke rol in heeft gespeeld.”

De gepresenteerde tenues borduren qua stijl voort op de tenues die werden gedragen tijdens de Olympische Spelen, met toevoeging van het bondslogo, de drie kenmerkende adidas-strepen in de zij en het logo van partner Rabobank. Het thuistenue kent een oranje/witte basis met blauw als accentkleur. Het uittenue bestaat uit twee tinten grijs met oranje als accentkleur.

Uniek in de ontwikkelingsfase is dat het ontwerp van het uittenue voortvloeit uit een brainstormsessie met (oud-)internationals Naomi van As, Ellen Hoog en Eva de Goede, Robbert Kemperman, Valentin Verga en Rogier Hofman. De tenues zullen voor het eerst op het veld te zien zijn tijdens de Hockey World League in Londen (heren) en de Rabo Super Serie tegen Australië op Hockeyclub ’t Spandersbosch in Hilversum (dames).

Replicashirts zijn vanaf 16 juni ook verkrijgbaar voor consumenten, op evenementen van de KNHB en in de hockeyspeciaalzaken. Het is de eerste keer dat ook het uitshirt verkrijgbaar zal zijn.

Tags

Naomi van AsNaomi van As Valentin VergaValentin Verga Ellen Hoog en Eva de GoedeEllen Hoog en Eva de Goede Robbert KempermanRobbert Kemperman HockeyHockey KNHBKNHB sponsorsponsor AdidasAdidas

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!