Home | retail | About You, MediaMarkt en Ziggo adverteerden het meest tijdens Black Friday

About You, MediaMarkt en Ziggo adverteerden het meest tijdens Black Friday

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 12/12/2017 om 13:04

Mediaregistratiebureau Adfact registreerde ongeveer 10 miljoen euro aan non-digital reclamebestedingen die direct aan Black Friday waren gerelateerd.About You, MediaMarkt en Ziggo adverteerden het meest

Adverteerders zijn massaal ingehaakt op het uit de VS overgewaaide koopjesfestijn Black Friday. Mediaregistratiebureau Adfact registreerde ongeveer 10 miljoen euro aan non-digital reclamebestedingen die direct aan Black Friday waren gerelateerd. About You, de nieuwe online retailer en concurrent van Zalando, besteedde met 1,8 miljoen het meest. Gevold door Mediamarkt (1,6 miljoen) en Ziggo (0,9 miljoen). Er werd vooral ingezet televisie, radio en dagbladen. About you zette ook Out of Home in bij haar ‘Black Friday’-campagne.

Vooral retailers besteden geld aan reclames rondom Black Friday, zo blijkt uit de cijfers van Adfact. Maar ook telecombedrijven, auto-importeurs en keukenaanbieders hebben het koopjesfestijn als thema omarmd.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. ”Het valt ons op dat thema’s, zoals bijvoorbeeld Black Friday en Valentijnsdag, steeds vaker worden aangegrepen voor grote activatiecampagnes,” zegt Lars de Vries, managing director van Adfact. ”Onze verwachting is dat deze trend komend jaar zal doorzetten.”

De mediabestedingen aan activatie/prijs campagnes hebben nog steeds het grootste aandeel binnen de totale ‘above-the-line’-campagnes, maar het aandeel neemt wel af. Dat komt vooral door een verschuiving van activatiecampagnes naar online media waaronder banners, homepage take-overs en pre-roll advertenties. Door deze verschuiving neemt het aandeel aan branding campagnes binnen de non-digital media toe.

Tags

About YouAbout You AdfactorAdfactor MediaMarktMediaMarkt Black FridayBlack Friday ZiggoZiggo

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!