Home | Logistiek/e-commerce | Aandelen Takeaway.com kelderen

Aandelen Takeaway.com kelderen

Geplaatst door Jim Cole in Logistiek/e-commerce op 15/03/2017 om 11:30

Een werkneemster van thuisbezorgd.nl, dochterbedrijf vanTakeaway

De aandelen van Takeaway.com kelderden vanmorgen nadat het bedrijf de jaarcijfers bekend maakte, de aandelen daalden woensdagochtend op het laagste punt ruim met 11%. Later op de dag trok dit weer bij tot een daling van 5%. Takeaway.com, moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, heeft de jaarcijfers van 2016 gepresenteerd wat voor de fluctuerende .

De bezorgwebsite kreeg vorig jaar maar liefst 49,3 miljoen bestellingen op haar bord, 46% meer dan een jaar eerder. Het bedrijf zag de omzet groeien met 45% tot 111,6 miljoen. Ondanks de groei in omzet leed het bedrijf 30,9 miljoen euro verlies, tegenover 19,6 miljoen in 2015. De voornaamste reden hiervoor was het agressieve marketingplan van het bedrijf wat voor hoge marketingkosten zorgde. In alle landen waar Takeaway actief is, besteedde het bedrijf heel veel meer aan marketing zodat het bedrijf het meest zichtbaar was in al die gebieden.

Daarnaast heeft het bedrijf Just Eat Benelux, Food-Express, Tante Bep en Resto-in overgenomen, dit om de leidende positie van het bedrijf verder uit te breiden. Voornamelijk in Duitsland werd hevig geïnvesteerd.

In Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Polen kreeg de bezorgingsdienst gemiddeld 62% van de online voedsel bezorgingen voor haar kiezen tegenover 57% in 2015. Het bedrijf houdt zich sterk bezig met merkzichtbaarheid en merkbewustzijn. Dit is terug te zien in het aantal actieve consumenten en de stijging van het aantal bestellingen.

Ondanks het verlies in 2015 en 2016 blijft het bedrijf positief. De huidige verliezen zijn voornamelijk investeringen in de toekomst. Dit jaar is er in Nederland en België al winst geboekt, over twee jaar wil het bedrijf als een geheel weer winstgevend zijn.

Takeaway.com is de marktleider van eten- bestelsites. Sinds de start van het bedrijf in 2.000 is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in online eten bestellen. Momenteel zijn in Nederland 6500 restaurants aangesloten bij het Nederlandse thuisbezorgd.nl. Maandelijks verwerkt thuisbezorgd.nl 1 miljoen bestellingen.

Tags

takeaway.comtakeaway.com jaarcijfersjaarcijfers Just Eat BenelusJust Eat Benelus AEXAEX Food-ExpressFood-Express Tante BepTante Bep Resto-inResto-in BeursBeurs Thuisbezorgd.nlThuisbezorgd.nl

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!