Home | retail | 20 miljoen klanten bezorgen Zalando bijna 3,7 miljard omzet

20 miljoen klanten bezorgen Zalando bijna 3,7 miljard omzet

Geplaatst door Jim Cole in retail op 01/03/2017 om 16:18

A$AP Rocky in het midden die samen met zijn vrienden die de nieuwste tassen van Zalando presenteren

In 2016 heeft kledingwinkel Zalando een groei van 23% gerealiseerd, dat betekent een omzet van bijna 3,7 miljard euro. Het marktaandeel van Zalando groeide elk kwartaal, de verwachting van het aankomende jaar is een groei van 20 tot 25%. Zalando wil dit bereiken door onder andere non-stop te blijven investeren in technologie om de Europese mode-industrie continue te transformeren. Tevens wil de kledinggigant  het team blijven uitbreiden en 2.000 nieuwe banen creëren.

Zalando had in 2016 ongeveer 20 miljoen klanten, een groei van 11%. Het aantal bezoekers op de website lag rond de 160 miljoen per maand, hiervan gebruikte 68% mobiele apparaten. Zalando is in de laatste jaren uitgegroeid tot eindbestemming qua mode voor zowel klanten als andere aanbieders. Zalando spoort haar partners aan om gebruik te maken van haar Wholesale-diensten en Zalando’s digitale diensten waar het bedrijf ook fors in investeert. Dit is te zien aan het digitale team dat is gestegen van 1.000 werknemers in 2015 tot 1.600 huidige werknemers.

Zalando maakte eerder deze week bekend basketbalretailer KICKZ over te nemen. Hiermee wil het bedrijf het sport- en lifestyle-segment verder uitbreiden. De overname wordt naar verwachting in de eerste helft van 2017 afgerond. Financiële details zullen niet bekend worden gemaakt.

Zalando is Europa’s leidende online mode platform voor vrouwen, mannen en kinderen. De webshop is op dit moment actief in 15 Europese markten met een assortiment van 1.500 internationale merken.

Tags

etaileretailer mode-industriemode-industrie sport en lifestylesport en lifestyle KICKZKICKZ wholesale-dienstenwholesale-diensten kledingkleding ZalandoZalando

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!