Home | Logistiek/e-commerce | 1 op de 5 supermarkten heeft eigen bezorgdienst

1 op de 5 supermarkten heeft eigen bezorgdienst

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 02/11/2017 om 17:00

In totaal hebben 860 van de in totaal 3.893 onderzochte Nederlandse supermarkten een eigen bezorgdienst blijkt uit een analyse door Boodschappenspot.

Ruim een op de 5 Nederlandse supermarkten beschikt over een eigen bezorgservice. Dat blijkt uit onderzoek van Boodschappenspot. Daarbij gaat het om winkels van de supermarktketens Jumbo, Coop, PLUS, Spar, Dekamarkt, Vomar en een aantal AH-franchisers. Veel van deze supers bezorgen de boodschappen – met hun eigen bezorgservice – vanuit het eigen filiaal bij de klant thuis. In totaal hebben 860 van de in totaal 3.893 onderzochte Nederlandse supermarkten een eigen bezorgdienst. PLUS is koploper met 248 filialen met een eigen bezorgdienst.

Albert Heijn, Deen en Hoogvliet bezorgen de boodschappen ook al enige tijd aan huis. Echter, bij deze ketens vindt bezorging plaats vanuit een centraal distributiecentrum. De individuele filialen hebben daarom geen eigen bezorgdienst. Picnic werkt niet met fysieke supermarkten. Aldi, Boni, Dirk, Emte, Jan Linders, Lidl, MCD, Poiesz en Nettorama bezorgen überhaupt nog niet aan huis.

Van alle Nederlandse supermarkten fungeert 28% als een pick-up point waar consumenten de boodschappen kunnen afhalen. Daarbij neemt Jumbo met 350 afhaalpunten een belangrijk aandeel in.

Een rondvraag leert dat supermarkten met een eigen bezorgservice vaak flexibeler zijn en een meer persoonlijke service kunnen bieden. Voor ‘het oude vrouwtje’ dat nét buiten het bezorggebied valt, zal een lokale Coop of PLUS snel een uitzondering maken. En even een belletje naar de lokale SPAR met de vraag of WC-papier aan de bestelling toegevoegd kan worden, is vaak gewoon mogelijk. De bezorger die vanuit een centraal distributiesysteem wordt aangestuurd is daarentegen vaak accurater qua bezorgtijd en volledigheid van de bestelling.

De bezorgkosten van Nederlandse supermarkten variëren sterk. Wie de boodschappen in de avond laat bezorgen door Albert Heijn is het duurst uit. De bezorgkosten bedragen dan €6,95. Spar en Deen bezorgen gratis aan huis bij besteding vanaf respectievelijk €50 en €40 aldus Boodschappenspot, de online supermarkt vergelijker.

Bij het onderzoek is gekeken naar de volgende supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Boni, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Emte, Hoogvliet, Jumbo, Jan Linders, Lidl, MCD, Plus, Poiesz, Spar, Nettorama en Vomar. Uitgangspunt is de informatie die op de website van de supermarkt gegeven wordt.

Tags

BoodschappenspotBoodschappenspot Boodschappenspot.nlBoodschappenspot.nl MCDMCD DEENDEEN PoieszPoiesz HoogvlietHoogvliet VomarVomar BoniBoni Jan LindersJan Linders DekaMarktDekaMarkt AldiAldi NettoramaNettorama EmteEmte CoopCoop PLUSPLUS SPARSPAR LIDL.LIDL. dirkdirk Albert HeijnAlbert Heijn jumbojumbo

Comments

Kenmerken

Dirk biedt klanten op de door Snakeware vernieuwde website het assortiment online. De 75-jarige supermarktketen ontwikkelt daarnaast eigen app.

Nog niet bestellen met digitaal boodschappenlijstje bij Dirk

Nog niet bestellen met digitaal boodschappenlijstje bij Dirk0 ?php the_title() ?>522 dagen geleden

Poiesz neemt Maaltijdservice Van Smaak over

Poiesz neemt Maaltijdservice Van Smaak over0 ?php the_title() ?>615 dagen geleden
Sligro en Jumbo verwachten naast overname van EMTÉ bovendien overeenstemming te bereiken over contract waarbij Sligro preferred partner van La Place wordt.

Jumbo en Coop nemen EMTÉ over van Sligro

Jumbo en Coop nemen EMTÉ over van Sligro0 ?php the_title() ?>617 dagen geleden
Het aantal bezoekers van de drie grootste maaltijdbox-vergelijkers steeg in januari met ruim 60% vergeleken met het gemiddelde maandelijkse bezoek in 2017.

Nederlanders massaal aan de maaltijdbox in januari

Nederlanders massaal aan de maaltijdbox in januari0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Met de Rappie app stellen Albert Heijn en bezorgdienst Superbuddy klanten in Rotterdam in staat nog rap en flexibel boodschappen te doen.

Albert Heijn en Superbuddy bezorgen heel rap in Rotterdam

Albert Heijn en Superbuddy bezorgen heel rap in Rotterdam0 ?php the_title() ?>700 dagen geleden
Met de vernieuwde website biedt DekaMarkt haar klanten ook online een optimale winkelervaring. De klantbeloftes van DekaMarkt (herkomst, inspiratie, betrokken, verantwoord en prijs) hebben op de totaal vernieuwde website een prominente rol gekregen.

DekaMarkt en Snakeware willen klant beste digitale supermarkt van Nederland bieden

DekaMarkt en Snakeware willen klant beste digitale supermarkt van Nederland bieden0 ?php the_title() ?>712 dagen geleden
Vooral zakelijke bestellingen zorgen voor groei van online supermarkten. Vooral producten van grote A-merken als Coca-Cola en Unilever worden besteld.

Zakelijke klant drijft online groei van supermarkten op

Zakelijke klant drijft online groei van supermarkten op0 ?php the_title() ?>715 dagen geleden
Grootste infrastructurele-investering in geschiedenis van UPS in Nederland moet bedrijven die grensoverschrijdend willen verzenden bedienen.

UPS investeert 130 miljoen euro in sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Eindhoven

UPS investeert 130 miljoen euro in sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Eindhoven0 ?php the_title() ?>731 dagen geleden
Supermarktketen Lidl opent een vestiging in Meerdijk, de plek waar Nederlandse populairste soap Goede Tijden, Slechte Tijden zich afspeelt.

Lidl opent een filiaal in Meerdijk

Lidl opent een filiaal in Meerdijk0 ?php the_title() ?>739 dagen geleden
Totale markt voor fooddelivery dit jaar richting omzet van 2,5 miljard euro. Becijferde FoodService Instituut Nederland (FSIN) in recente marktupdate.

Diepvriesbezorging, versboxen en thuisgeleverde boodschappen goed voor 1,2 miljard euro

Diepvriesbezorging, versboxen en thuisgeleverde boodschappen goed voor 1,2 miljard euro0 ?php the_title() ?>746 dagen geleden
Met de  bakfiets Urban Arrow en een Stint Cargo test PLUS nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet PLUS als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen.

PLUS gaat duurzaam bezorgen met Urban Arrow bakfiets en Stint Cargo

PLUS gaat duurzaam bezorgen met Urban Arrow bakfiets en Stint Cargo0 ?php the_title() ?>762 dagen geleden
Nieuwe landelijke campagne: SPAR bezorgt al 85 jaar. Zowel online- als offline uitingen om het nieuwe online platform extra zichtbaar maken.

Bezorgen is niets nieuws voor SPAR

Bezorgen is niets nieuws voor SPAR0 ?php the_title() ?>777 dagen geleden
De rechtbank te Amsterdam heeft Max Verstappen in het gelijk gesteld en geoordeeld dat Picnic het portret van Max niet had mogen gebruiken.

Max Verstappen wint rechtszaak tegen supermarkt Picnic

Max Verstappen wint rechtszaak tegen supermarkt Picnic0 ?php the_title() ?>796 dagen geleden
In Jumbo app kunnen voortaan de gewenste boodschappen in worden gesproken en zo het digitale boodschappenlijstje worden aangevuld.

Jumbo maakt boodschappen inspreken mogelijk op de app

Jumbo maakt boodschappen inspreken mogelijk op de app0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum in Utrecht Lage Weide. het centrum is nodig vanwege de snelle groei van de websuper.

Websuper Picnic bouwt nieuw distributiecentrum in Utrecht

Websuper Picnic bouwt nieuw distributiecentrum in Utrecht0 ?php the_title() ?>819 dagen geleden
Tweede kwartaal van 2017 2,8% van totale supermarktomzet online. Groter gedeelte van supermarktbestedingen online en laten bezorgen in plaats van ophalen.

Steeds groter gedeelte van supermarktbestedingen online

Steeds groter gedeelte van supermarktbestedingen online0 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
Boodschappenspot.nl bezorgdiensten boodschappen

Boodschappenspot brengt lokale bezorgdiensten in kaart

Boodschappenspot brengt lokale bezorgdiensten in kaart0 ?php the_title() ?>866 dagen geleden
Picnic

Online supermarkt Picnic is banenmotor voor de regio Den Haag

Online supermarkt Picnic is banenmotor voor de regio Den Haag0 ?php the_title() ?>900 dagen geleden
Boodschapjes.com Lucy Eind

Boodschapjes.com bezorgt boodschappen binnen één uur samen met lokale winkeliers

Boodschapjes.com bezorgt boodschappen binnen één uur samen met lokale winkeliers0 ?php the_title() ?>900 dagen geleden
Picnic online supermarkt Overschie Vlaardingen Schiedam

Online supermarkt Picnic gaat wijk voor wijk uitbreiden in Rotterdam

Online supermarkt Picnic gaat wijk voor wijk uitbreiden in Rotterdam0 ?php the_title() ?>917 dagen geleden
KdG retail supermarkt

De supermarkt van de toekomst volgens studenten

De supermarkt van de toekomst volgens studenten0 ?php the_title() ?>923 dagen geleden
Het online bezorgplatform voor boodschappen, SuperBuddy, is vanaf heden operationeel in Utrecht.

SuperBuddy, online bezorgplatform voor boodschappen, ook in Utrecht

SuperBuddy, online bezorgplatform voor boodschappen, ook in Utrecht0 ?php the_title() ?>945 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!